Gazete Vatan Logo

Uğur Kurt'u vuran polis tespit edildi

Uğur Kurt'u vuran polis tespit edildi

Okmeydanı Cemevi’nde katıldığı bir cenazede vurularak hayatını kaybeden Uğur Kurt’u öldüren kurşunun bir polisin silahından çıktığı tespit edildi. Savcı, ismi açıklanmayan polise soruşturulma açılması için Valilik’ten izin istedi.

İstanbul Okmeydanı’nda geçtiğimiz perşembe günü Soma’daki maden kazasında ölen madencileri ve Berkin Elvan’ı anmak isteyen bir grupla polis arasında çıkan çatışmada, Okmeydanı Cemevi’ne cenaze törenine katılmak için gelen 27 yaşındaki Uğur Kurt, başından vurulmuştu. Hastaneye kaldırılan Kurt tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirirken olayla ilgili de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Birimi soruşturma başlattı.

14 polisten biri

Soruşturma kapsamında olay yerinde görev yapan 14 polisin silahına el konuldu. 23 Mayıs’ta el konulan silahlar, Adli Tıp Kurumu Kriminal Laboratuvarı’nda inceleme altına alındı. Kurt’un cenazesinden çıkan mermi çekirdeğinin bu silahlardan birine ait olduğu tespit edildi. Adli Tıp Kurumu bu tespitine ilişkin bir rapor hazırlayarak bunu soruşturma savcısına gönderdi.

‘Can güvenliği yok’

Savcılık, şüphelinin polis olması nedeniyle ve olayın görev sırasında gerçekleşmesi nedeniyle İstanbul Valiliği’nden soruşturma yürütülmesi için izin istenildi. Savcılık, şimdi valilikten gelecek yanıtın cevabını bekliyor. Polisin kimliği ise can güvenliği nedeniyle açıklanmadı .

11 kişiye tutuklama talebi

2 kişinin öldüğü, 8’i polis 9 kişinin yaralandığı olaylarla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında savcılıkça ifadeleri alınan 14 şüpheliden 11’i tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi. Savcı Hasan Yılmaz, 11 kişiyi “terör örgütü adına suç işlemek”ten tutuklanmaları istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk ederken, 3 kişinin de serbest bırakılmasına karar verdi.












GALERİ


























Haberin Devamı