Gazete Vatan Logo

MEB E Okul Girişi İle Taban Puanları Hesaplama

E okul taban puanları hesaplama yaparak, okulların kaç puan ile öğrenci alımı ve kontenjanlar görülebilir. E okul taban puanları hesaplama işlemleri için e okul girişi yapılması yeterli olacaktır.

MEB E Okul Girişi İle Taban Puanları Hesaplama

E okul, öğrencilerin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde hazırlanmış ve herhangi bir zorluk yaşanmadan işlem yapılabilecek durumdadır. Tüm vatandaşların zorlanmadan yapacağı işlemlerde basit ara yüzler sayesinde sorgulama yapılabilir. e okul taban puanları hesaplama gibi işlemler yapılarak sistem üzerinden bilgi sağlanabilir. Okulların bitiş tarihinden itibaren liselere geçiş yapacak öğrenciler için geçerli olan taban puanları hesaplama ile tüm öğrenci ve veliler bu konuda bilgi sağlayabilmektedir

E OKUL VELİ GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ


E OKUL ÖĞRENCİ GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

MEBBİS GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ


MEB PERSONEL GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

Taban puanları hesaplama için e okul girişyapılmasıgerekmektedir. e okul girişi için ana sayfasında yer alan giriş bölümü kullanılmalıdır. Öğrencilerin giriş bilgilerini kullanılması ile birlikte e okul ana portalına giriş yapılacak ve işlem yapılması için menü açılacaktır. Menü üzerinden yapılacak seçimler ile birlikte öğrencilerin bilgileri takip edilebilir. Taban puanları hesaplama gibi detaylı işlemlerin yapılması da böylelikle kolaylaşacaktır.

Haberin Devamı

Taban puanları hesaplamayapıldıktan sonra öğrenilen bilgilere göre tercih işlemleri yapılabilir. Tercih işlemlerinde e okul taban puanları hesaplama yapılması çok önemlidir. Böylece öğrencinin puanına göre uygun olan okullar belirlenerek tercih edilebilir. e okul taban puanları hesaplama işlemlerini sadece öğrenciler değil, veliler de yapabilmektedir. bu açıdan e okul taban puanları hesaplama işlemleri herkes için resmi site üzerinden kullanıma açılmış durumdadır.

Taban puan hesaplamaları gibi işlemlerin dışında e okulda sürekli olarak hazır durumda olan hizmetlerden yararlanabilirsiniz. Hizmetler arasında en çok kullananları; devamsızlık sorgulama, not bilgisi sorgulama olmaktadır. Bu hizmetlerin dışında ise özellikle tercih yapan öğrenciler için tercih sonuçları öğrenilebilmektedir. Tercih sonuçları olarak öğrencilerin hangi okulu kazandığı ve ya kayıt yapıldığı görülebilmektedir. Sistem ücretsiz olarak sunulmakta ve tüm veli ile öğrencilerin kullanıma açık durumdadır.

Haberin Devamı