Gazete Vatan Logo

Google'dan en güzel sürpriz! Anneler Günü tarihçesi ve en güzel anneler günü mesajları ve şiirleri...

Ünlü arama motoru Google Anneler Günü nedeniyle doodle hazırladı. Google'ın Anneler Günü için hazırladığı dijital etkinlikle Anneler Günü'nü kutluyor. Annelerine kendi hazırladığı özel mesajı atmak isteyenler Google aracılığı ile görsel hazırlayabiliyor. Peki, Anneler Günü nasıl ortaya çıktı? İşte Anneler Günü tarihçesi ve en güzel anneler günü mesajları...

Google'dan en güzel sürpriz! Anneler Günü tarihçesi ve en güzel anneler günü mesajları ve şiirleri...

Arama motoru Google Anneler Günü için anasayfasında dijital etkinlik hazırladı. En özel mesajla Anne Günü'nü kutlamak isteyenler için hazırlanan dijital etkinlikle kişiye özel kartlar ve kutlama mesajları hazırlanabiliyor. Bu mesajlar sosyal medya ve dijital platformlarda paylaşılabiliyor. Peki, Anneler Günü nasıl ortaya çıktı? İşte Anneler Günü tarihçesi ve en güzel anneler günü mesajları...

Özel günlerde kullanıcılarını şaşırtmaya devam eden Google Anneler Günü nedeniyle özel logo hazırladı. Google ana sayfasında yer alan "doodle"da, video tasarım ile kullanıcıların sevgilerini sunabileceği sayfa hazırlandı. İnternet kullanıcıları, özel tasarımlı logonun üstüne tıklayarak, hazırladıkları tasarımları sosyal medya hesaplarından gönderebiliyor. İşte, Anneler Günü doodle tasarımı ve görseli.

ANNELER GÜNÜ NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Her yıl Mayıs ayının ikinci haftasında kutladığımız bu özel günün tarihçesi 'Antik Yunan'da tanrıların anası 'Rhea' onuruna düzenlenen bahar kutlamalarına kadar dayanıyor. Biraz daha yakın tarihlere baktığımızda ise 1600’lü yıllarda İngiltere’de 'Anneler Pazarı' olarak kutlandığını görüyoruz.

Haberin Devamı

Dönemin İngiltere’sinde yoksulların bir kısmı, zenginlerin evlerinde hizmetçilik yapıyordu. Ancak 'Anneler Pazarı' olarak bilinen gün kutlanmaya başlandığından itibaren, ev sahipleri hizmetçilere izin vererek, o günü aileleri ile geçirmelerine olanak sağlamaya başladı.

'Anneler Günü'nde, kutlamaları taçlandırmak adına bir de pasta yapılıyordu. Bu pastanın adı 'Anneler Pastası' olarak tarihe geçti.

Avrupa’da Hristiyanlık hızla yayılmaya başlayınca, 'Anneler Günü'nün kutlaması da biçim değiştirdi ve 'Kilise Ana' kutlamasına dönüştü. Çünkü Hristiyanlar, kendilerini kötülükten koruyan ve hayat veren gücün 'Kilise Ana' olduğuna inanıyordu.

''Anneler Günü'' ile ilgili ilk resmi kutlama önerisi, Amerika'da 1872 yılında, Julia Ward Howe tarafından barışa adanan bir gün olarak tasarlanarak Boston'da yürüyüşle başladı.

'Anneler Günü' için bir başka kutlama ise 1907 yılında 'Philadelphia’da 'Ana Jarvis' adında genç bir kadının başlattığı kampanya ile ilan edilmiş oldu. Jarvis, 'West Virginia' eyaletinde annesinin bağlı bulunduğu kilisede bir konuşma yaparak, annesinin ölüm tarihi olan Mayıs ayının ikinci haftasının pazarında 'Anneler Günü' kutlaması için kiliseyi ikna etti. Böylelikle, 'Anneler Günü' için bir diğer kampanya da hayata geçmiş oldu.

Haberin Devamı

Philadelphialı Anna Jarvis, annesinin ölüm yıl dönümü olan mayıs ayının ikinci pazarının ''Anneler Günü'' olarak kutlanması için 1907'de kampanya başlattı. Bir sene sonra bu tarih, Philadelphia'da Anneler Günü olarak kutlanmaya başlandı.

Anneler Günü kutlamaları 1911'de hemen her ülkeye yayıldı. ABD Başkanı Woodrow Wilson, 1914 yılında resmi bir açıklamayla mayıs ayının ikinci pazarının ''Anneler Günü'' olarak ilan edildiğini duyurdu.

Türkiye'de ise Anneler Günü ilk kez 9 Mayıs 1955'te kutlandı.

ANNELER GÜNÜ MESAJLARI, SÖZLERİ VE ŞİİRLERİ

Sen öğrettin; sevgiyi, saygıyı, hem kaya gibi sağlam, hem merhametli hem adil olmayı. Dik yokuşlarda, rampalarda, en yüksek merdivenlerde vazgeçmeden tırmanmayı, ihtiyacı olan ellere, el uzatmayı, çalışmayı, üretmeyi, paylaşmayı, bu dünyada sadece “insanlığı kaybetmeme” inadı taşımayı, tüm bunları sen öğrettin baş tacım. Her günün kutlu olsun.

Haberin Devamı

Yeryüzündeki binlerce çiçek arasından en güzeli olan anneme, seni çok ama çok seviyorum. Bu anlamlı günde yanında olmak çok güzel... Anneler Günün Kutlu Olsun Annem...

Küçükken başucumda bana ninni söylerdin, sabahları uyanınca, beni okşar severdin. Benim annem, güzel annem beni al dizlerine. Kucağında okşa beni, ninniler söyle yine. Bugün hâlâ kulağımda çınlıyor tatlı sesin. Güzel annem, kalbimin sen, en büyük neşesisin. Anneler günün kutlu olsun.

Ah dağılsam dizine, uyusam doymaksızın, sabah olmasa gece kaçmaktan dermansızım, sür beni gül yüzüne ki, sende kalsın sızım. Ağlıyor musun anne gidiyor hayırsızım. Anneler günün kutlu olsun canım annem.

Biraz şans, biraz sevgi ve sabır, birer parça zaman, başarı ve memnuniyeti de eklersek malzemelere, hepsini karıştırıp senin için uzun ve dileklerinin gerçekleştiği bir “hayat pastası” yapabiliriz sanırım… Anneler günün kutlu olsun canım annem!

Haberin Devamı

İnsan sevinince annesine koşar, korkunca anne diye yardım ister, sevgiyi ilk anneden öğrenir. Ben de sevgiyi hayatı önde senden öğrendim anneciğim. Anneler günün kutlu olsun.

Canım anneciğim, sen ki benim için nice uykusuz geceleri katlandı, sınavlara girerken endişelendin dualar okudun, her zor anımda yanındaydın. Sana olan sevgim ve borcum asla tükenmez. Anneler günün kutlu olsun.

Bir toplumu yücelten anneler ve yetiştirdikleri çocuklardır. Annelerimizin hakkını teslim edelim, fedakarlıklarını karşılıksız bırakmayalım. Anneler günü kutlu olsun.

ANNELER GÜNÜ ŞİİRLERİ

ANNE

Senin sesini

senin kokunu özledim anne

Gözlerini özledim,

Sözlerini özledim.

Kokunu özledim,

Benim güzel annem.

Beni büyüten,

Beni yaşatan.

Beni yüreten,

Sen değilmiydin,

Benim güzel annem.

ANNE SEVGİSİ

Sıcağın sinmiş bana,

Seni severim ana,

Sensiz bana kan veren

Sensin bana can veren.

Küçükken yudum yudum,

Sütlerinle uyudum.

Kulağıma ninniler,

Neler söyledin neler.

Beni büyüttün ana,

Beni yürüttün ana,

Göremeyince seni

Kucaklarım gölgeni