Gazete Vatan Logo

HDP’de liste korundu

7 Haziran seçiminde yüzde 13 oya ulaşarak başarı kazanan HDP’de aday listesinde ciddi bir değişiklik olmadı. Ethem Sarısülük’ün ağabeyi Ankara’dan aday gösterildi

HDP’de liste korundu

HDP 7 Haziran Seçimleri’ndeki listesini büyük oranda korudu. HDP’de 7 Haziran’da Ankara 1. Bölge 1. sıradan aday gösterilen ve seçilen Sırrı Süreyya Önder’in 1 Kasım’da yine aynı bölge ve sıradan aday gösterildi. Gezi Parkı protestoları sırasında hayatını kaybeden Ethem Sarısülük’ün ağabeyi Mustafa Sarısülük ise Ankara 2. Bölge 1. sıradan aday gösterildi. 7 Haziran’da milletvekili seçilen EMEP’li Levent Tüzel ise HDP’nin aday listesinde yer almadı. Geçici hükümet için bakanlık teklif götürülen ancak diğer HDP’lilerin aksine bu teklifi kabul etmeyen Levent Tüzel HDP adayları arasında yer almadı.

Önder aynı yerde

HDP’de Sırrı Süreya Önder’in nereden vekil adayı olacağı merak ediliyordu. Önder’in Konya’dan aday olmak istediği kulislere yansımıştı. Ancak yapılan değerlendirme sonucunda, Önder’in Ankara’da kalması kararlaştırıldı. Sırrı Süreyya Önder, 7 Haziran seçimlerinde olduğu gibi, 1 Kasım seçimlerinde de Ankara 1. Bölge 1. sıra adayı oldu.

Batman’da değişiklik

HDP, 7 Haziran’da Batman’da 4 vekilden 3’ünü kazanmıştı. 1 Kasım için Batman listesinde ise değişikliğe gidildi. İlk sıradan Batman vekili olan Ali Atalan, yeri değişti. Atalan 1 Kasım seçim listesinde HDP’den 4. sıra adayı oldu. 3. sıradan 7 Haziran’da vekil seçilen Ayşe Acar Başaran 1. sıra adayı yapıldı. 1 Kasım seçim listesinde Batman 2. sıraya Raci Bilici, 3. sıraya Saadet Becerikli yerleştirildi. Becerikli 7 Haziran’da Batman 2. sıradan seçilmişti.

Haberin Devamı

Diyarbakır listesi aynı

HDP’nin en çok merak edilen listelerinden biri de Diyarbakır listesi idi. HDP, 7 Haziran seçimlerinde Diyarbakır’dan gelen 10 vekilinin hiçbirinin yerini değiştirmedi. 11. sırada ise yine Nesrin Hilal Şanlı yer aldı. Benzer bir durum Tunceli’nde de yaşandı. Tunceli’den 7 Haziran’da 2 vekilin ikisini de kazanan HDP, aynı listeyle devam kararı aldı.

4 vekil dışarıda

HDP 80 vekilden 76’sını listesinde seçilebilecekleri yerlere koydı. Tüzel’in yanı sıra, Siirt Milletvekili Hatice Seviptekin’in ise daha önce Demokratik Bölgeler Partisi’nde (DBP) faaliyet göstermesi nedeniyle aday gösterilmedi. Van Milletvekilleri Selami Özyaşar, Remzi Özgökçe’ye de bölgede daha aktif çalışan isimlerin tercih edildiği gerekçesiyle aday listesinde yer verilmedi. HDP, vekil çıkaramadığı illerde ise listelerinde büyük oranda değişiklik yaptı.

Haberin Devamı