Ab Zirvesi

Ab Zirvesi

Son dakika ab zirvesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ab zirvesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ab zirvesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ab Zirvesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ab zirvesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 819 ab zirvesi haberi bulunmuştur. Tüm ab zirvesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye'den AB Zirvesi kararlarına sert tepki!
Türkiye'den AB Zirvesi kararlarına sert tepki! Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği (AB) Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’nde “Türkiye” başlığı altında kabul edilen kararların "beklenilen ve gereken adımları içermekten uzak" olduğunu bildirdi.
25.06.2021 Gündem
İbrahim Kalın'dan AB'ye: Somut adım atılmasını bekliyoruz
İbrahim Kalın'dan AB'ye: Somut adım atılmasını bekliyoruz Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, haziran sonunda yapılacak Avrupa Birliği (AB) Zirvesi'nde Türkiye'nin beklentileri konusunda somut adım atılmasını beklediklerini söyledi.
27.05.2021 Siyaset
Dışişleri'nden çok sert tepki! 'AB için yüz kızartıcıdır'
Dışişleri'nden çok sert tepki! 'AB için yüz kızartıcıdır' Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Özellikle Kıbrıs, Doğu Akdeniz, Ege ve bölgesel konularda, esasen AB’nin büyük kesiminin de benimsemediğini bildiğimiz, ancak dayanışma ve veto baskısıyla 10 Aralık AB Zirvesi Sonuçlarına konulmak zorunda kalınan yanlı ve hukuka aykırı tutumu reddediyoruz. Yunanistan’ın Ege denizinde göçmenleri geri itmesi ve bu eylemlere Frontex’in dahil olması, AB için yüz kızartıcıdır." denildi.
11.12.2020 Siyaset
AB Zirvesi öncesi Yunanistan'dan yeni hamle: Türkiye'den jet yanıt!
AB Zirvesi öncesi Yunanistan'dan yeni hamle: Türkiye'den jet yanıt! Yunan hükümeti, 10-11 Aralık’taki kritik AB Liderler Zirvesi öncesinde Lozan’a aykırı şekilde Girit adasının güneydoğusunda ‘askeri eğitim’ gerekçesiyle NAVTEX yayınladı. Türkiye, karşı Navtex ile yanıt verdi.
7.12.2020 Dünya
Türkiye'den Yunanistan'a sert tepki: Haberler gerçek dışıdır
Türkiye'den Yunanistan'a sert tepki: Haberler gerçek dışıdır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Yunan basınında Türkiye'nin AB Zirvesi Öncesinde Ege ve Akdeniz'deki askeri faaliyetlerini artırdığına dair çıkan haberleri sert bir dille yalanlayarak Yunanistan'a tepki gösterdi.
6.12.2020 Gündem
AB Liderler Zirvesi ertelendi
AB Liderler Zirvesi ertelendi Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi, ekibinden bir kişinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi pozitif çıkan AB Konseyi Başkanı Charles Michel'in karantinaya girmesi nedeniyle 1-2 Ekim'e ertelendi.
22.09.2020 Gündem
‘AB, Kıbrıs’ta taraf olamaz’
‘AB, Kıbrıs’ta taraf olamaz’ Avrupa Birliği’nin Kıbrıs konusundaki tarafsızlığını yitirdiğine dikkat çeken Dışişleri Sözcüsü Aksoy, “Bu tutum devam ettiği sürece, AB’nin üçüncü bir taraf olarak kabul edilmesi mümkün değil” dedi
23.03.2018 Gündem
Avrupa Birliği'nden Türkiye açıklaması: 26 Mart'ta Varna'da yapılacak
Avrupa Birliği'nden Türkiye açıklaması: 26 Mart'ta Varna'da yapılacak AB'den yapılan açıklamada, Türkiye ile AB zirvesinin 26 Mart'ta Varna'da yapılacağı bildirildi. Zirveye Türkiye adına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katılacak.
6.02.2018 Gündem
AB zirvesinde "bayat sandviç" skandalı!
AB zirvesinde "bayat sandviç" skandalı! İsveç'te dün başlayan zirvede görevli polislere dağıtılan sandviçlerin "bayat olduğu" iddiası tartışmalara yol açtı. Zirvede görevli komiser, fotoğrafını çektiği sandviçi sosyal medya hesabında paylaştı
18.11.2017 Dünya
Son dakika... 'Türkiye'nin AB'ye girmesini destekliyoruz!'
Son dakika... 'Türkiye'nin AB'ye girmesini destekliyoruz!' Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, Brüksel ile Ankara arasındaki ilişkilerin tartışılacağı AB zirvesi öncesinde yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin eninde sonunda Avrupa Birliği'ne üye olmasını umut ettiğini" söyledi.
17.10.2017 Dünya
AB'den Türkiye'ye yeni teklif
AB'den Türkiye'ye yeni teklif Sığınmacı krizinin masaya yatırılacağı AB zirvesi öncesinde basına sızan taslağa göre AB Türkiye'nin üyelik sürecine ivme kazandırmaya hazırlanıyor.
29.09.2021 Gündem
AB, Türkiye’ye 15 gün süre tanıdı
AB, Türkiye’ye 15 gün süre tanıdı AB zirvesinde, mülteci akınını azaltabilmesi için Türkiye’ye mart ayına kadar süre verildi. 5 Mart’ta Ankara ile toplantı yapılması planlanırken Frontex, Türkiye’den Yunanistan’a geçen mültecilerin günde 4 bin seviyesine tırmandığını açıkladı
29.09.2021 Gündem
Erdoğan’dan Gazze’de katliamı durduracak çıkış: Biz hazırız
Erdoğan’dan Gazze’de katliamı durduracak çıkış: Biz hazırız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatına (TDT) üye ve gözlemci ülke liderleri "Türk Devri" sloganıyla Kazakistan'ın başkenti Astana'da bir araya geldi. Kritik zirve sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli mesajlar verdi. Kritik zirvede ülke liderleriyle görüşmeler yapan Erdoğan'ın ana gündem maddesi Gazze'de yaşananlar oldu. Zirve sonrası Erdoğan gazetecilerin sorularını yanıtladı. İşte detaylar...
4.11.2023 Gündem
Bahçeli açıkladı! MHP'de kurultay tarihi belli oldu
Bahçeli açıkladı! MHP'de kurultay tarihi belli oldu Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP MYK toplantısında konuşma yapıyor. MHP'de kurultay tarihi belli oldu
19.09.2023 Gündem
İngiliz gazeteden BM zirvesi öncesi dikkat çeken Türkiye analizi
İngiliz gazeteden BM zirvesi öncesi dikkat çeken Türkiye analizi Kritik BM zirvesi için nefesler tutuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşma yapacağı ve pek çok diplomatik temasta bulunacağı zirve öncesi İngiliz basınından dikkat çeken bir haber geldi. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın devreye girdiğini belirten Financial Times Türkiye'nin planını yazdı.
17.09.2023 Gündem
İTO Başkanı Avdagiç'ten dövizde ‘yeni denge’ açıklaması
İTO Başkanı Avdagiç'ten dövizde ‘yeni denge’ açıklaması Dolar ile ilgili flaş açıklama geldi. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, "Üreticinin, bugün sattığı ürünü, yarın hangi fiyattan yerine koyacağını ya da 3 ay sonra alacağı hammaddeyi hangi kur seviyesinden temin edeceğini bilmesi, enflasyon beklentilerinin kırılması ve beklenti enflasyonunun önlenmesi adına büyük önem taşıyor" dedi.
14.07.2023 Ekonomi
Türkiye'nin NATO kararı dünyada birinci manşet! New York Times'tan dikkat çeken F-16 yorumu
Türkiye'nin NATO kararı dünyada birinci manşet! New York Times'tan dikkat çeken F-16 yorumu Türkiye NATO için kararını verdi. Vilnius'taki NATO zirvesinden bir gün önce kente giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç Başbakanı ve NATO Genel Sekreteri ile görüştü. Görüşmenin ardından İsveç'in üyeliğine yeşil ışık yakıldı. Türkiye'nin kararı kısa sürede dünyanın gündemine birinci sıradan giriş yaptı. ABD'nin önce gelen gazetelerinden New York Times karar sonrası dikkat çeken bir F-16 yorumunda bulundu. Yunan basını ise 'Erdoğan yeşil ışık karşılığında ne aldı' sorusunu sordu ve Türkiye'nin elde ettiği kazanımları yazdı.
11.07.2023 Gündem
Türkiye'den İsveç'in NATO üyeliğine vize! Söz şimdi TBMM'de
Türkiye'den İsveç'in NATO üyeliğine vize! Söz şimdi TBMM'de İsveç’in yakın zamanda NATO üyesi olup olmayacağına ilişkin belirsizlik Vilnius Zirvesi sonrası çözüme kavuştu. İsveç, Türkiye’nin Avrupa Birliği sürecine güçlü destek taahhüdünde bulunurken Türkiye de İsveç’in katılım protokolünü mümkün olan en kısa sürede TBMM’ye sevk etmeyi ve onaylanmasını sağlamayı kabul etti.
11.07.2023 Gündem
Litvanya'daki 3'lü zirveden sonuç çıktı! Türkiye'den İsveç'e NATO vizesi
Litvanya'daki 3'lü zirveden sonuç çıktı! Türkiye'den İsveç'e NATO vizesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ve İsveç Başbakanı Kristersson ile Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta görüştü. Görüşmede İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin atılacak adımların masaya yatırıldı. Görüşme sonrası açıklama yapan Stoltenberg, “Türkiye, İsveç’in NATO üyeliği kararını Meclis'e götürecek. Sayın Erdoğan ben ve İsveç mutabakata varmış ve bir bildiriye imza atmış bulunuyoruz. Bizim terörle mücadele kararımız, Türkiye'nin güvenliğine bir katkıdır.” dedi.
10.07.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları dünyada büyük yankı buldu: İsveç'in NATO üyeliği için AB şartı...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları dünyada büyük yankı buldu: İsveç'in NATO üyeliği için AB şartı... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Litvanya'ya giderken yaptığı açıklamalar dünyada ilk haber oldu. Erdoğan, Vilnius'ta 10-12 Temmuz'da düzenlenecek olan NATO Zirvesine katılmak üzere Litvanya'ya gitmeden önce Atatürk Havalimanı Devlet Konukevinde açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın 'Türkiye'nin AB üyeliğinin önünü açın' mesajı dünya basınında geniş yer buldu.
10.07.2023 Gündem
Beyaz Saray: Türkiye'nin AB üyeliği arzusunu destekliyoruz
Beyaz Saray: Türkiye'nin AB üyeliği arzusunu destekliyoruz Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Önce Türkiye'nin Avrupa Birliği'nde (AB) önünü açın, biz de Finlandiya'da olduğu gibi İsveç'in (NATO üyeliğinin) önünü açalım' sözlerine Beyaz Saray'dan yanıt geldi.
10.07.2023 Gündem
Stoltenberg: Türkiye'nin AB üyeliğini destekliyorum
Stoltenberg: Türkiye'nin AB üyeliğini destekliyorum NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Türkiye'nin AB'ye katılma hedefini destekliyorum. İsveç'i NATO'ya sokmak için çok çalışıyoruz. İsveç'in üyeliği konusunda Vilnius zirvesinde olumlu bir karara varmak hala mümkün" dedi.
10.07.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Biden ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Biden ile görüştü Cumhurbaşkanı Erdoğan , Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede İsveç'in NATO üyeliği ve F-16 konusu konuşuldu.
9.07.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Berlusconi geride silinmez izler bıraktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Berlusconi geride silinmez izler bıraktı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 Haziran'da hayatını kaybeden eski İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi için İtalyan gazetesinde bir yazı kaleme aldı. Erdoğan, Berlusconi'nin nevi şahsına münhasır bir siyasetçi olduğunu belirterek, "İtalya siyasetini uzun yıllar domine eden Berlusconi'nin geride silinmez izler bıraktığına inanıyorum" dedi.
17.06.2023 Gündem
Bakan Güler'den İsveç ve NATO açıklaması
Bakan Güler'den İsveç ve NATO açıklaması Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, İsveç'in NATO katılımıyla ilgili olarak "İsveç’in de Üçlü Muhtıra'da kayıtlı taahhütlerini somut şekilde yerine getirmesi halinde Finlandiya gibi NATO üyesi olabileceğini müttefiklerimize beyan ettik" dedi.
17.06.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Ab Zirvesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ab zirvesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.