Gazete Vatan Logo

Vergi borcu sorgulaması online olarak yapılabilir mi?

Vergi borcu sorgulaması online olarak yapılabilir. Tüm vatandaşları ilgilendiren bu konuda vergi borcu sorgulamasını online olarak gerçekleştirmek büyük kolaylık sağlar. Peki vergi borcu sorgulaması nasıl yapılır?

Vergi borcu sorgulaması online olarak yapılabilir mi?

Vergi borcu sorgulamasını online olarak gerçekleştirmek çok kolaydır. Zamanınızı kaybetmeden vergi borcu sorgulamasını yapmanız özellikle yoğun hayat şartlarında çok önemlidir. Online vergi borcu sorgulamasıyla ilgili tüm detaylar yazımızda...

Vergi ödemek vatandaşlık görevlerinden biri olarak sayılmaktadır. Vatandaşlar vergi ödeyerek ülke ekonomisine katkı sağlamaktadır. Günlük hayatta aslında hiç farkında olmadan oldukça fazla bir şekilde vergi ödemekteyiz. Ancak vergi ödediğimizi ise her zaman fark edemeyebiliriz. Örneğin bir ürün ya da hizmet aldığınızda sizlere ücret olarak belirtilen yani ücretin üzerine koyulan vergi ücretmiş gibi etiket fiyatıymış gibi karşınıza gelmektedir. Bu nedenden dolayı da fark etmemeniz oldukça doğaldır. Ancak bazı durumlarda da ayrıca vergi ödemek zorunda kalabiliriz.

ARAÇ VERGİ BORCU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

VERGİ BORCU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Örneğin bir dükkan açtığınızda yada ev araba arsa arazi daire dükkan gibi özel mülk sayılacak şeylerde ayrıca vergi ödemek durumundasınızdır. Bu vergi borcunuzu demediğiniz takdirde oldukça büyük ceza yaptırımları vardır. Bu suçun ise hukuk önünde adı vergi kaçakçılığıdır. Borcunuzu ödemez iseniz adresinizi haciz bile gelebilir. Bu nedenden dolayı mutlaka vergi borcunuzun olup olmadığını öğrenmenizi tavsiye ederiz. Bu işlem için ise önceden bağlı olduğumuz vergi dairesinin ilgili birimine başvuruda bulunmamız gerekiyordu. Ancak bu başvuru esnasında ise oldukça gereksiz bir zaman kaybı yaşamanız içten bile değildir. Bu vergi dairelerinde uzun kuyruklarda sıranızı bekledikten sonra sıra sizlere geldiğinde bir de göz önünde bulundurmanız diğer bir husus ise resmi mesai saatleridir. Resmi mesai saatleri içerisinde çalışan bu kurumlar bu saatlerin dışında sizlere hizmet vermeyecektir. Bu nedenden dolayı resmi mesai saatlerini göz önünde bulundurmanızda yarar vardır. Bu ve bunun gibi sorunları ortadan kaldırmak için elbette ki teknoloji yardıma koştu diyebiliriz. Gün geçtikçe kullanımı yaygınlaşan teknoloji artık hemen hemen her alanda kullanılmaya başlanmıştır. Bu yaygınlaşmaya kayıtsız kalamayan vergi daireleri sizlere diğer kurumların tek çatı altında toplandığı bir sistem adı altında online olarak hizmet vermektedir. Bu hizmeti almak isteyenlerin yapmaları gereken işlemler ise oldukça basittir.

Haberin Devamı

Vergi Borcu Sorgulama işlemini online olarak almak istiyor ve hiç bir kuruma gitmeye gerek kalmadan almak istiyorsanız öncelik ile e-devlet sistemine girişinizi sağlayacak olan e-devlet şifresini almaları gerekecektir. Bu şifreyi ise en yakın Ptt şubelerine başvurarak edinebilmeleri mümkündür. Başvurduğunuz gün içerisinde Ptt yetkilileri sizlere 2 TL karşılığında Vergi Borcu Sorgulama işleminde kullanacağınız e-devlet şifresini verecektir. Bu şifreniz ile beraber internet bağlantısının olduğu herhangi bir akıllı cep telefonundan ya da bilgisayardan internet erişiminizi sağlayın. Ardından e-devlet resmi web sayfasına ulaşın. Burada sizlerden bazı bilgileriniz istenecektir. Bu bilgiler ise T.C kimlik numaranız ve e-devlet şifrenizdir. Bu bilgileri eksiksiz bir şekilde doldurduktan sonra sistemin sizleri onaylayabilmesi için kimliğimi sorgula butonuna tıklayın ve karşınıza yenilenerek açılacak olan sayfada e-hizmetler başlığı altından Vergi Borcu Sorgulama işlemine en uygun başlığa tıklayın ve Vergi Borcu Sorgulama işleminizi başarılı bir şekilde gerçekleştirin...

Haberin Devamı