Gazete Vatan Logo

‘Hep birlikte paralel devlet kurdunuz’

MGK kararı hakkında flaş iddiada bulundu

Hükümet ile cemaatin paralel devlet kurduklarını söyleyen Demirtaş, cemaatin MGK kararını önceden bildiğini ileri sürdü.

ANKARA - BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada dershane tartışmasına değindi:

“MGK’nın kendisi, hukuka, vicdana aykırıdır. Bu MGK ne kararlar aldı? Köyler yaktılar, faili meçhul kararlar alındı, partiler kapatıldı, işkence kararları alındı. Tek bir kararı eleştiren oldu mu? MGK, kendi kontrollerinde diye hiçbir itirazları yok. Hani darbeyle yüzleşiyorduk?”

‘Hepiniz oradaydınız’

MGK’da 2009 yılında DTP’ye de yaptırım uygulama kararları aldığını söyleyen Demirtaş, “AKP, cemaatle bu kararları el birliğiyle uygulamadılar mı? Başbakan’ın deyimiyle, ben ‘ulan’ demeyeceğim ama hepiniz oradaydınız be” dedi.

“Hep birlikte paralel devlet kurdunuz” diyen Demirtaş şöyle devam etti:

‘Kaçınızı savcı yaptılar’

“2004 MGK kararı alındığında cemaatin bundan haberi yok muydu? Biliniyordu. Hükümet yanlıları cemaate ‘Kaç tane valiniz vardı, o zaman beri kaç kişiyi cemaatten vali yaptık emniyet müdürü yaptık? Rektör sayınız kaç? Kaçınızı savcı yaptık? Sizinle mücadele etseydik sizi bu kadar güçlendirir miydik?’ diye soruyorlar. KCK operasyonlarından biliyoruz, her bölgenin bir cemaat sorumlusu var ve bu bölge sorumlusu kendisine bağlı cemaat elemanlarını aylık olarak gizli toplantılara davet eder. Bazılarında vali, bazılarında emniyet müdürü, savcılar, başsavcılar, rektörler vardır. MİT’in, emniyetin bundan haberi yok mu? Bu toplantılarda o ay yürütülecek faaliyetler tartışılır. Cemaatin bölge sorumlusu yeri geldiğinde valiye talimat verir yeri geldiğinde rektöre: ‘Şunu doçent yapacaksınız, şunu profesör yapmayacaksınız, şunu işe alacaksınız şunu almayacaksınız, şunu tutuklayacaksınız şunu tahliye edeceksiniz’e kadar detaylı meselelerin tartışıldığı toplantılar yapılıyor. AKP, bunları bilmiyor mu? Paralel devlet budur.”

Haberin Devamı