18 Yaş

18 Yaş

Son dakika 18 yaş haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan 18 yaş ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını 18 yaş haber sayfamızda bulabilirsiniz.

18 Yaş

haberleri sayfasında son dakika yaşanan 18 yaş gelişmeleri de dahil olmak üzere 6.891 18 yaş haberi bulunmuştur. Tüm 18 yaş haberleri aşağıda listelenmiştir.
Dünyanın en uzun boylu kadını! Oyunu kullandı
Dünyanın en uzun boylu kadını! Oyunu kullandı Karabük'ün Safranbolu ilçesinde Dünyanın en uzun boylu kadını olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Rumeysa Gelgi, 31 Mart Yerel Seçimleri için oyunu kullandı. Gelgi,"Muhtar adayını seçememiş oldum seyyar sandık sebebiyle ama benim için de sürpriz oldu" dedi.
31.03.2024 Gündem
BEKÇİ ALIMI: KPSS şartı yok, 18 yaş üstü herkes başvursun! Türkiye genelinde başvurular başladı
BEKÇİ ALIMI: KPSS şartı yok, 18 yaş üstü herkes başvursun! Türkiye genelinde başvurular başladı İş arayanların ilgiyle takip ettiği ilanların başında bekçi alımları geliyor. Özel sektörde inşaat bekçiliği ya da güvenlik alanında karıiyer yapmak isteyenler için büyük fırsat sunuyor. İŞKUR bu alanda ilerlemek isteyenlere kolaylık sunarak işveren ve işçi arasında köprü oluyor. KPSS şartı olmayan ve mülakatı da yapılmayan başvuru süreci adaylar için çok cazip.
27.03.2024 Çalışma Hayatı
Bakan Göktaş müjdeyi duyurdu: Yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırdık
Bakan Göktaş müjdeyi duyurdu: Yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırdık Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Şubat ayına ilişkin toplam 6,3 milyar TL tutarındaki yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırdıklarını açıkladı.
12.02.2024 Gündem
Destek ödemeleri ile ilgili yeni karar! Yüzde 50 artış olacak
Destek ödemeleri ile ilgili yeni karar! Yüzde 50 artış olacak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal hizmet modelleri kapsamındaki yaşlı ve engelli aylıklarıyla birlikte evde bakım yardımı ile sosyal ve ekonomik destek ödemelerinde yüzde 50’ye yakın artışa gidildiğini açıkladı.
15.01.2024 Ekonomi
18 yaş öncesi çalışana emeklilik yolu açılıyor!
18 yaş öncesi çalışana emeklilik yolu açılıyor! Milyonlarca çalışanın hayali iyi bir aylıkla emekli olup rahat bir ömür sürmek olup, bunun için sigorta kollarına göre kritik ayrıntılara dikkat etmek gerekiyor. Emeklilik aylığı hesabı memur, işçi, kendi hesabına çalışanlar için farklı hesaplanıyor. Aylığı, çalışma yaşamı boyunca üstünden prim hesaplanan kazanç tutarı ve prim ödeme gün sayısı belirliyor. Sigorta primlerinin 18 yaşından önce yatırılmasının emekliliğe etkisi merak edilen konuların başında geliyor. Bu yaştan önceki sürelere ait sigorta günleri kaybolmuyor, emeklilikte aranan prim gün sayısında hesaba katılıyor. Emeklilik başlangıcı 18 yaşının doldurulduğu tarih kabul ediliyor. Ancak bir istisna bulunuyor. İşte merak edilen detaylar...
8.01.2024 Çalışma Hayatı
Jeffrey Epstein kimdir? Milyarder Jeffrey Epstein'in davasında kimlerin adı geçiyor? İşte Jeffrey Epstein listesi
Jeffrey Epstein kimdir? Milyarder Jeffrey Epstein'in davasında kimlerin adı geçiyor? İşte Jeffrey Epstein listesi ABD'de kız çocuklarına yönelik cinsel istismar ağı oluşturmaktan suçlanan ve yargılanmayı beklerken hapishanede intihar eden Amerikalı milyarder Jeffrey Epstein'in davasıyla bağlantılı kişilerin isimleri açıklandı. Söz konusu gelişmenin ardından Jeffrey Epstein kimdir, sorusunun yanıtı sorgulanırken Jeffrey Epstein listesi için aramalar da arttı. Peki, Jeffrey Epstein olayı nedir? İşte Jeffrey Epstein listesi
4.01.2024 Gündem
Selenyum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Selenyum Barındıran Gıdalar Listesi...
Selenyum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Selenyum Barındıran Gıdalar Listesi... Selenyum, birçok gıdada doğal olarak bulunan, diğerlerine eklenen ve besin takviyesi olarak bulunan bir eser elementtir. Selenyum insan vücudu için gerekli olan elementlerden biridir.
4.01.2024 Sağlık
2024 Ocak ayı engelli maaşı ne kadar oldu? Engelli maaşları bu ay zamlı mı olacak, engelli aylıklarına ne kadar zam geldi? Asgari ücret engelli maaşı
2024 Ocak ayı engelli maaşı ne kadar oldu? Engelli maaşları bu ay zamlı mı olacak, engelli aylıklarına ne kadar zam geldi? Asgari ücret engelli maaşı Yeni engelli maaşları için araştırmalar sürüyor. 2024 asgari ücret zammıyla birlikte engelli aylıkları da netlik kazanacak. Yeni ücretle engelli aylıkları, işsizlik maaşı, staj ücreti, GSS primi, doğum ve askerlik borçlanması, 65 yaş aylığı, kıdem tazminatı da artıyor. Peki, Engelli aylığı ne kadar olacak? 2024 asgari ücret zammı ile engelli maaşları kaç TL artacak? İşte 2024 engelli maaşı…
27.12.2023 Çalışma Hayatı
İtalya, Kenan Yıldız'ı konuştu: Juventus'un en iyi oyuncusu
İtalya, Kenan Yıldız'ı konuştu: Juventus'un en iyi oyuncusu Juventus'un Frosinone'yi 2-1 mağlup ettiği maçta kulüp tarihine geçen Milli genç yetenek Kenan Yıldız, performansı ile İtalyanları kendisine hayran bıraktı.
24.12.2023 Şampiy10
Emeklilikte yeni yol haritası belirlendi! BES ile ilgili dikkat çeken gelişme
Emeklilikte yeni yol haritası belirlendi! BES ile ilgili dikkat çeken gelişme Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, emeklilik sistemine ilişkin yol haritasını belirlediklerini, BES’in, mevcut sosyal güvenlik sistemini de içine alan bir yapıya kavuşturulacağını belirterek, tamamlayıcı emeklilik sistemine 2024’ün üçüncü çeyreğinde geçileceğini söyledi.
11.12.2023 Emekli
TikTok sözcüsünden 'Türkiye' sunumu! Yayman: Çocuklarımızın geleceği çok daha önemli
TikTok sözcüsünden 'Türkiye' sunumu! Yayman: Çocuklarımızın geleceği çok daha önemli TBMM Dijital Mecralar Komisyonu'nda, sosyal medya platformu TikTok'ta tartışmalara yol açan konular ele alındı.
7.12.2023 Gündem
Asgari ücret, İşsizlik maaşı, staj ücreti, GSS primi, doğum ve askerlik borçlanması, 65 yaş aylığı, kıdem tazminatı, engelli aylıkları zamlanıyor
Asgari ücret, İşsizlik maaşı, staj ücreti, GSS primi, doğum ve askerlik borçlanması, 65 yaş aylığı, kıdem tazminatı, engelli aylıkları zamlanıyor Asgari ücretli 7 milyon kişiyi ilgilendiren düzenlemeye kısa bir süre kaldı. Ocak ayından itibaren geçerli olacak olan yeni asgari ücret için Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantılarına başlayacak. İşsizlik maaşı, staj ücreti, GSS primi, doğum ve askerlik borçlanması, 65 yaş aylığı, kıdem tazminatı, engelli aylıkları da zamlanmış olacak.
9.11.2023 Ekonomi
Ehliyet yaşı (ehliyet alma yaşı) 2023 | Ehliyet yaşı düştü mü, M, A1 ve B1 ehliyet alma yaşı değişti mi? Ehliyet yaşı kaç oldu, 16’ya mı düştü, kaça düştü?
Ehliyet yaşı (ehliyet alma yaşı) 2023 | Ehliyet yaşı düştü mü, M, A1 ve B1 ehliyet alma yaşı değişti mi? Ehliyet yaşı kaç oldu, 16’ya mı düştü, kaça düştü? Ehliyet alma yaş sınırı düşürülüyor, haberlerinin ardından ehliyet alma yaşı için yapılan aramalar da yoğunlaştı. Ehliyet almak isteyenler için önemli bir gelişme yaşandı. Resmi Gazete'de yayımlanan yeni yönetmelikle, ehliyette yaş sınırlarında önemli değişiklikler yapıldı. Böylece ehliyet alacaklar için yaş sınırı düşürüldü. Peki, M, A1 ve B1 ehliyet alma yaşı değişti mi, Ehliyet yaşı kaç oldu, ehliyet alma yaşı 16 mı? İşte ehliyet yaşı ile ilgili merak edilenler…
27.09.2023 Gündem
Kabus kliniğinden yaşananlar şok etti: “Kızıma ‘Anne-babandan kurtulacağız, az kaldı’ diyormuş”
Kabus kliniğinden yaşananlar şok etti: “Kızıma ‘Anne-babandan kurtulacağız, az kaldı’ diyormuş” Türkiye geçen hafta psikiyatr Prof. Dr. Süleyman Salih Zoroğlu hakkındaki iddialarla sarsıldı. Haberlere göre Zoroğlu çocuklara hafıza kaybına da neden olan bir ilaç veriyor ve cinsel tacize uğradıkları yönünde telkinde bulunuyordu. Zoroğlu’na danışan üç aileye ulaştık, medyada çıkanlarla ilgili yorumlarını ve bu süreçte yaşadıklarını iddia ettikleri ‘inanılmaz’ olayları dinledik.
24.09.2023 Yaşam
BES birikimleri teminat gösteriliyor! Bireysel Emeklilik Sistemi katılımcılarına avantajlı kredi imkanı sunuluyor
BES birikimleri teminat gösteriliyor! Bireysel Emeklilik Sistemi katılımcılarına avantajlı kredi imkanı sunuluyor Bireysel Emeklilik Sistemi, iş hayatında birikim yapmak isteyenlerin tercihi oluyor. Fakat farklı nedenlerden dolayı erken çıkmak isteyenler bulunuyor. Sözleşmeler ise bankadan bankaya değişiklik gösterirken, caymadaki farklılıklar bazı mağduriyetlerin yaşanmasına neden oluyor. Öte yandan Bireysel Emeklilik Sisteminde bulunan katılımcılara avantajlı kredi imkânı tanılıyor.
14.09.2023 Ekonomi
İstanbul Valiliği'nden alkol kullanım ve satışına ilişkin açıklama
İstanbul Valiliği'nden alkol kullanım ve satışına ilişkin açıklama İstanbul Valiliği, yürürlükte olan alkol yasağıyla ilgili bir hatırlatma yazısı yayınladı. Açık alanlarda çıkan huzursuzlukların genelinin alkolden kaynaklandığını belirten Valilik, yasağı tekrar hatırlatarak, 22.00 ve 06.00 saatleri arasında alkol satışı yapılamayacağını bildirdi.
30.08.2023 Gündem
Konut kredisi kararı: Sınırlama getirildi, oranlar değişti! 'Satılık ev fiyatları düşecek'
Konut kredisi kararı: Sınırlama getirildi, oranlar değişti! 'Satılık ev fiyatları düşecek' BDDK, ikinci evini alacak olanlara yönelik kredi kısıtlaması getirdi. Tüketiciler, ikinci konut alımında eskiye göre yüzde 75 daha az kredi kullanabilecek. Söz konusu kısıtlama ilk ev alımında uygulanmayacak. Peki BDDK'nın konut kredi kararı nasıl yankı bulacak? Sektör temsilcileri değerlendirdi.
29.08.2023 Ekonomi
Ev almak isteyenlere konut kredisi müjdesi! Detaylar ortaya çıktı
Ev almak isteyenlere konut kredisi müjdesi! Detaylar ortaya çıktı BDDK, ikinci konutunu alacak olanlara yönelik kredi kısıtlaması getirdi. Tüketicilerin ikinci ev alımında şartlar değiştirildi. İşte ev almak isteyen vatandaşları ilgilendiren detaylar...
26.08.2023 Ekonomi
Liselerden kaçış devam ediyor! 1.7 milyon öğrenci açık öğretimde
Liselerden kaçış devam ediyor! 1.7 milyon öğrenci açık öğretimde Türkiye’de ilk ve ortaöğretimde toplam 19 milyon 155 bin 571 öğrenci var. Bu öğrencilerin 1 milyon 738 bin 198’si yani yüzde 9’u açık öğretimde okuyor. Eğitim kademelerine göre bakıldığında ortaokulda 171 bin 943, lisede de 1 milyon 566 bin 255 öğrenci var.
13.08.2023 Eğitim
Ücretsiz sağlık güvencesi fırsatı! Teste girmeyen prim ödeyecek
Ücretsiz sağlık güvencesi fırsatı! Teste girmeyen prim ödeyecek GSS ile ilgili son dakika açıklaması geldi. 25 yaşını doldurmuş ve halen üniversite öğreniminde olan gençler ile anne veya babasından sağlık hizmeti alamayan 18 yaş üstü gençlerin genel sağlık sigortası tescil işlemi SGK tarafından otomatik olarak yapılıyor. Bu kapsamda tescil edilen kişiler bulundukları ilçelerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvurarak gelir testi yaptırabilir ve gelir durumunun düşük çıkması halinde genel sağlık sigortasından ücretsiz faydalanabilir. Gelir testi sonucu bulunmayan veya gelir testi sonucu asgari ücretin üçte birinden (3 bin 800 lira) fazla çıkanlar 2023 yılı ikinci yarısı için belirlenen aylık primleri (402 lira) ödeyerek genel sağlık sigortasından faydalanabilirler. İşte merak edilen detaylar...
7.08.2023 Ekonomi
Elektronik sigara okullara kadar indi! Aromatik ‘puff’ zehir saçıyor
Elektronik sigara okullara kadar indi! Aromatik ‘puff’ zehir saçıyor Elektronik sigara satışı 2008’den beri yasak. Ama yasağa uyulmuyor. Zararlı kimyasal maddeler içeren aromatik e-sigaralar internette ve piyasada satılıyor. ‘Ölüm tacirleri’, liseli öğrenciler de dahil insanları zehirliyor.
31.07.2023 Sağlık
EYT’de bilinmeyen prim detayı! Başlangıç kabul edilmiyor, başvurular reddediliyor
EYT’de bilinmeyen prim detayı! Başlangıç kabul edilmiyor, başvurular reddediliyor EYT ile emekli olanlar maaşlarını almaya başlarken bazıları da kademeli olarak ilk maaşını alma heyecanı yaşıyor. EYT sonrası işten çıkanlara 100 gün uyarısında bulunan İş ve Sosyal Güvenlik Müşaviri Mehmet Akif Cenkci, sigorta başlangıcı ile ilgili önemli tespitte bulundu.
21.07.2023 Emekli
Bakan Ersoy talimatı verdi! Ücret sabit tutuldu
Bakan Ersoy talimatı verdi! Ücret sabit tutuldu Müze ve ören yerine sınırsız ziyaret olanağı sağlayan Müzekart’ın fiyatı bu yıl da 60 lirada sabit tutuldu
16.07.2023 Gündem
FETÖ’nün CIA ile ilişkisinin izleri: Oturum izni alıp ABD'ye yerleşti
FETÖ’nün CIA ile ilişkisinin izleri: Oturum izni alıp ABD'ye yerleşti FETÖ, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) bağlantısıyla dikkat çekiyor. 1999’da ABD’ye kaçan Gülen, CIA ajanlarının da referansıyla oturma izni alarak Pensilvanya’ya yerleşti.
15.07.2023 Gündem
Karadeniz'de büyük tehlike!  'Rip akıntısı' 304 can aldı
Karadeniz'de büyük tehlike! 'Rip akıntısı' 304 can aldı Karadeniz'deki 12 kentin kıyı şeridinde, 10 yılda 'rip akıntısı' nedeniyle açığa sürüklenip, boğulma tehlikesi geçiren 648 kişiden 304'ü hayatını kaybetti. En fazla boğulma vakası Samsun'da, en azsa Artvin'de gerçekleşti. Giresun Üniversitesi'nden Doç. Dr. Mustafa Serkan Abdüsselam, "Vakalar ne yazık ki yıldan yıla artıyor. Yaş bakımından incelersek; vakaların yüzde 70'i, 30 yaş altı. Boğulma olaylarının yüzde 80’i erkek, yüzde 20’si kadın" dedi.
9.07.2023 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

18 Yaş ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki 18 yaş haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.