Gazete Vatan Logo

Kırmızı bültene ret!

Kırmızı bültene ret!

Mısır Çarşısı patlaması sanığı müebbet hapis cezalı sosyolog Pınar Selek hakkında mahkemenin 6 ay önce talep ettiği kırmızı bülten kararını Interpol reddetti.

Mısır Çarşısı’nda 1998 yılında meydana gelen ve 7 kişinin ölümüne, 127 kişinin de yaralanmasına neden olan patlamayla ilgili İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Sosyolog Pınar Selek’in 2 kez aldığı beraat kararı Yargıtay tarafından bozulunca 3. yargılamanın sonunda ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı. Müebbet hapis cezası alan Selek hakkında mahkeme aynı zamanda da yakalama kararı çıkardı. Ancak Adalet Bakanlığı Selek’in yurtdışında olduğuna dair mahkemeye yazı gönderince bu kez mahkeme Selek için kırmızı bülten çıkarılması istemiyle Adalet Bakanlığı’na yazı yazdı. Adalet Bakanlığı mahkemenin talebi üzerine işlemleri başlatarak Interpol’e yazı yazdı ve Fransa’da olan Pınar Selek hakkında kırmızı bülten çıkarılmasını istedi.

Tutuklanmayacak

Mahkemenin talebini inceleyen Interpol ise kırmızı bülten çıkarmayı gerekli görmedi ve talebi reddetti. Pınar Selek’in avukat babası Alp Selek ise kararın kendilerine henüz ulaşmadığını ancak Interpol’ün ret kararı verdiklerini öğrendiklerini belirtti.

Interpol tarafından daha önce kırmızı bülten kararı çıkarılmadığını söyleyen Selek mahkeme tarafından yapılan talebin reddedildiğini hatırlattı.

Selek hakkında Interpol’ün verdiği ret kararını ilk kez Fransız DNA sitesinde haber olarak duyurdu.

Haberin Devamı