Gazete Vatan Logo

Erdoğan ABD'ye gidiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan BM Genel Kurulu için ABD'ye gidiyor. Erdoğan yolculuk öncesi havalimanında açıklamalarda bulundu. Erdoğan konuşmasından, "Suriye'de ABD özel kuvvetlerini, ÖSO ile çatışma alanından, Türk özel kuvvetleri çıkardı" dedi.

Erdoğan ABD'ye gidiyor

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

* Salı günü BM Genel Kurulu'na hitap edeceğim. Suriye mülteci sorunu ve 15 Temmuz'u anlatacağım. FETÖ'nin Türkye ve diğer ülkeler için yarattığı tehlikeyi anlatacağız. İnerlerine girmeye devam edeceğiz

* Bundan sonra dünyanın hiçbir ülkesi FETÖ ve militanları için güvenli bir sığınak değildi,r, olmayacaktır. BM'de reform ihtiyacını tekrar vurgulayacağım

* 20 Eylül'de lideler zirvesi var. Obama tarafından düzenlenecek zirbede mülteci krizi de ele alınacak. Güvenli bölge terörden arındırılmış bölge talebini bir kez daha dile getireceğim. Suriyeleler için güvenli bölgeler arttıkça Suriyelilerden döneneler olacaktır. Suriye meselesinin sonuçları küresel bir boyut kazanmıştır. Artık insanlık sorumluluğunun farkına varmalı.

* (Suriye askerlerinin vurulması) ABD'li yetkililer yanlış tespit diyor. ABD'li yetkililere bu durumu da soracağız. Suriye'nin kuzeyinde bir PYD koridoruna izin vermeyeceğimizi hep söyledik.

"TÜRK ÖZEL KUVVETLERİ ÇIKARDI"

* Özel kuvvetler ÖSO tarafından istenmedi. ÖSO'ya yönelik ABD'li yetkililerin davranışları süreci bu yöne itti. Suriye'de ABD özel kuvvetlerini, ÖSO ile çatışma alanından, Türk özel kuvvetleri çıkardı.

Haberin Devamı

"IŞİD DEMEK İSLAM'A HAKARETTİR"

* IŞİD demek İslam'a hakarettir. Dünya DAİŞ'i kabul etti ama bizim ülkemizde bazı gazeteciler bunu kabul edemedi.

TEL ABYAD'DA ABD BAYRAĞI

Terör koridoruna izin vermeyeceğimizi söyledik. IŞİD ismini kullanarak İslam'a saygısızlık ettiklerinin farkında değiller. Biz IŞİD'i kabul etmiyoruz, bunun adı DAEŞ'tir. İslam'la terörü bir arada kullanmak mümkün değil. Tel Abyad denilen yer Arapların yerleşim bölgesidir. Bu bölgeyi çeşitli operasyonlarla DAEŞ elde ettiği yeri PYD/YPG'ye bıraktı. Bu Haseke'den gelen bir süreç. Hedef Afrin'le bütünleşmek suretiyle Akdeniz'e açılmak. Gaziantep olayından sonra 'Artık yetti' dedik. ABD'ye, Rusya'ya söyledik. Biz Münbiç operasyonunda 'PYD/YPG olmayacak' dedik. Burası Araplara ait olmasına rağmen PYG/YPG ait göstermek istediler. 3-4 ay sürer dediler, 15 günde iş bitti. 'Haklıymışsınız' diyorlar. Haklı olmak bir şey getirmiyor. Bölgeyi bilen biziz, bizi dinleyin. NATO'da birlikteyiz, stratejik ortaklığımız var. El ele verelim bu pisliği temizleyelim. Bizim, buraları tehdit unsuru olmaktan çıkarmamız gerekiyor.

Haberin Devamı