Gazete Vatan Logo

KYK Borç Sorgulama Ve Yurtkur Geri Ödeme İşlemleri

KYK borç sorgulama nasıl yapılır? KYK borç sorgulama ile çıkan sonuçlar kesin midir? KYK borç sorgulama ve Yurtkur geri ödeme bilgileri yazının devamında.

KYK tarafından sunulan kredi ve katkı kredileri ile ilgili bilgi almak isteyen öğrencilerin yararlanabileceği portal da yine KYK resmi internet sitesidir. KYK borç sorgulama başta olmak üzere krediler ile ilgili tam destek alabilirsiniz. Özellikle kredi alan ve borç durumu hakkında bilgi almak isteyen öğrencileri nKYK borç sorgulama yapması yeterli olacaktır. Böylece borç ile ilgili bilgilere kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

KYK BORÇ SORGULAMA

KYK BURS SORGULAMA

YURTKUR GERİ ÖDEME

KYK Borç Sorgulama Nasıl Yapılır?

KYK borç sorgulama işlemleri için KYK sitesinde oluşturulan KYK borç sorgulama sayfasından yararlanmanız gerekmektedir. KYK borç sorgulama sayfasında yer alansorgulama alanında T.C. kimlik bilgilerinizi girmeniz ile birlikte borç bilgilerinize ulaşabilirsiniz.

Kredi borç sorgulama konusunda KYK sitesi haricinde E Devlet kapısı üzerinden de bilgi alabilirsiniz. E Devlet kapısı hizmetleri arasında KYK menüsünde bulunan KYK borç sorgulama bağlantısına tıklayarak yine aynı işlemleri tekrarlayabilir ve borç dökümünüze ulaşabilirsiniz. Böylece hem borçlarınızı ne kadar olduğunu öğrenebilir hem de geri ödeme konusunda resmi takvimi görebilirsiniz. Özellikle okulunu bitiren öğrencilerin mutlaka sorgulama yaparak bilgilerini kontrol etmesigerekmektedir. Zira geri ödeme tarihleri geçildiğinde borçlara faiz uygulanmaktadır.

Haberin Devamı

KYK Beyaz Masa Hizmeti

KYK tarafından sunulan hizmetlerin arasında beyaz masa hizmeti de bulunmaktadır. Öğrencilerin online olarak yapacakları sorgulamalar ve alacakları bilgiler konusunda yardımda bulunacağı beyaz masa üzerinden takıldığınız noktalarda yardım alabilirsiniz. Böylece kolay bir şekilde işlemlerinizi yapabileceğiniz gibi yaşadığınız sorunlar için de kısa süre içerisinde kolay bir şekilde bilgi alabilirsiniz. KYK resmi internet sitesi üzerinde açılan beyaz masaya siteye giriş yaptıktan sonra erişim sağlayabilirsiniz. Hizmete tıkladığınızda kredi ile ilgili soru ve sorunlarınız için tıklayınız ve yurt ile ilgili soru ve sorunlarınız için tıklayınız şeklinde iki bağlantı açılmaktadır. Bu bağlantılardan kredi ve yurt sorunlarınıza göre seçim yaparak tıklayabilir ve gerekli yardımı alabilirsiniz.

Haberin Devamı