17 Ağustos

17 Ağustos

Son dakika 17 Ağustos haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan 17 Ağustos ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını 17 Ağustos haber sayfamızda bulabilirsiniz.

17 Ağustos

haberleri sayfasında son dakika yaşanan 17 ağustos gelişmeleri de dahil olmak üzere 6.384 17 ağustos haberi bulunmuştur. Tüm 17 ağustos haberleri aşağıda listelenmiştir.
Marmara'da deprem! Prof. Dr. Süleyman Pampal: Hareketliliğini artırdığını gösteriyor
Marmara'da deprem! Prof. Dr. Süleyman Pampal: Hareketliliğini artırdığını gösteriyor Marmara Denizi'nde Yalova açıklarında 3,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, İstanbul, Bursa ve çevre illerde hissedildi. Peki bu depremi nasıl yorumlamak gerekiyor? Bölgede hangi faylar büyük deprem üretebilir? Prof. Dr. Süleyman Pampal anlattı.
20.03.2024 Gündem
İMO, JFMO, JMO'dan deprem ile ilgili ortak basın açıklaması!
İMO, JFMO, JMO'dan deprem ile ilgili ortak basın açıklaması! Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) Adana Şube Başkanı Mehmet Tatar, Jeofizik Mühendisleri Odası (JFMO) Adana Şube Başkanı Emin Pişkin ve İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı Hıdır Çak tarafından, 1 – 7 Mart Deprem haftası nedeniyle basın açıklaması yapıldı.
5.03.2024 Adana
AÖF bahar dönemi kayıt yenileme uzatıldı mı? AÖF kayıt yenileme tarihleri
AÖF bahar dönemi kayıt yenileme uzatıldı mı? AÖF kayıt yenileme tarihleri Anadolu Üniversitesi AÖF bahar dönemi kayıt yenileme sürecinin bitip bitmediği sorgulanıyor. 2023-2024 AÖF sınav takvimine göre ara sınav 23-24 Mart’ta yapılacak. Öğrenciler sınav için sayarken AÖF kayıt yenileme tarihleri 2024 sorgulaması deva ediyor. Peki, AÖF bahar dönemi kayıt yenileme uzatıldı mı, Açıköğretim kayıt yenileme nasıl yapılır 2024?
13.02.2024 Gündem
AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü açıkladı: Marmara'da olacak bir depremde tsunami öngörülüyor
AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü açıkladı: Marmara'da olacak bir depremde tsunami öngörülüyor Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, "Tarihsel depremlere baktığımızda, bu depremlerin tsunami oluşturduğunu biliyoruz. Bu anlamda Marmara içerisinde olacak bir depremde de tsunami olacağı öngörülerek çalışmalar yapılıyor" dedi.
6.02.2024 Gündem
Marmara için tsunami uyarısı! Prof. Dr. Tatar: Olacak bir deprem için çalışmalar yapılıyor
Marmara için tsunami uyarısı! Prof. Dr. Tatar: Olacak bir deprem için çalışmalar yapılıyor Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, "Tarihsel depremlere baktığımızda, bu depremlerin tsunami oluşturduğunu biliyoruz. Bu anlamda Marmara içerisinde olacak bir depremde de tsunami olacağı öngörülerek çalışmalar yapılıyor" dedi.
6.02.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: 350 bin konutu dönüştüreceğiz, vatandaşa 1.5 milyon TL destek
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: 350 bin konutu dönüştüreceğiz, vatandaşa 1.5 milyon TL destek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüzyılın Dönüşümü İstanbul programında yaptığı konuşmada, “İstanbul genelinde, yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları için toplamda 128 milyar lira tutarında kaynak kullandık. Hedefimiz 5 yıl içerisinde İstanbul'da 600 yüz bini acilen olmak üzere toplam 1 buçuk milyon riskli bağımsız bölümü dönüştürmektir" dedi. Dün şehit olan askerler için de Erdoğan, “Mehmetçiklerimizin kanı yerde kalmamış, bölücü alçaklardan döktükleri kanın hesabı misliyle sorulmuştur ve sorulmaktadır" ifadelerine yer verdi. 
23.12.2023 Gündem
Deprem olma ihtimali yüzde 47'ye çıktı! Naci Görür'den çarpıcı uyarı
Deprem olma ihtimali yüzde 47'ye çıktı! Naci Görür'den çarpıcı uyarı Türkiye'nin değişmeyen gündemi olan depremlere ilişkin her gün ayrı uyarılar geliyor. Prof. Dr. Naci Görür, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
8.12.2023 Gündem
Artan depremlerin yeni depremleri tetikleme ihtimali var mı? Şükrü Ersoy Marmara depremi ile ilgili en kötü senaryoyu açıkladı
Artan depremlerin yeni depremleri tetikleme ihtimali var mı? Şükrü Ersoy Marmara depremi ile ilgili en kötü senaryoyu açıkladı Deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, olası Marmara depreminde en kötü senaryoya ilişkin bilgileri verdi. Avşa açıklarında 4 büyüklüğünde meydana gelen depremi işaret eden Ersoy, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
12.11.2023 Gündem
Balıkesir depremini uzman isimler yorumladı: Tehlike çok yakın ve son derece yüksek...
Balıkesir depremini uzman isimler yorumladı: Tehlike çok yakın ve son derece yüksek... Balıkesir açıklarında meydana gelen depremi uzman isimler yorumladı. Marmara Denizi Balıkesir açıklarında 4,1 büyüklüğünde olan deprem, beklenen büyük bir depremi yeniden hatırlattı. CNN TÜRK canlı yayınına konuk olan Deprem Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, riskli illeri tek tek sayıp uyardı. "Deprem tehlikesi son derece yüksek ve de çok yakın" dedi. Prof. Dr. Naci Görür ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Deprem, deprem beklediğimiz KAF’ın kuzey kolunda olmadı. Aksine Erdek kuzeyinden geçen mormal atım bileşeni olan güney kolu üzerinde oldu. " ifadelerine yer verdi.
8.11.2023 Gündem
Endonezya Bayrağı Anlamı Nedir? Endonezya Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Endonezya Bayrağı Anlamı Nedir? Endonezya Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Endonezya resmi adıyla Endonezya Cumhuriyeti Güneydoğu Asya kıyılarında konumlanan bir ülkedir. Ekvator boyunca uzana ülke Hint ve Pasifik okyanusları arasında yer almaktadır.
5.09.2023 Eğitim
MEMUR MAAŞI 2024 | En düşük memur maaşı ne kadar oldu (Ocak 2024)? 2024 memur zammı yüzde kaç, memurlar 2024 Ocak’ta ne kadar zam alacak?
MEMUR MAAŞI 2024 | En düşük memur maaşı ne kadar oldu (Ocak 2024)? 2024 memur zammı yüzde kaç, memurlar 2024 Ocak’ta ne kadar zam alacak? Memur ve memur emeklilerinin 2023-2024 yılları için zam oranı belli oldu. 2024'ün ilk altı ayında yüzde 15, ikinci altı ayında yüzde 10, 2025'in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında yüzde 5 zam yapılacak. Peki, en düşük memur maaşı ne kadar olacak, 2024 memur zammı yüzde kaç?
1.09.2023 Memur
Memur ve memur emeklilerinin zam oranı belli oldu!
Memur ve memur emeklilerinin zam oranı belli oldu! 4 milyon memur ve 2 buçuk milyon memur emeklisinin gözünü diktiği Hakem Kurulu'nun son toplantı sona erdi. Toplantıyla birlikte önümüzdeki 2 yılı kapsayan zam oranı belli oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan memur zamlarına ilişkin yaptığı açıklamada, "Kamu görevlilerini ve memurları enflasyona ezdirmeyeceğiz." demişti. İşte Memur ve memur emeklilerinin 2023-2024 yılları için zam oranı...
31.08.2023 Emekli
Bakan Işıkhan'dan flaş memur zammı açıklaması: Enflasyona ezdirmeyeceğiz
Bakan Işıkhan'dan flaş memur zammı açıklaması: Enflasyona ezdirmeyeceğiz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan memmur zammına ilişkin konuşarak " Kamu görevlilerini ve emeklileri enflasyona ezdirmeyeceğız." dedi.
30.08.2023 Ekonomi
Toplu sözleşme görüşmelerinde flaş gelişme! Gözler bakanlıktan çıkacak sonuçta
Toplu sözleşme görüşmelerinde flaş gelişme! Gözler bakanlıktan çıkacak sonuçta 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi dördüncü toplantısı Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın katılımıyla, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda başladı.
22.08.2023 Ekonomi
20 Ağustos 2023 Süper Loto çekiliş sonuçları millipiyangoonline.com'da!
20 Ağustos 2023 Süper Loto çekiliş sonuçları millipiyangoonline.com'da! Süper Loto yeni bir heyecanla talihlilerin karşısına çıkıyor. 20 Ağustos Süper Loto çekilişi bu akşam saat 21:30'da yapılacak ve birkaç dakika içerisinde sonuçlanarak kazandıran numaralar belli olacak. Talihlilerin ikramiye sorgulamalarını bu dakikadan itibaren yapabilecek. Peki Süper Loto sonuç sorgulama nasıl yapılır?
20.08.2023 Ekonomi
Mehtap öğretmen 3 gündür kayıp! Her yerde aranıyor
Mehtap öğretmen 3 gündür kayıp! Her yerde aranıyor Yalova’nın Armutlu ilçesindeki yazlık evine gelen öğretmen Mehtap Dede’den (42), 3 gündür haber alınamıyor. Ailesinin kayıp başvurusunda bulunduğu Dede için arama çalışma başlatıldı.
20.08.2023 Yaşam
Memur ve emekliye yeni zam teklifi sunuldu! Gözler salı gününde
Memur ve emekliye yeni zam teklifi sunuldu! Gözler salı gününde Milyonlarca memur ve emekliyi yakından ilgilendiriyor. 7. Kamu Toplu Sözleşmesi'nde kamu işveren tarafı ilk teklifini güncelleyerek 2024'ün ilk altı ayında yüzde 15, ikinci altı ayında yüzde 10 artış teklif etti. Süreç 22 Ağustos Salı günü yapılacak dördüncü toplantıyla devam edecek.
19.08.2023 Memur
Kuzey Kıbrıs'ta yol projesine BM Barış Gücü askerleri müdahale etti Türk askerleri harekete geçti
Kuzey Kıbrıs'ta yol projesine BM Barış Gücü askerleri müdahale etti Türk askerleri harekete geçti Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Pile-Yiğitler Yolu Projesi'ni engellemek isteyen BM Barış Gücü Askerleri ile Türk askerleri arasında gerginlik yaşandı. Alana yerleştirdiği beton bloklar dozer yardımıyla kaldırıldı. Bu esnada BM Barış Gücü askerleri ile KKTC güvenlik güçleri arasında gerginlik yaşandı. O anlar kameralara yansıdı.
18.08.2023 Dünya
Bakan Fidan Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna ile görüştü
Bakan Fidan Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna ile görüştü Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna ile adıgeçenin talebi üzerine bugün (17 Ağustos) bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiştir.
17.08.2023 Gündem
Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür: İstanbul'da 7'si çok tehlikeli
Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür: İstanbul'da 7'si çok tehlikeli Jeolog ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, “Depremde İstanbul’da 14 barajın, 7'si çok tehlikeli. Yani bu depremi çıkartır veya çıkartmaz. Ayrıca İstanbul'da en az 100 milyon ton atık çıkar. Bunları şimdiden, uluslararası yöntemlere göre nasıl bertaraf edeceğiz? Nasıl bunları ortadan kaldıracağız? Nasıl geri dönüşüme tabii tutacağınızın planlanması lazım.” dedi.
17.08.2023 Gündem
Naci Görür Marmara depremi ne zaman olacak, Naci Görür Marmara depremi için ne diyor? İşte İstanbul depremi açıklaması
Naci Görür Marmara depremi ne zaman olacak, Naci Görür Marmara depremi için ne diyor? İşte İstanbul depremi açıklaması 17 Ağustos 1999 depreminin yıl dönümünde Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, olası İstanbul depremini değerlendirdi. Görür, "Bilim insanları 99 depremlerinden sonra her an olmak kaydıyla Marmara'da 7 ve üzerinde bir depremin olma olasılığının yüzde 64 olduğunu buldular." dedi. Bu şekilde 24 senenin geride kaldığını ifade eden Görür, "Depremin olma periyodunun sonlarına doğru geliyoruz." ifadelerini kullandı. Peki, Naci Görür Marmara depremi ne zaman olacak, Naci Görür Marmara depremi için ne diyor? İşte İstanbul depremi açıklaması…
17.08.2023 Gündem
Ziyech ne zaman İstanbul’da? Hakim Ziyech Galatasaray'a hangi gün ve saatte gelecek, Ziyech uçak kodu ne?
Ziyech ne zaman İstanbul’da? Hakim Ziyech Galatasaray'a hangi gün ve saatte gelecek, Ziyech uçak kodu ne? Galatasaray, Chelsea'nin 30 yaşındaki yıldız oyuncusu Hakim Ziyech'i kadrosuna katıyor. Sporseverler ise Hakim Ziyech’in İstanbul’da ne zaman olacağını araştırmaya başladı. Peki, Hakim Ziyech ne zaman, saat kaçta gelecek, Ziyech uçak kodu beli mi?
17.08.2023 Şampiy10
17 Ağustos resimli anma ve taziye mesajları ve 99 depremi sözleri! Anlamlı, rahmet dileyen, kısa ve öz dualı resimli 17 Ağustos 1999 depremi mesajları ile 17 Ağustos depremi ile ilgili resimli sözler!
17 Ağustos resimli anma ve taziye mesajları ve 99 depremi sözleri! Anlamlı, rahmet dileyen, kısa ve öz dualı resimli 17 Ağustos 1999 depremi mesajları ile 17 Ağustos depremi ile ilgili resimli sözler! 17 Ağustos depremi anma mesajları, depremin 24. Yıldönümünde gündeme geldi. 17 Ağustos 1999 yılında saat 03:02'ü gösterirken deyim yerindeyse kıyamet koptu. 7.4 şiddetindeki depremin 45 saniye sürmesi nedeniyle birçok bina yıkıldı ve büyü hasar aldı. 17 Ağustos Gölcük depreminde resmî raporlara göre 17.480 ölüm, 23.781 yaralanma oldu. 505 kişi sakat kaldı. 285.211 ev, 42.902 iş yeri hasar gördü. 2010 yılında yayımlanan Meclis araştırması raporuna göre 18.373 kişi öldü. 48 bin 901 kişi ise yaralandı. Türkiye’nin deprem kuşağında bir ülke olduğunu hatırlatmak, deprem konusunda farkındalık yaratmak ve depremde ölenleri anmak için 17 Ağustos depremi anma günü mesajları ve sözleri için aramalarını sıklaştırdı. İşte Anlamlı, rahmet dileyen, kısa ve öz dualı resimli 17 Ağustos 1999 depremi mesajları…
17.08.2023 Gündem
İstanbul için zaman doldu: "7'nin üzerinde deprem bekliyoruz"
İstanbul için zaman doldu: "7'nin üzerinde deprem bekliyoruz" 17 Ağustos 1999 depreminin üzerinden bugün tam 24 yıl geçti. Ancak geçen bu süre zarfında depreme hala hazırlıklı değiliz. Prof. Dr. Şükrü Ersoy CNN TÜRK canlı yayınında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
17.08.2023 Gündem
17 Ağustos depremi saat kaçta oldu, 17 ağustos 1999 depremi kaç saniye sürdü? 17 Ağustos depremi nerede oldu, ne zaman, hangi gün, saat kaçta?
17 Ağustos depremi saat kaçta oldu, 17 ağustos 1999 depremi kaç saniye sürdü? 17 Ağustos depremi nerede oldu, ne zaman, hangi gün, saat kaçta? 17 Ağustos depremi kaç saniye sürdü, saat kaçta oldu? Gölcük depremi 24. yıldönümünde anılıyor... 17 Ağustos 1999 Gölcük depreminin üzerinden 24 yıl geçti. Türkiye tarihinin en büyük depremlerinden biri olarak tarihe geçen 99 depreminde 17.480 kişi öldü, 23.781 kişi yaralandı ve 505 kişi de sakat kaldı. Depremde ölenler anılırken 17 Ağustos Gölcük depremine yönelik detaylar da sorgulanmaya başlandı. Peki, 17 Ağustos depremi saat kaçta oldu, 17 ağustos 1999 depremi kaç saniye sürdü? 17 Ağustos depremi nerede oldu, ne zaman, hangi gün, saat kaçta?
17.08.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

17 Ağustos ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki 17 ağustos haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.