Gazete Vatan Logo

Milyarder filmi ne zaman, nerede çekildi? Milyarder filmi oyuncuları kim? Mesudiye nerede?

Milyarder filmi ne zaman, nerede çekildi? Milyarder filmi oyuncuları kim? Mesudiye nerede? İşte Türk sinemasının kült filmlerinden Milyarder filmi ile ilgili merak edilenler…

Milyarder filmi ne zaman, nerede çekildi? Milyarder filmi oyuncuları kim? Mesudiye nerede?

Milli Piyango'dan yılbaşı ikramiyesi çıkan Mesudiyeli Mesut’un hikayesini anlatan Milyarder filmi 80’li yıllarda piyango kazananların hikayesine odaklanıyor. Peki, Milyarder filmi ne zaman, nerede çekildi? Milyarder filmi oyuncuları kim? Mesudiye nerede? İşte Türk sinemasının kült filmlerinden Milyarder filmi ile ilgili merak edilenler…

MİLYARDER FİLMİ NE ZAMAN, NEREDE ÇEKİLDİ?

Milyarder, 1986 Türkiye yapımı Kartal Tibet'in yönettiği komedi dram sinema filmidir. Film Türkiye'nin küçük ilçerinden biri olan Mesudiye'deki tren istasyonunun amiri Mesut'un Millî Piyango'dan büyük ikramiye kazanması ile birlikte çevresinde gelişen olayları anlatmaktadır. Filmde Türk sinemasının ünlü oyuncuları Şener Şen, Adile Naşit, Münir Özkul, Tuluğ Çizgen, Müge Akyamaç, Uğur Yücel ve Ergun Köknar gibi isimler vardır. Film, Sapanca tren istasyonunda çekilmiştir. Film, Sapanca’da çekilmiştir. Ordu’nun Mesudiye ilçesi veya Datça’nın Mesudiye köyü ile alakası yoktur.

1980'li yıllarda Milli Piyango'dan yüksek ikramiye kazanan kişilerin kendilerini gizleme yöntemlerini ilham alan film için ilk girişimler 1985 Şubat'ta başladı. Adapazarı, Körfez, ve Sapanca İstanbul'a yakın olmaları sebebiyle aday bölgelerden biriydi. Gerek çevresinin uygunluğu gerekse Sapanca belediyesinin film için yakın temaslardan bulunması sonrası Sapanca seçildi.

Haberin Devamı

Sapanca belediyesinin film ekibi ve oyuncular için özel bir tesis tahsis etmesinden kısa süre sonra 1985 mayısında filmin çekimlerine start verildi. Filmin çekimlerine çoğunlukla öğleden sonra başlanıyor bazı bölümler gecenin geç saatlerine kadar sürüyordu. Oyuncuların bir kısmı İstanbul'a bir kısmı da Adapazarı'na evlerine veya yakınlarının yanına trenle gittikleri için birçok bölüm gecikmeli çekilmiştir.

Sapanca tren istasyonu lojmanı film nedeniyle yaklaşık 20 gün film ekibine tahsis edilirken istasyonda çalışan gerçek istasyon şefi yıllık izne ayrılmış yerine lojmanda kalmayan bir memur görevlendirilmiştir. Filmde gerçek istasyon şefine ait eşyalar kullanılmış mümkün olduğunca doğal yapıya bağlı kalınmıştır.

Haberin Devamı

Filmin rüya sahneleri (Mesut karakterinin rüyasında trende bileti almak isteyenler tarafından saldırıya uğraması) Adapazarı-Sapanca arasında çekilmiş, bu sahnelerde ve boş tek vagonlu trenler kullanılmıştır.

MİLYARDER FİLMİNİN KONUSU NEDİR?

Milli Piyango'dan yüksek ikramiye kazanan kişilerin kendilerini gizleme yöntemlerini anlatan Milyarder filmi Mesudiyeli istasyon şefi Mesut’un piyango milyarderi olması ve akabinde gelişen olayları konu alıyor.

MİLYARDER FİLMİ OYUNCULARI

Şener Şen: Mesut

Müge Akyamaç: Sema

Tuluğ Çizgen: Ayten

Ergun Köknar: Dombili

Uğur Yücel: Halis Dombili (Dombili'nin oğlu)

Münir Özkul: Biletçi Mahmut Hoca

Adile Naşit: Boncuk Sultan

Tayfun Çorağan: Öğretmen Murat

Tuncay Akça: Celal

Demiray Erül: Avukat Feridun

Bilge Zobu: Banka Umum Müdürü

Necati Bilgiç: Dişçi Atıf

Tomris Oğuzalp: Ayten'in Annesi

Zeki Alpan: Ayten'in Babası