30 Gün

30 Gün

Son dakika 30 gün haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan 30 gün ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını 30 gün haber sayfamızda bulabilirsiniz.

30 Gün

haberleri sayfasında son dakika yaşanan 30 gün gelişmeleri de dahil olmak üzere 31.593 30 gün haberi bulunmuştur. Tüm 30 gün haberleri aşağıda listelenmiştir.
Amerika'da ölen sosyal medya fenomeninin avukatı konuştu! 'Elimizde delil var'
Amerika'da ölen sosyal medya fenomeninin avukatı konuştu! 'Elimizde delil var' 'İşte Benim Stilim' isimli televizyon yarışmasıyla ünlenen Adanalı sosyal medya fenomeni Yağmur Taktaş, Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) sevgilisi tarafından öldürüldüğü iddia edilen sosyal medya fenomeninin avukatı Fethi Öksüz, soruşturmayla ilgili açıklamalarda bulundu. Öksüz, "Vefat ettiği vakitte şüpheli şahsın yanında bulunduğuna ilişkin elimizde şu anda mevcut bir delil var" dedi.
3.05.2024 Gündem
Ev sahibi - kiracı milyonları ilgilendiriyor! Haklı tahliye sebebi, 30 gün süresi var
Ev sahibi - kiracı milyonları ilgilendiriyor! Haklı tahliye sebebi, 30 gün süresi var Kira artışına getirilen yüzde 25'lik sınırın 1 Temmuz itibarı ile kalkacak olması ile birlikte kiracıları evden çıkarılma korkusu sardı. Hangi durumlarda kiracılar evi boşaltmak zorunda kalıyor. İşte detaylar...
22.04.2024 Ekonomi
PFDK kararları açıklandı! Fenerbahçe ve Galatasaray'a ceza
PFDK kararları açıklandı! Fenerbahçe ve Galatasaray'a ceza Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), kararları açıklandı. Kurul, Fenerbahçe ve Galatasaray'a para cezası verdi.
19.04.2024 Fenerbahçe
Fenerbahçe’de kongre üyeleri toplanıyor! Nasıl kongre üyesi olunur, Fenerbahçe kulübünde kongre üye sayısı nedir?
Fenerbahçe’de kongre üyeleri toplanıyor! Nasıl kongre üyesi olunur, Fenerbahçe kulübünde kongre üye sayısı nedir? 18 yaşını bitirmiş, fiil ehliyete sahip bulunan ve Fenerbahçelilik ruh ve sevgisi ile dolu olan her gerçek kişi kulübe üye olmak için başvurabilir ve gerekli onay süreçlerinden sonra kulüp üyesi olabilir. Peki, Fenerbahçe kongre üyesi nasıl olunur, Fenerbahçe kongre üye sayısı nedir?
2.04.2024 Şampiy10
Usulsüz tadilat Fazilet Apartmanı’nda 19 kişinin ölümüne neden oldu! Fırıncı ne mahkemeyi, ne devleti, ne de belediyeyi tanımamış
Usulsüz tadilat Fazilet Apartmanı’nda 19 kişinin ölümüne neden oldu! Fırıncı ne mahkemeyi, ne devleti, ne de belediyeyi tanımamış Kahramanmaraş’ta depremde 19 kişinin öldüğü, 20 kişinin de yaralandığı Fazilet Apartmanı’na ilişkin 2'si firari 3 sanık hakkında ‘Bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma’ suçundan 22 yıl 6’şar aya kadar hapis istemiyle dava açıldı. Apartmanda anneannesini kaybeden avukat Musa Eren Bayazıt, binanın firari sanıkları Akın Yağcı (78) ve eşi Ferihan Yağcı'nın (70) fırında yaptığı usulsüz tadilatlar nedeniyle yıkıldığını, projeye aykırı tadilatlar yapıldığının hem belediye hem de 2 ayrı mahkeme kararıyla da tespit edildiğini belirterek, "Fırın işletmecisi ne mahkemeyi, ne devleti, ne belediyeyi hiç kimseyi tanımamış. Bu yüzden fırın işletmecilerinin bilinçli taksirle yargılanması kabul edilebilir bir şey değil, olası kastla yargılanmalarını talep ediyoruz" dedi.
14.03.2024 Gündem
Adana'da 'siyasi parti afişi' kirliliğine Seçim Kurulu son verdi! Vali açıklama yaptı
Adana'da 'siyasi parti afişi' kirliliğine Seçim Kurulu son verdi! Vali açıklama yaptı Adana’da Seçim Kurulu kararı ile kentin birçok kavşağına, bulvarına ve aydınlatma direklerine asılan 'seçim afişleri' parti ayırt etmeksizin toparlatıldı. Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, asılan afişler için “Bu iş kontrolden çıkmış durumda” dedi.
15.03.2024 Adana
Ramazanın ilk teravih namazı! İlk teravih namazı saat kaçta 2024, teravih namazı ne zaman başlıyor 2024?
Ramazanın ilk teravih namazı! İlk teravih namazı saat kaçta 2024, teravih namazı ne zaman başlıyor 2024? İslam alemi mübarek Ramazan ayını bekliyor. Oruç ibadetini yerine getirecek Müslümanlar, Ramazan ayını teravih namazıyla karşılayacak. Teravih namazı Ramazan ayında, yatsı namazından sonra sabah namazı vaktine kadar ( fecrin doğuşuna) kılınabilen nafile namazdır. Ramazan ayı 2024 ilk teravih namazı ne zaman, saat kaçta kılınacak? Teravih namazı kaç rekat, nasıl kılınır?
9.03.2024 Ramazan
Pazartesi okullar tatil mi, 15 tatil uzatıldı mı? 5 Şubat Pazartesi okul var mı, pazartesi günü okullar açılacak mı?
Pazartesi okullar tatil mi, 15 tatil uzatıldı mı? 5 Şubat Pazartesi okul var mı, pazartesi günü okullar açılacak mı? İlkokul, ortaokul ve lisede okuyan 20 milyon öğrenci 19 Ocak’ta karnelerini aldı. 15 tatilin son haftasına girilince öğrenciler ve veliler okulların açılış tarihi için araştırmalarını hızlandırdı. MEB takvimine göre 5 Şubat tarihinde açılacak okulların uzatıldığı iddiaları sonrası 2. Dönemin başlayacağı tarih sorgulanmaya başlandı. 15 tatilin 1 aya uzatıldığına yönelik iddialara yönelik Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden açıklama yapıldı. Peki, Sömestr tatili ne zaman bitiyor 2024, MEB 15 tatil uzatıldı mı 2024? Okullar 2. Dönem ne zaman açılacak 2024, yarıyıl tatili 30 gün mü oldu, ne zaman bitiyor 2024?
3.02.2024 Gündem
Kelebeklerin Ömrü Ne Kadar? Kelebekler Kaç Gün Yaşar?
Kelebeklerin Ömrü Ne Kadar? Kelebekler Kaç Gün Yaşar? Halk arasında kelebeklerin ömrünün çok kısa olduğu bilinse de bu bilgi gerçeği yansıtmamaktadır. Bazı kelebek türlerinin yaşam süreleri diğer canlılara oranla oldukça kısadır. Bununla birlikte dünya genelinde bu zamana kadar tespit edilmiş yaklaşık 140 bin kelebek türü bulunmaktadır. Diğer pul kanatlılar ve böceklerde olduğu gibi kelebeklerin çeşitli türleri farklı özellikler taşımaktadır. Bu nedenle her kelebeğin ortalama yaşam süresi aynı değildir. 
30.01.2024 Gündem
15 tatil ne zaman 2024, tatil 1 ay mı oldu? Sömestr tatili kaç gün 2024?
15 tatil ne zaman 2024, tatil 1 ay mı oldu? Sömestr tatili kaç gün 2024? Sömestr tatili 1 ay mı oldu, yarıyıl tatili kaç gün 2024? Okullar 1 ay tatil olacak iddiaları birçok öğrenci tarafından heyecan yarattı. Öğrenciler, 15 tatil olarak da bilinen yarıyıl tatiline 15 Ocak’ta başlayacak. Cuma günü karne dağıtılacak. 2023/2024 1. dönemi, 5 Şubat tarihinde okulların açılmasının ardından 2. dönem başlayacak. Peki, 15 tatil 30 gün mü oldu 2024? 15 tatil 1 ay mı? 15 tatil kaç gün?
10.01.2024 Eğitim
İstanbul'da kıraathaneye silahlı saldırı
İstanbul'da kıraathaneye silahlı saldırı  Sultangazi'de, iddiaya göre bazı müşterileri uyaran kıraathane sahibiyle bu kişiler arasında tartışma çıktı. Kıraathane sahibi tartıştığı 4 kişiyi dışarı çıkarırken, yarım saat sonra kıraathane silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmazken, polis ekipleri çevrede yaptığı incelemede 12 adet boş kovan buldu.
7.01.2024 Gündem
Zam geldi! Aylık 16 bin TL ödenecek, 30 gün içerisinde başvuran alacak
Zam geldi! Aylık 16 bin TL ödenecek, 30 gün içerisinde başvuran alacak Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren 2024 yılı asgari ücret belli oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yaptığı açıklamada yeni asgari ücretin 17 bin 2 TL olduğunu açıklamıştı. Yeni asgari ücret zammıyla beraber birçok ücrette de değişiklik yapıldı. Asgari ücretlinin işsiz kalması durumunda alacağı ödenek ile işsizlik ödeneğinin tavan tutarı da yükselecek. Ancak işsizlik maaşı ödemelerinde son 4 ay dikkate alınıyor. Peki kim ne kadar işsizlik maaşı alacak?
7.01.2024 Çalışma Hayatı
Bu yıl Ramazan 30 gün sürecek! 2024 Ramazan ne zaman başlıyor? İlk oruç ne zaman, kandil ve dini günler listesi
Bu yıl Ramazan 30 gün sürecek! 2024 Ramazan ne zaman başlıyor? İlk oruç ne zaman, kandil ve dini günler listesi Yeni yılın gelmesiyle birlikte Ramazan 2024'te merakla araştırılmaya başlandı. Bazı yıllarda 29 gün süren Ramazan-ı Şerif, bu yıl 30 gün sürecek. İçerisinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'ni de barındıran Ramazan ayının başlangıcı, bitişi ve dini günler listesi Diyanet İşler Başkanlığı tarafından yayınlandı. Peki 2024 ilk oruç ne zaman tutulacak?
2.01.2024 Gündem
Ticaret Bakanlığı harekete geçti: Yeni yılda fahiş fiyatın önüne geçecek
Ticaret Bakanlığı harekete geçti: Yeni yılda fahiş fiyatın önüne geçecek Ticaret Bakanlığı, fahiş fiyat artışlarının önüne geçmek, tüketici mağduriyetlerini engellemek, üretici-tedarikçi ve perakende işletmeler arasındaki ticari faaliyetleri ve iç piyasayı düzenlemek amacı ile bir dizi düzenlemeyi yeni yılda yürürlüğe koyacak, bazılarının da yürürlük süresini uzatacak.
30.12.2023 Ekonomi
KIDEM TAZMİNATI TAVANI 2024 | Kıdem tazminatı tavanı ne kadar oldu? En yüksek kıdem tazminatı tavanı
KIDEM TAZMİNATI TAVANI 2024 | Kıdem tazminatı tavanı ne kadar oldu? En yüksek kıdem tazminatı tavanı 2024’te geçerli olacak asgari ücret 700 lirası asgari ücret desteği olmak üzere net asgari ücret 17002 lira olarak açıklandı. Peki, Kıdem tazminatı tavanı ne kadar oldu? İşte en yüksek kıdem tazminatı tavanı...
27.12.2023 Ekonomi
Maaş gibi ödeme! Zam geliyor, 30 gün içerisinde başvuranlar alıyor
Maaş gibi ödeme! Zam geliyor, 30 gün içerisinde başvuranlar alıyor Çalışmaya hayatında çalışanın hakları yasal güvence altına alınmış durumdadır. İşveren tarafından işten çıkarılan kişi kıdem ve ihbar tazminatı alabiliyor. Ödeme miktarını çalışılan yıl ve alınan maaş belirliyor. Ancak çalışanların tazminat dışında ödeme yapılıyor. İşte tüm çalışanların bilmesi gereken ödeme ile ilgili detaylar...
12.12.2023 Çalışma Hayatı
Araba satışlarında rekor! Togg, Tesla'yı solladı
Araba satışlarında rekor! Togg, Tesla'yı solladı Türkiye otomotiv pazarı yılın 11 ayında tarihi seviye olan 1 milyon adedi aştı. Ocak-Kasım 2023 döneminde, otomobil ve hafif ticari araç satışları geçen yılın aynı dönemine göre, yüzde 60.8 artarak 1 milyon 73 bin 982 adede ulaştı. Böylece otomotivde yıllardır geçilemeyen eşik olan 1 milyon adet satış gerçekleşmiş oldu. Ancak, 2024 yılında satışların 700-750 bin adede kadar gerilemesi bekleniyor.
5.12.2023 Ekonomi
Arabası olan milyonları ilgilendiriyor! Tazminat alabilirsiniz, 30 gün süresi var
Arabası olan milyonları ilgilendiriyor! Tazminat alabilirsiniz, 30 gün süresi var Araba sahibi herkesi çok yakından ilgilendiren gelişme! Ticaret Bakanlığı, otomobilinin tamirinden memnun kalmayan araç sahiplerinin, indirim ve yeniden tamir gibi hakların yanı sıra, tazminat da talep edebileceğini bildirdi. İşte konun detayları...
5.12.2023 Ekonomi
Araba satışında yeni dönem başlıyor! Resmen değişiyor, 30 gün süresi var
Araba satışında yeni dönem başlıyor! Resmen değişiyor, 30 gün süresi var Otomotiv sektöründe bir dönem kapanıyor. Ticaret bakanlığı harekete geçti. Yeni kurallar getirildi. Bu kapsamda, AB ülkeleri ve STA dahilindeki 39 ülke dışında kalan Çin, Japonya, Meksika, Güney Afrika gibi ülkelerden yapılacak elektrikli araç ithalatında; Türkiye’de temsilci bulundurulma, 7 bölgede en 20 servisi bizzat açma, en az 40 personele sahip Türkçe çağrı merkezi hizmeti verme gibi şartları karşılayamayanlar ithalat ‘İzin Belgesi’ alamayacaktı.
3.12.2023 Ekonomi
Araba satışında yeni dönem! Değişiklik yapıldı, kritik süre 30 gün
Araba satışında yeni dönem! Değişiklik yapıldı, kritik süre 30 gün Otomotiv sektöründe bir dönem kapanıyor. Ticaret bakanlığı harekete geçti. Yeni kurallar getirildi. Avrupa Birliği ve Serbest Ticaret Anlaşması imzalanan ülkeler menşeli olmayan elektrikli araçların satışına ilişkin yeni kurallar getirildi. Yetkili servis, çağrı merkezi, yerleşik temsilci, servis personelinde yeterlilik belgesi gibi şartlar aranacak. Özellikle son dönemde Çin üzerinden gelen ve hiçbir parça, servis tedariği garantisi olmayan araçlar için geçerli olacak.
29.11.2023 Ekonomi
Semih Kaya'nın ifadesi ortaya çıktı: Çantamdan GPS cihazı çıkınca çok korktum
Semih Kaya'nın ifadesi ortaya çıktı: Çantamdan GPS cihazı çıkınca çok korktum Türkiye'nin gündeminde olan fon vurgunu soruşturmasında yeni detaylar ortaya çıktı. Futbol camiasından birçok ismi yüksek faiz vaadiyle dolandırdığı iddia edilen Seçil Erzan'ın içinde GPS cihazı bulunan çantayı verdiği iddia edilen eski futbolcu Semih Kaya'nın savcılık ifadesine ulaşıldı. Erzan'ın 200 bin dolarlık fon getirisini mavi çanta içinde kendisine verdiğini belirten Kaya, bu parayı aldıktan sonra Denizbank'taki hesabına yatırdığını söyledi. Kaya, ertesi gün havalimanında çantasından ses gelmesi üzerine GPS cihazı bulduğunu belirterek 'Seçil'in Levent'teki ofisine gidip bu durumun ne olduğunu sordum. Çünkü çantada GPS olduğunu görünce çok korktum, beni takip ettiklerini düşündüm' şeklinde konuştu.
28.11.2023 Gündem
Evde bakım maaşı yatan iller (9 Kasım 2023) | Evde bakım maaşı ne kadar oldu, evde bakım parası yattı mı?
Evde bakım maaşı yatan iller (9 Kasım 2023) | Evde bakım maaşı ne kadar oldu, evde bakım parası yattı mı? Evde bakım maaşı yatan iller 9 Kasım 2023 listesi belli oldu mu, evde bakım maaşı yattı mı? Evde bakım parası Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından evinde bakıma muhtaç, ihtiyacı olan engelliler ile yaşlı bireylere bakan kişilere veriyor. Evde bakım maaşı alanlar kasım ayında yatırılacak evde bakım parası hakkındaki aramalarını yoğunlaştırdı. Peki, 9 Kasım evde bakım parası yattı mı? 9 Kasım 2023 evde bakım maaşı yatan iller belli oldu mu? İşte 9 Kasım 2023 evde bakım maaşı yatan iller…
9.11.2023 Ekonomi
'Efsane kasım indirimleri 'ne dikkat! Bakanlıktan kritik uyarı, sakın yapmayın
'Efsane kasım indirimleri 'ne dikkat! Bakanlıktan kritik uyarı, sakın yapmayın Ticaret Bakanlığı, 'efsane kasım indirimleri' adıyla yapılan indirimli satış kampanyalarında mağduriyet yaşanmaması için vatandaşlara uyarılarda bulundu.
3.11.2023 Ekonomi
İndirim furyası başlıyor! Alışveriş için Kasım ayını bekleyenlere '30 gün' uyarısı
İndirim furyası başlıyor! Alışveriş için Kasım ayını bekleyenlere '30 gün' uyarısı Tüketicilerin beklediği 'indirim ayı' geldi. Son birkaç yıldır her kasım ayında yapılan indirimler, tüketicileri hem heyecanlandırıyor hem de kafalarını karıştırıyor. Ürün fiyatlarının önce yükseltilip, daha sonra bu fiyat üzerinden indirim yapılması ise; eleştirilere neden oluyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan uzmanlar, “çoğu yalancı indirim” diyerek vatandaşların alışveriş yaparken nelere dikkat etmeleri gerektiğini anlattı.
2.11.2023 Ekonomi
Kiracı milyonlarca vatandaşı ilgilendiren taahhütname detayı! Geçersiz sayılıyor
Kiracı milyonlarca vatandaşı ilgilendiren taahhütname detayı! Geçersiz sayılıyor Son dönemde tartışmaların ana başlıklarından birini de tahliye taahhütnameleri oluşturuyor. Peki nedir bu taahhütname? Tahliye taahhütnameleriyle ilgili dikkat çeken detaylar ortaya çıktı.
20.10.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

30 Gün ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki 30 gün haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.