3 Boyutlu Yazıcı

3 Boyutlu Yazıcı

Son dakika 3 boyutlu yazıcı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan 3 boyutlu yazıcı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını 3 boyutlu yazıcı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

3 Boyutlu Yazıcı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan 3 boyutlu yazıcı gelişmeleri de dahil olmak üzere 96 3 boyutlu yazıcı haberi bulunmuştur. Tüm 3 boyutlu yazıcı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yarının Köyleri’nde dijital eğitim tatilde de sürüyor
Yarının Köyleri’nde dijital eğitim tatilde de sürüyor Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP)  işbirliğinde Trendyol’un yürüttüğü Yarının Köyleri projesi kapsamında Adana’nın Kürkçüler Köyü’nde açılan Dijital Merkez’de, yarıyıl tatili boyunca eğitim veriliyor. 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin, temel bilgisayar kullanımından robotik kodlamaya uzanan program dahilinde iki hafta boyunca dijital yeteneklerini geliştirmesi hedefleniyor.
26.01.2024 Yaşam
Türkiye'nin ilk Bilim ve Teknoloji Tarihi Sergisi, yeniden ziyarete açılacak
Türkiye'nin ilk Bilim ve Teknoloji Tarihi Sergisi, yeniden ziyarete açılacak Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) içerisinde bulunan, koronavirüs salgını nedeniyle geçen yıl mart ayında ziyarete kapatılan Türkiye'nin ilk Bilim ve Teknoloji Tarihi Sergi Alanı, 2022 yılının mart ayında yeniden ziyarete açılacak.
27.12.2021 Bilim ve Teknoloji
Radyolojide yapay zeka dönemi
Radyolojide yapay zeka dönemi Radyoloji Uzmanı Dr. Umut Hasan Kantarcı, yapay zekânın ve 3 boyutlu yazıcıların tıpta önemli yeniliklerin kapısını araladığına dikkat çekerek bu yeniliklerin neler olduğu ve beraberinde getirebileceği avantajlarla, sorunlar hakkında bilgi verdi.
21.05.2021 Sağlık
ASELSAN, elektron tabancasıyla ilk ateşlemeyi yaptı
ASELSAN, elektron tabancasıyla ilk ateşlemeyi yaptı ASELSAN, eklemeli imalat amaçlı 3 boyutlu yazıcıların geliştirilip üretilmesinde önemli bir kabiliyeti ülkeye kazandırmaya hazırlanıyor.
30.04.2021 Bilim ve Teknoloji
MEB harekete geçti! Ve belli oldu
MEB harekete geçti! Ve belli oldu Milli Eğitim Bakanlığı tarafından önemli bir adım atıldı. Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. 21 ilde başlıyor. 23 milyonu geçti. MEB yaptığı duyuruda detayları paylaştı. Rakamlar belli oldu.
25.02.2021 Eğitim
Gönüllü öğretmenler, yabancı öğrencilerin hayallerini "kodluyor"
Gönüllü öğretmenler, yabancı öğrencilerin hayallerini "kodluyor" Bursa'daki Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin meslek öğretmenleri, Uluslararası Murad Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde okuyan ve Kovid-19 sürecinde ülkelerine dönemeyen 56 öğrenciye robotik kodlama başta olmak üzere birçok konuda eğitim veriyor.
5.07.2020 Bilim ve Teknoloji
Titanyumdan üretilen vücut parçaları hastaların umudu oldu
Titanyumdan üretilen vücut parçaları hastaların umudu oldu Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Medikal Tasarım ve Üretim Merkezinde (METÜM) kafatası, göğüs, çene, omurga ve yüz bölgelerinde kaza ya da silahla yaralanma gibi nedenlerle kaybedilen organlar, aslına uygun üretilerek hastanın vücuduna yerleştiriliyor. METÜM Müdür Yardımcısı Hilal Peker Öztürk, son 3 yılda yaklaşık 150 kişiye titanyumdan özel implant ürettiklerini söyledi.
27.06.2020 Sağlık
Kişiye özel "implantlar" hastalara şifa oluyor
Kişiye özel "implantlar" hastalara şifa oluyor Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, çeşitli nedenlerle kemik kaybı yaşayan hastalar için 3 boyutlu yazıcılarla kişiye özel implant üretimi yapılan Gülhane Medikal Tasarım ve Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (METÜM) incelemelerde bulundu.
18.06.2020 Sağlık
'Teknoloji merkezine dönüştürme çabamız var'
'Teknoloji merkezine dönüştürme çabamız var' Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, çeşitli nedenlerle kemik kaybı yaşayan hastalar için 3 boyutlu yazıcılarla kişiye özel implant üretimi yapılan Gülhane Medikal Tasarım ve Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde (METÜM) incelemelerde bulundu. Bakan Varank, "Bundan sonraki dönemde bu merkezi KOSGEB ile bir teknoloji merkezine dönüştürme çalışmalarımız var, o da yakında neticelenecek" dedi.
18.06.2020 Bilim ve Teknoloji
Çin o özellikte iki uyduyu uzaya gönderdi
Çin o özellikte iki uyduyu uzaya gönderdi Çin, nesnelerin interneti (IOT) teknolojisine sahip iki uyduyu uzaya gönderdiğini açıkladı.
12.05.2020 Bilim ve Teknoloji
Çin uzayda 3D yazıcı test etti
Çin uzayda 3D yazıcı test etti Çin’in uzaya gönderdiği deneysel kapsülde 3D (3 boyutlu) yazıcı test edildi.
11.05.2020 Bilim ve Teknoloji
Deneyap Teknoloji Atölyeleri, binlerce öğrenciye keşfetme tutkusu  kazandırıyor
Deneyap Teknoloji Atölyeleri, binlerce öğrenciye keşfetme tutkusu kazandırıyor Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı'nın (T3 Vakfı), keşfetme tutkusuna sahip öğrenciler yetiştirmek, Türkiye'nin bilim ve teknoloji alanında bağımsızlığını kazanması için hayata geçirdiği Deneyap Teknoloji Atölyeleri, bugüne kadar 30 ilde 240 bin öğrenciye ücretsiz olarak ev sahipliği yaptı.
4.05.2020 Bilim ve Teknoloji
Öğretmenler, entübe hastalara laringoskop bile üretiyor
Öğretmenler, entübe hastalara laringoskop bile üretiyor Adana Bilim Sanat Merkezi'nde görevli 5 öğretmen, sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle evlerini atölyeye çevirerek imece usulü ile sağlık çalışanlarına 3 boyutlu yazıcı ile siperlik, laringoskop ve maske tokası üretiyor.
24.04.2020 Sağlık
Göz muayenesini cep telefonu kamerasıyla yapacaklar
Göz muayenesini cep telefonu kamerasıyla yapacaklar Sağlık Bakanlığı'nca corona virüs salgınında riskli işlemler arasında gösterilen göz muayeneleri artık Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) akademisyenleri tarafından geliştiren aparatla, cep telefonu kamerası kullanılarak yapılabilecek.
8.04.2020 Sağlık
Corona virüs sonrası 3 boyutlu yazıcı stokları tükendi
Corona virüs sonrası 3 boyutlu yazıcı stokları tükendi Corona virüsle mücadele sürecinde sağlık çalışanlarına siperli maske üretiminde kullanılan 3 boyutlu yazıcılar, kurumlardan ve bağışçılardan yoğun talep görüyor.
6.04.2020 Bilim ve Teknoloji
Corona virüs sonrası 3 boyutlu yazıcı stokları tükendi
Corona virüs sonrası 3 boyutlu yazıcı stokları tükendi Corona virüsle mücadele sürecinde sağlık çalışanlarına siperli maske üretiminde kullanılan 3 boyutlu yazıcılar, kurumlardan ve bağışçılardan yoğun talep görüyor.
5.04.2020 Bilim ve Teknoloji
Koronavirüse karşı 3D yazıcılarla siperlik üretimi başladı
Koronavirüse karşı 3D yazıcılarla siperlik üretimi başladı Şanlıurfa Teknokentteki bir firma ile Kahramanmaraş'taki Elbistan Bilim ve Sanat Merkezi, sağlık çalışanlarının koronavirüsle mücadelede korunmalarını sağlamak amacıyla yüz siperlikleri üretimine başladı.
25.03.2020 Bilim ve Teknoloji
Üç boyutlu yazıcılar hangi alanlarda kullanılıyor?
Üç boyutlu yazıcılar hangi alanlarda kullanılıyor? Farkında olmayabilirsiniz ama eğer işitme cihazı kullanıyorsanız, Üç boyutlu yazıcı devrimine çoktan adım atmış olabilirsiniz.
25.02.2020 Bilim ve Teknoloji
"Teknoloji ile Üretelim" platformu kuruldu
"Teknoloji ile Üretelim" platformu kuruldu Lenovo Türkiye Genel Müdürü Emre Hantaloğlu: "Dijital teknoloji yetenekleri kazanmadan ve bu teknolojilerin potansiyeli anlaşılmadan teknoloji ile üretmeye yönelik bir vizyon oluşturulması mümkün değil
25.02.2020 Bilim ve Teknoloji
3 boyutlu titanyum kafatası parçası hastaya uygulandı
3 boyutlu titanyum kafatası parçası hastaya uygulandı Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, "Merkezimizde konvansiyonel yöntemlerle rekonstrüksiyon yapılamayan vakalarda kafatası, kalça kemiği, çene, göğüs kemiği gibi yaşam kalitesi için büyük önem taşıyan, parçalanan ya da alınan kemik dokularının yerine 3 boyutlu yazıcı teknolojisiyle ürettiğimiz parçalar eklenebiliyor"
5.01.2020 Sağlık
Uzayda inek hücrelerinden 3 boyutlu yazıcıyla biftek üretildi
Uzayda inek hücrelerinden 3 boyutlu yazıcıyla biftek üretildi Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki astronot ve kozmonotlar için inek hücrelerinin üç boyutlu yazıcıyla çoğaltılması yoluyla biftek üretildi.
9.10.2019 Bilim ve Teknoloji
2023'te 49 milyon dolar büyüklüğe  ulaşacak
2023'te 49 milyon dolar büyüklüğe ulaşacak Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından hazırlanan "Üretimde Paradigma Değişikliği, Artırımsal Üretim, Üç Boyutlu Yazıcılar" raporuna göre, Türkiye'nin 2017'de 22,5 milyon dolar olarak hesaplanan 3 boyutlu baskı pazarı büyüklüğünün 2023'te 49,1 milyon dolara ulaşacağı tahmin ediliyor.
17.08.2019 Bilim ve Teknoloji
Hekimlerin hayali yapay organ
Hekimlerin hayali yapay organ Organ nakli hekimlerinin hayali yakın bir gelecekte yapay organları kullanabilmek.
23.10.2018 Sağlık
3 boyutlu yazıcı dükkanı, 'Putperestlik' suçlaması ardından kapatıldı
3 boyutlu yazıcı dükkanı, 'Putperestlik' suçlaması ardından kapatıldı Kuveyt'te 3 boyutlu yazıcı dükkanı, bir şeyhin ''Burada putperestlik yapılıyor" suçlamasının ardından kapatıldı. Suçlamalarla ilgili açıklama yapan dükkan sahibi, ''Bir dükkan açtığımda putperestlikle suçlanacağım aklımın ucundan bile geçmezdi." dedi.
21.09.2018 Dünya
Rus Dış İstihbaratı: ‘Görünmez’ silah güvenlik güçlerinin baş ağrısı olacak
Rus Dış İstihbaratı: ‘Görünmez’ silah güvenlik güçlerinin baş ağrısı olacak Rusya Dış İstihbarat Servisi Terörle Mücadele Merkezi Başkanı Sergey Kojetev, uluslararası teröristlerin 3 boyutlu yazıcıda, mevcut kontrol sistemleri tarafından neredeyse tespit edilemeyen silah üretmesinin tüm ülkelerin güvenlik güçleri için ciddi sorun teşkil edebileceğini belirtti.
3.09.2018 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

3 Boyutlu Yazıcı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki 3 boyutlu yazıcı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.