Gazete Vatan Logo

Diyarbakır'da hain saldırı: 1 astsubay şehit oldu!

Bağlar ilçesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu, şehit oldu.

Diyarbakır'da hain saldırı: 1 astsubay şehit oldu!

Alınan bilgiye göre, merkez Bağlar ilçesi Körhat 70. Sokaktaki semt pazarında eşi ile pazar alışverişi yaparken yüzü maskeli 2 kişinin silahlı saldırısı sonucu ağır yaralanan Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığı'nda görevli Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu, kaldırıldığı Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.
Polis, saldırganların yakalanması için çalışma başlattı.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

PAZARDA VURDULAR

Diyarbakır 8’inci Ana Jet Üssü Komutanlığı’nda görevli Nejdet Aydoğdu hamile olan eşiyle birlitkte dün Bağlar’da çarşamba günleri kurulan semt pazarına gitti. Aydoğu ve eşi alışveriş yaparken, arkadan yaklaşan ve yüzleri maske ile kapalı 2 kişinin silahlı saldırısına uğradı. Ağır yaralanan Aydoğdu Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Önce öldüğü belirtilen Aydoğdu’nun daha sonra kalp masajıyla hayata döndürüldüğü belirtildi; ancak gece yarısı yapılan açıklamada Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.
Polis, geniş çaplı operasyon başlattı.

Haberin Devamı

SİLAHA SUSTURUCU TAKILDI

Öte yandan, saldırının ardından olay yerine çok sayıda özel hareket polisi sevk edilerek, geniş çaplı operasyon başlatıldı. Bu arada, görgü tanıkları, saldırının susturuculu bir silahla gerçekleştiğini ileri sürdü. Bir görgü tanığı, arkadaşları ile birlikte olay yerinin hemen yanında bulunan bir internet kafede oturduklarını belirterek, “Birden bağırma sesi duyduk. Hemen dışarı çıktık. Astsubay kanlar içinde yerde yatıyordu” dedi.

HAYATA GERİ DÖNDÜRÜLDÜ AMA...

Diyarbakır’ da maskeli iki kişinin silahlı saldırısına uğrayıp ağır yaralanan astsubayın hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğu bildirildi ancak kalp masajıyla yaşama döndürüldüğü açıklanan astsubay Necdet Aydoğdu, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Hain saldırıda ağır yaralanan Astsubay Nejdet Aydoğdu ve eşi

Haberin Devamı

TSK'DAN SERT AÇIKLAMA!
Genelkurmay Başkanlığı, Bağlar ilçesinde silahlı saldırıya uğrayan Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu'nun yoğun bakımda tedavisine devam edildiğini bildirdi.
Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Aydoğdu'nun, kimlikleri ve eşgalleri henüz belirlenemeyen 2 kişi tarafından yakın mesafeden başına ateş edilmek suretiyle ağır yaralandığı belirtildi.
"Hunharca, adice ve kalleşçe gerçekleştirilen bu saldırıyı şiddetle kınıyor, yaralımıza acil şifalar diliyoruz" denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Saat 16.50 sularında, Diyarbakır'ın Merkez Bağlar ilçesi Kırat mahallesi Çarşamba pazarında ailesi yanında olduğu halde alışveriş yapmakta olan Hv.Astsb.Üçvş. Nejdet Aydoğdu yüzleri maskeli, kimlikleri ve eşgalleri henüz belirlenemeyen iki kişi tarafından, yakın mesafeden başına ateş edilmek suretiyle ağır yaralanmıştır. Personelimizin sağlık durumu stabil olup yoğun bakımda tedavisine devam edilmektedir. Hayati tehlikesi mevcuttur"
Bu arada Diyarbakır Valiliği de yaptığı açıklamada, Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığı'nda görev yapan Ordulu 25 yaşındaki Aydoğdu'nun, yakın mesafeden silahla ateş edilmek suretiyle vurulduğunu bildirdi.
Olayda ağır yaralanan Aydoğdu'nun, vakit kaybetmeksizin Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldığı ifade edilen açıklamada, olayla ilgili gerekli tahkikatın derhal başlatıldığı kaydedildi.

Haberin Devamı

ŞIRNAK'DA POLİSE SALDIRI

Valilikten yapılan açıklamada, dün gece Başak Mahallesi 405 sokak içerisinde devriye görevi yapan Silopi Emniyet Müdürlüğü görevlilerine uzun namlulu silahlarla ateş açıldığı belirtildi.

"PKK/KCK terör örgütü yandaşı/üyesi şahıslarca uzun namlulu silahlarla ateş açılmış, görevli personelce anında karşılık verilmiştir" denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Olayla ilgili kimliği belirsiz kişilerce, Silopi Devlet Hastanesi'ne hayatını kaybetmiş bir şahsın bırakılarak ayrıldıklarının tespit edilmesi üzerine yapılan araştırmada, ateşli silah yaralanmasına bağlı olarak ölen şahsın, PKK/KCK terör örgütü adına faaliyette bulunmasından dolayı bir çok sefer adli işlem yapılan ve halen 4 Kasım 2013'te Silopi Adliyesi binasına el bombalı saldırı olayının firari şüphelilerinden ve Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 2014/39 sayılı kararı ile 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan aranan S.Y olduğu tespit edilmiştir."

Haberin Devamı