Gazete Vatan Logo

e-Devlet İle Sigorta Sorgulama ve SGK hizmet dökümü alma

SSK ve SGK sorgulama işlemleri e-Devlet sistemi üzerinden kolayca gerçekleştirilebilmektedir. e-Devlet ile sorgulama işlemi yapabilmek için e-Devlet şifresine sahip olmanız gereklidir. e-Devlet üzerinden SGK hizmet dökümü alma ve SSK sigorta sorgulama işlemlerinin tüm detaylarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

e-Devlet İle Sigorta Sorgulama ve SGK hizmet dökümü alma

Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı olan vatandaşların, sigorta ve prim bilgilerine bakabilecekleri belgeye hizmet dökümü denilmektedir. SGK hizmet dökümü üzerinde; kişinin temel sigorta bilgileri, sigortalı olarak girilen bir işin tarihi ve işten çıkış yapılan tarih, sigortalı olarak çalışılmış olunan günlerin sayısı, çalışılan işte ne tür bir görev alındığı, sigortalı olunan dönem içerisinde bulunulan hizmetler, çalışılan şirkete ait bilgiler ile kişinin sigortasının hangi aylar içinde yattığı bilgileri yer almaktadır. SGK hizmet dökümü ile kıdem hesaplama ve ikramiye hesaplama işlemleri de gerçekleştirilebilmektedir. SGK hizmet dökümü, vize alma süreci ve mahkeme gibi pek çok resmi kurumda kullanılabilir.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

SİGORTA SORGULAMA DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

SSK Sorgulamaları Nelerdir?

Sigorta sahipleri 4A, 4B ve 4C olmak üzere 3 gruba ayrılmaktadır. Sigorta sahipleri sigorta türlerine göre e-Devlet üzerinden istedikleri sorgulamaları yapabilmektedir.

Haberin Devamı

SSK Sorgulamaları ile Ne Öğrenilir?

SSK-SGK sorgulama işlemi gerçekleştiren bir kişi, ne kadar prim ödeme yapıldığını, sigortalı olarak ne zaman çalışmaya başladığını, toplamda olan SSK gün sayısını, bir ay içerisinde ne kadar günün ödemesinin yapıldığını öğrenebilir. Bunların yanı sıra emekli olan kişiler için de pek çok sorgulama hizmeti sunulmaktadır. Emekli olanlar, emekli maaşlarının miktarını öğrenebilir. Adres ve bilgilerini güncelleyebilir, emekli belgelerine ulaşabilirler.

e-Devlet sistemi üzerinden 4A, 4B, 4C hizmet dökümünü almak isteyenler, sistem üzerinden sorgulama işlemini gerçekleştirebilmek için e-Devlet sitesinde yer alan ‘’Sisteme Giriş’’ butonuna tıklamaları gerekmektedir. Ardından karşınıza çıkan ekranda sizden kimlik doğrulama işlemini yapmanız istenecektir. Buradan T.C. kimlik numaranız ile birlikte şifrenizi eksiksiz bir şekilde girerek sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. SSK-SGK sorgulama işlemi ile ne zaman emekli olurum, BAĞ-KUR borç sorgulama, SGK hizmet döküm bilgisi, iş giriş bildirgesi gibi pek çok sorgulama yapabilirsiniz. Emeklilik sorgulama işlemi ile emeklilik yaşınızı, yatırılan toplam prim sayışınızı öğrenebilirsiniz. Özel sektörde çalışmakta olan kişiler de SSK-SGK sorgulama işlemini kullanarak, SGK prim gün sayılarını öğrenebilirler ve primlerinin düzenli bir şekilde yatıp yatmadığını kontrol edebilirler.

Haberin Devamı