Gazete Vatan Logo

“IP verip ‘verilerin hepsini sil’ dediler”

Devletin önde gelen kademelerindeki kilit isimlerin kullandığı ve kriptolu hatların da arasında bulunduğu telefonların yasa dışı dinlendiği iddialarına yönelik davanın görülmesine dün devam edildi.

“IP verip ‘verilerin hepsini sil’ dediler”

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nedki duruşmaya, eski Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) Başkan Vekili Osman Nihat Şen ve eski TİB Bilgi Sistemleri Daire Başkanı İlhan Elieyioğlu’nun da arasında bulunduğu tutuklu sanıklar, tutuksuz sanıklar, sanık avukatları ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Başbakanlık’ın, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın ve TÜBİTAK’ın avukatları katıldı. Duruşmada FETÖ itirafçısı olan eski TİB çalışanı E.A, 2012’de, FETÖ içindeki ‘abiler’ tarafından yerleştirildiğini söyledi ve şunları kaydetti:

‘Mümin format attı’

“Olay gününden bir gün önce Oğuzhan Ömer Demir evime, elinde bir kağıt parçasıyla geldi. Kağıtta bir bilgisayarın IP numarası vardı. Bu IP numaralı bilgisayarla ilgili TİB’de bilgi sistemleri dairesinde çalışan Mümin Cebe’ye yardımcı olmamı istedi. Bir gün sonra çalışırken Mümin Cebe yanıma geldi. Benden sistem odasındaki bilgisayarın verilerinin geri getirilmeyecek şekilde silinmesi istendi. Ben niyetli olmasam da hükümete kafa tutmuş bir örgütü karşıma almak istemediğimten bu talebi kabul ettim. Mümin Cebe ile birlikte Bülent Kocagürbüz’ün test sistemi için kullandığı bilgisayarın bulunduğu veri merkezi sistemi odasına gittik. Bu olay 2013 Aralık ayından sonra olmuştu. Polisler kurumdaydı, bu olay polislerin nöbet tutmaya başlamalarından sonra gerçekleşti. Mümin Cebe ile beraber bu odaya polisler tarafından kaydımız alınarak girdik. Odaya girdikten sonra belirtilen bilgisayarın başına geçtik. Yönlendirdim ve Mümin Cebe format attı.” Mahkeme heyeti eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Haberin Devamı