Gazete Vatan Logo

GİB Trafik Cezası Ödeme Uygulaması Nasıl Kullanılır?

Trafik cezası ödeme uygulaması ile GİB üzerinden HGS geçiş ve diğer araç cezaları ödenebilmektedir. Uygulama ile trafik cezaları kredi kartı ile ödenebilmektedir. Plaka ile araç ceza sorgulama ve ödeme detaylarına bakalım.

GİB Trafik Cezası Ödeme Uygulaması Nasıl Kullanılır?

Trafik cezası olan vatandaşların banka ya da vergi daireleri üzerinden yapacağı ödemelerde uzun saatler boyunca sırada beklemesi gerekirken, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından geliştirilen yeni uygulamada, araç sahiplerinin trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemlerini çok kolay bir hale getirdi. GİB internet sitesi üzerinden yayınlanan bu uygulama ile birlikte tüm araç sahiplerinin trafik cezası ödeme yapabileceği belirtilirken, uygulamanın yürürlüğe girmesi ile birlikte trafik cezası sorgulama işlemlerine ilgi de yoğun oldu. Vatandaşların kredi kartını kullanarak yararlanabileceği trafik cezası ödeme işlemlerinde herhangi bir komisyon ücreti de alınmadığı için ceza ödeme işlemleri kolay bir şekildeyapılabilmekte.

HGS SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

HGS CEZA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ

Trafik Cezası Sorgulama Ve Ödeme İşlemleri Nasıl Yapılır?

Trafik cezası ödeme işlemlerini internet üzerinden yapmak isteyenler için yapılması gereken işlem adımları ise şöyle;

Haberin Devamı

1. Gelir İdaresi Başkanlığı sitesinde yer alan trafik cezası ödeme bölümüne giriş yapılması

2. Trafik cezası ödeme için sistem tarafından istenen kimlik ve araç bilgilerinin girilmesi

3. Ceza dökümünün alınması ve ödenmek istenen cezalar için trafik cezası ödeme bölümüne geçiş yapılması

4. Ekranda istenen kredi kartı bilgilerinin girilmesi ve trafik cezası ödeme işlemlerinin tamamlanması

HGS Kaçak Geçiş Sorgulama Nasıl Yapılır?

PTT tarafından oluşturulan HGS portalı aracılığı ile vatandaşların HGS kaçak geçiş sorgulama gibi işlemlerini internet üzerinden yapabileceği belirtilmiştir. HGS kaçak geçiş sorgulama ve diğer HGS sorgulama işlemlerini yapmak isteyen vatandaşların ilk olarak sisteme üye olması mecburi tutulmuş olduğu için vatandaşların üye olması gerekmektedir. Geliştirilen sistemlerde üye olmak isteyen vatandaşlar için açıklamalar da yapılarak, bu konuda işlem yapacak olan vatandaşlara kolaylık sağlanmıştır. Buna göre HGS kaçak geçiş sorgulama ve online HGS işlemleri için vatandaşların ilk olarak T.C. kimlik numarası üzerinden sisteme üye olması ve ardından giriş yapması gerekli. Bu sayede istenilen zamanda giriş yapılarak HGS kaçak geçiş sorgulama yapılabilecek.

Haberin Devamı