Gazete Vatan Logo

'Fazla kadro isteyip içinden bana yakın olanını alıyoruz'

TRT Genel Müdürü Şahin, sık sık gündeme gelen “TRT’de kadrolaşma” iddialarına şöyle yanıt verdi: “Yargı kararıyla KPSS ile personel alıyoruz. Alacağımızın 4 katını talep ediyoruz. Bunların içinden bana en yakın olanlarını alıyorum”

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, önceki gün, Oran’daki TRT Genel Müdürlüğü’nde bazı gazetecilerle iftarda bir araya geldi. Şahin’in iftar sonrasında çarpıcı açıklamalar yaptı:

POLİTİKAMIZ BU: Kuruma geçmişte kayıt dışı çok sayıda personel alınmış. Göreve geldiğimizde bu sorunu çözmek için genelge hazırladık. Hizmet alımı yöntemiyle personel almak istedik. Ancak bu konu sendika (Haber-Sen) tarafından yargıya taşındı. Sendikacılara dedim ki, ‘Arkadaşlar bunu yapmayın. Siz kadrolaşmama zemin hazırlıyorsunuz’. Sadece şirketler muhattap, ihaleye çıkıyoruz, kim kazanırsa, örneğin 100 güvenlikçi alıyoruz. Hizmet alımında kimlerin alındığını ben bilmem... Mahkeme yürütmeyi durdurma verdi. Biz de gittik 300 kişi daha aldık. Döndüm dedim ki, “Evet kadrolaşıyorum, ama sizin marifetinizle kadrolaşıyorum. Yani, yasa yoluyla kadrolaşıyorum. Mahkeme kararıyla kadrolaşıyorum.” Şimdi sendika dahil kimse birşey diyemiyor. Ben hizmet alımı yöntemiyle personel ihtiyacımı karşılıyordum. Sen dedin ki; yok KPSS’den al. Alacağımızın 4 katını talep ediyoruz ya, bu 4 katın içinden bana en yakın olanını alıyorum. Eğer bu kadrolaşmaksa, evet burada kadrolaşıyoruz. Personel politikamız bu arkadaş!

AZERBAYCAN ALINIR

Azerbaycan olmasaydı, ‘Eurovision’a acaba bu sene katılmasaydık ne olurdu?’ diye arkadaşlarımla bunu uzun uzun kendi aramızda tartıştık. Yani Azerbaycan alınır düşüncesiyle... Yoksa ‘tamam gelmedik, ne olacak?’ Tabi sağlıklı donelerinizin de olması gerekiyor.

TARKAN GARANTİ İSTEDİ: Bazı ülkeler oturuyor, kendi aralarında karar veriyor, ondan sonra da biz oylama yapıyoruz. Bunun doğru olmadığını, ayrıca bunu ilgililere de bir şekilde aktardığımı vurgulamak istiyorum. Can Bonomo birkaç alternatife baktıktan sonra hoşumuza giden bir isimdi. Yarışmayı çok iyi götürdü, çok iyi temsil etti. Ama kimi gönderirseniz gönderin, bir şekilde eleştiriliyorsunuz. Eurovision için her dönem Tarkan’a teklif götürürüz. Bu sefer de götürdük. ‘Birinciliği garanti olarak veriyorsan gelirim. İkinci olacaksam kariyerim zedelenir’dedi.

Türkiye Bolt’u izledi

Şahin Usain Bolt’un içinde olduğu 100 metre yarışının en çok izlenen yayın olduğunu ve 6,9 reyting aldığını açıkladı. Şahin TRT’nin izlenen dizisi Leyla ile Mecnun için ise şunları söyledi: Üç, dört sene öncesine kadar TRT’nin genç izleyicisi bulunmuyordu. Leyla ile Mecnun dizisi, gençlere hitap ediyor. Genç izleyiciyi TRT’ye çekti. Yayınlandığı gece bir milyon civarında tweet dolaşıyor.

Haberin Devamı