Gazete Vatan Logo

Meclis uyardı: Bir daha böyle hata yapmayın!

Meclis Başkanlığı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran'ın verdiği bir soru önergesi nedeniyle kişisel internet sitesinin kapatılması girişimi üzerine harekete geçti. BTK ve TİB'i "Hata yapmayın, tedbir alın" diyerek uyaran Meclis Başkanlığı'na BTK, "sehven yapılmış" yanıtı vermesi dikkat çekti.

Sabah ve ATV'nin satışı ile ilgili verdiği bir soru önergesi nedeniyle sitesi TİB tarafından kapatılma girişimiyle karşılaşan CHP milletvekili Oran TİB, BTK, Meclis Başkanlığı ve HSYK'ya başvurarak kapatma girişimi ile ilgili gerekenlerin yapılmasını istemişti. Meclis Başkanı Cemil Çiçek imzalı Oran'a gönderilen yazıda, "TBMM'nin saygınlığına ve yasama organının toplum nezdinde itibarını zedeleyecek bir faaliyete karşı gerekeni yapmak en tabi görevimizdir" denildi.

Anket

İnternet yasakları AB'ye giriş sürecini doğrudan olumsuz etkiler mi?

Evet
Hayır
Fikrim yok






"HATA TEKRARLANMAMALI"

Cemil Çiçek, Meclis'e soru önergesinin kaldırılması için bir talep gelmediğini ifade ederek, "İnternet sitesinden herhangi bir soru önergesinin kaldırılması söz konusu değildir. Soru önergenizin tamamı resmi internet sitemizden erişilebilemktedir. dilekçeniz üzerine TİB ve BTK yetkilileri ile bir görüşme yapılarak detaylı bilgi alınmış olup, bildirimin sehven gönderildiği, konunun tüm boyutları ile incelendiği ve incelemenin devam ettiği, bu tür hataların tekrarlanmaması için gerekli tedbirlerin ivedilikle alınması talimatı verildiği anlaşılmıştır. Ayrıca tarafımızdan TBMM Başkanlığı ve Milletvekili ile ilgili yapılacak iş ve işlemlerde daha özenli olunması hususunda gerekli açıklama da yapılmıştır. Şahsi sitenize sehven gönderildiği bildirilen bildirim hakkında TBMM tarafından yapılacak bir işlem bulunmamaktadır" dedi.

"SEHVEN GÖNDERDİK"

BTK'dan Oran'a gönderilen yazıda da, "bildirim size sehven yapılmıştır. Bahsi geçen bildirimle ilgili olarak konunun tüm boyutları ile incelenmesi talimatı verilmiş olup, konuya ilişkin inceleme sürmektedir. Keza, bu tür hataların tekrarlanmaması için gerekli tedbirlerin ivedilikle alınması talimatı verilmiştir" denildi. TİB'ten Oran'a gönderilen yazıda da konuyla ilgili inceleme yapıldığı belirtildi.

SEHVEN CANAVARI YİNE HORTLAMIŞ

CHP'li Oran, kendisine Çiçek'ten gelen yazıya ilişkin şu tepkiyi gösterdi:

"Sabah-ATV'nin havuz oluşturularak Recep Tayyip Erdoğan'ın işaret ettiği işadamlarınca satın alınması hakkındaki tapeleri TBMM gündemine taşımış verdiğim soru önergesini de 'umutoran.com' web siteme de koymuştum. Kendini bilmez ve AKP Döneminde giderek hoyratlaşan kamu görevlilerinden birisi bizatihi yasama faaliyeti olan önergeyi sayfamdan kaldırmam uyarısında bulunmuştu! TİB, BTK ve TBMM Başkanı'ndan gelen bu üç yanıt da hayal kırıklığı yarattı. Çünkü görünen o ki Türkiye'de 'sehven' canavarı yine hortlamıştır. Tüm hukuk dışı işlemlerde muktedirlerin sığındığı 'sehven' kalıbı artık anlamını yitirmiştir. Bu ülkede 'sehven' denilerek arka arkaya suçlar işlenmediği zaman ülkemize demokrasi gelecek. Sehven canavarını tarihin çöplüğüne atacak olan da CHP iktidarıdır. BTK ve TİB'in yanıtı bile daha doyurucudur, ayrıntılı incelemenin sürdüğünü iki satırda bildirmişlerdir. ancak TBMM Başkanı'nın bir sayfalık içi boş yanıtında konuyu saptırdığını görüyoruz. 15 yaşındaki twitter hesabı olan gençlerin bile bildiği konuyu bilmezden gelmektedir Cemil Çiçek, benim özel web sitemde yemek tarifi ya da aşk şiirleri yayınlanmıyor, tamamı senin önüne gelen soru önergesi ve bakanların yanıtları yayınlanıyor. Yani bu özel değil genel bir tehlike sayın Çiçek."

Haberin Devamı