Gazete Vatan Logo

Susurluk'tan Yalova'ya!..

Meral Çatlı'nın yeğeninin düğününe Mehmet Ağar, Edip Bucak ve cezaevinde tutuklu bulunan Yaşar Öz çiçek gönderdi

Abdullah Çatlı’nın eşi Meral Çatlı’nın yeğeninin düğün töreni, Susurluk skandalını yeniden gündeme getirdi. Düğün töreninde Ağar, Bucak ve Öz’ün gönderdiği çelenkler yan yana konuldu

Susurluk kazasında ölen Abdullah Çatlı’nın eşi Meral Çatlı’nın yeğeni Can Aydoğan, Yalova’da yapılan düğünle evlendi.

Meral Çatlı’nın kardeşi Yalovaspor eski yöneticilerinden Vehbi Aydoğan’ın oğlu 23 yaşındaki Can Aydoğan ile aynı yaştaki Burcu Tekin, önceki gece Green Garden’da yapılan düğünle dünya evine girdi. Düğüne Abdullah Çatlı’nın eşi Meral Çatlı kızları Gökçen ve Sercen ile birlikte katılırken, DP eski Genel Başkanı Mehmet Ağar, Edip Bucak ve cezaevinde tutuklu bulunan Yaşar Öz’ün çiçek göndermesi dikkati çekti.

Dolarların saçıldığı düğüne 500 davetli katılırken, köçeklerin dansları davetliler tarafından ilgiyle izlendi.

Türkiye’yi sarsmıştı

Balıkesir’in Susurluk ilçesinde 3 Kasım 1996’da meydana gelen trafik kazası, Türkiye’nin uzun yıllar tartışacağı karanlık ve derin ilişkileri ortaya çıkardı. Kazadan sonra kurulan komisyonlar ve yapılan yargılamalar çok sayıda ismin Susurluk’la anılmasına neden oldu. İşte o isimler 12 yıl sonra yine yan yana geldi. Bir düğüne gönderilen çiçeklerle.


Susurluk denince akla gelen ilk isim Mehmet Özbey sahte kimliğini kullanan Abdullah Çatlı’ydı. Çatlı ile Yaşar Öz arasında öncelikle akrabalık ilişkisi var. Yaşar Öz, Çatlı’nın karısı Meral Çatlı’nın üvey dayısı. Öz ayrıca Susurluk çetesinin kaçırarak öldürdüğü düşünülen MİT’çi Tarık Öz’ün de iş ortağı olarak biliniyor. Susurluk davasının sanıklarından Yaşar Öz, dört yıl hapis cezasına mahkum olmuştu.

DYP eski milletvekili ve Bucak Aşireti’nin lideri Sedat Edip Bucak ise Susurluk’ta Çatlı ile aynı aracında içindeydi. Bucak aracın içinden sağ kurtulan tek kişi oldu. Milletvekilliği nedeniyle kazadan sonra TBMM Genel Kurulu’nda 11 Aralık 1997’de dokunulmazlığı kaldırıldı.

Bucak ceza yedi

Bucak hakkında başsavcılık, “gıyabi tutuklama kararıyla aranan Abdullah Çatlı’nın yerini bildiği halde yetkili mercilere haber vermeyerek saklamak, cürüm işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak ve vahim nitelikte silah bulundurmak” suçlarından, 11 yıldan 20 yıla kadar ağır hapis istemiyle dava açtı. Susurluk davası kapsamında cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak suçundan hakkında verilen beraat kararı Yargıtay tarafından bozulan Bucak, daha sonra devlet sırrı gerekçesiyle açıklamadığı bazı bilgi ve resimleri mahkemeye sundu. Yargıtay 8. Ceza Dairesi’nce hakkındaki 1 yıl 15 günlük hapis cezası onandı.

Ağar yargılanacak

DYP eski Genel Başkanı Mehmet Ağar hakkında da dava açılması istendi. Danıştay 1. Dairesi de bu talebi uygun buldu. Ağar’ın vali statüsünde olduğu için suç vasfına göre Yargıtay 8.Ceza Dairesi’nde önümüzdeki günlerde yargılanması bekleniyor.



Haberin Devamı