Gazete Vatan Logo

Dersimliler Kamer Genç’i uğurladı

Kanser nedeniyle hayatını kaybeden Kamer Genç için, 6 dönem milletvekilliği yaptığı Tunceli’de cemevinde cenaze töreni düzenlendi.

Dersimliler Kamer Genç’i uğurladı

Tunceli’den 6 dönem CHP milletvekili olarak parlamentoda görev yapan ve kanser tedavisi görürken hayatını kaybeden Kamer Genç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’li bazı milletvekilleri ve Tunceli Valisi Osman Kaymak’ın katıldığı bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Önceki akşam Kamer Genç’in cenazesiyle aynı uçakla önce Elazığ’a daha sonra da karayolu ile Tunceli’ye geçen Kılıçdaroğlu, çarşı merkezinde bulunan ve kendi soyadını taşıyan Kılıçdaroğlu Apartman’daki ağabeyi Yusuf Ziya Kılıçdaroğlu’nun evinde geceyi geçirdi.

Sabah saat 10.00’da Tunceli Cemevi’ndeki cenaze töreni öncesi Kamer Genç’in eşi Sevim Genç, kızı Seçil Genç Cominotti, amcasının oğlu Haydar Genç, yine amcasının oğlu Kazım Genç ile yakın akrabaları cemevi bahçesinde taziyeleri kabul etti.

5 bin kişi uğurladı

Cemevinden alınan ve Türk Bayrağı’na sarılan Kamer Genç’in cenaze töreninde Tunceli Valisi Osman Kaymak da hazır bulundu. Törene yaklaşık 5 bin Tuncelili vatandaş katıldı.

Cemevi bahçesinde düzenlenen törende, cenaze namazı öncesi Alevi Dedesi Kamer Genç için Alevi geleneklerine göre cenaze duası verdi ve helallik istedi. Kılınan cenaze namazı ve alınan helallikten sonra Genç’in cenazesi Nazimiye’ye götürüldü. Burdaki cemevinde de helallik alındıktan sonra Kamer Genç’in cenazesi Ramazan Köyü’nde toprağa verildi.

Haberin Devamı

CHP lideri Kılıçdaroğlu, cenaze töreni sonrası Tunceli Valiliği’ne giderek Vali Osman Kaymak ile yaklaşık 45 dakika görüştü.