Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere mesajı: Sıkıntılarını çözeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Karabük mitinginde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan "Önümüzdeki en büyük problem olan enflasyon yılın ikinci yarısından itibaren düşmeye başlayacak. Türkiye'yi geçen 21 yılda nasıl 3 kat büyüttüysek inşallah önümüzdeki dönemde 2 kat daha büyüterek bunu başaracağız. Refah kaybını telafi edeceğiz." ifadelerini kullandı. Erdoğan, Karabük'ün ardından Çankırı'da düzenlenen mitingde açıklamalarda bulundu. "Gök vatanımızı artık KAAN ile koruyacağız." diyen Erdoğan, "Donanmamızın amiral gemisi Anadolu'dan ardından daha büyük bir uçak gemisi yapmak için şu anda hazırlıklara başladık." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere mesajı: Sıkıntılarını çözeceğiz

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Çankırı mitinginde halka hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum. Maşallah bugün Çankırı bir başka güzel. Gönüllerimizi buluşturan rabbime hamt ediyorum. Bu ne güzel bir manzara, bu ne güzel bir muhabbet. Gelirken arkadaşlar dedi ki 'Bugün Çankırı bir başka'. O zaman 'rakamı alın' dedim. Ne kadar? Belki siz de şaşıracaksınız 45 bin. Yollardakiler hariç, sadece meydan.

Çankırı'da bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Mevla dostluğumuzu, yol arkadaşlığımızı daim eylesin. Çankırı'ya olan şükran borcumuzu da ödemek istiyorum. Girdiğimiz tüm seçimlerde sizlerin güçlü desteğini, hayır duasını daima yanımızda hissettik. Çankırı bizi hiç yalnız bırakmadı. Rekor oy oranlarıyla davamıza, mücadelemize sahip çıktı.

MİNNET BORCUMUZU DAHA FAZLA ÇALIŞARAK ÖDEYECEĞİZ

Siz ne güzel insanlarsınız böyle. Rabbim hepinizden razı olsun. Hamdolsun, Çankırı'ya bugüne kadar mahcup olmadık, yine olmayacağız. Kentsel dönüşüm bizden, TOKİ bizden, fabrikalar da Başkan Hüseyin Bey'den. Tamam. Sizlerin bu halini gördükten sonra Cumhurbaşkanı olarak sizlerin yanındayım. Çankırı'ya olan minnet borcumuzu daha fazla çalışarak, ter dökerek ödeyeceğiz. Bunun için 31 Mart çok ama çok önemli. Sizlerden 31 Mart'ta bir kez daha destan yazmanızı bekliyorum. Mart ayının başından beri 23 farklı ilimizi ziyaret ettim. Yabancı misafirlerimizin yanı sıra şehit ailelerinden sağlık personelimize, şoförlerimizden vakıf ve derneklerimize her kesimden insanımızla kucaklaştık. Burada 45 bin kişi, Karabük'te de 40 bin kişi meydandaydı.

Haberin Devamı

ANKARA'DA TURGUT ALTINOK KARDEŞİMİZİ KAZANDIRACAĞIZ

Yarın Ankara, pazar günü İstanbul. Muhteşem mitinglerimizi yapacağız. Şehirlerimize kazandırdığımız eserleri ve yatırımların resmi açılışlarını gerçekleştirdik. Telefon diplomasisi ile bölgemizdeki krizlere ve savaşlara çözüm gerçekleştirmeye çalıştık. Ankara'da yarenler çok. Ankara'daki yarenleri Çankırılıları, benim Çankırılı kardeşlerim tek tek telefonla arayacaklar ve Ankara'da da Turgut Altınok kardeşimizi kazandıracağız. Mazlumlara el uzatmak, zalimlerin zulümlerine dur demek Gazze başta olmak üzere çalıştık, çalışıyoruz.

Haberin Devamı

GÜNDEMİMİZDE DEVLER LİGİ VAR

Bizim gündemimizde deprem bölgesi var. Bizim gündemimizde dünyanın dört bir yanındaki kardeşlerimiz var. Aziz milletimizi layıkıyla temsil etmek var. Bizim gündemimizde içinde bulunduğumuz asra Türk mührünü vurmak var. Bizim gündemimizde Türkiye'yi dünyanın devler ligine yükseltmek var.

GÖK VATANIMIZI KAAN İLE KORUYACAĞIZ

Görüyorsunuz, savunma sanayiinde her gün yeni bir başarıya imza atıyoruz. Bir dönem toplu iğne üretemezken bugün kendi gemimizi, tankımızı, füzemizi, savaş uçağımızı imal eder hale geldik. KAAN'ın göğe süzülüşünü izlediniz değil mi? Her türlü ambargoya rağmen 5. nesil savaş uçağımız KAAN ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. Müzmin muhalifler kalorifer peteği diyerek başarıyı küçümsemeye çalıştı. KAAN dosta güven düşmana korku saldı. 2028'de KAAN'ı hava kuvvetlerimize teslim edeceğiz. Gök vatanımızı artık KAAN ile koruyacağız. İHA'larımızın başarılarını artık cümle alem biliyor. Dünyanın 50'ye yakın ülkesinde TB2'ler, AKINCI'lar, AKSUNGUR'lar kullanılıyor. Bölücü terör örgütü mensupları için artık hiçbir şey güvenli değil.

Haberin Devamı

DURMAYACAĞIZ, YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ

Sınırlarımızın 300-350 kilometre ötesinde teröristleri tespite ediyor, hiç ummadıkları anda etkisiz hale getiriyoruz. Devletimize kast etmenin, vatan evlatlarına saldırmanın bedelini, bu katil sürülerine misliyle ödetiyoruz. Donanmamızın amiral gemisi Anadolu'dan ardından daha büyük bir uçak gemisi yapmak için şu anda hazırlıklara başladık. Savunma sanayinde tam bağımsız Türkiye hedefine ulaşıncaya kadar inşallah durmayacağız, yolumuza devam edeceğiz.

MUHALEFETİN DURUMU İÇLER ACISI

Biz Çankırı ile birlikte tüm Türkiye için canla başla çalışırken CHP'nin başını çektiği muhalefetin durumu ise içler acısı. Vizyon, proje, ufuk, eser, icraat desen zaten hak getire. Ziya Paşa'nın güzel bir beyiti var. Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. Biz hizmet ve eser bırakıyoruz.

Haberin Devamı

MİLLETİM SİZİ SANDIKLARA GÖMECEK

Muhalefet bavullarla, çantalarla taşınan balya balya paralar dışında elle tutulur işleri yok. Dolarlar çantalarda, euro'lar çantalarda. Nereye kadar böyle gideceksiniz. 31 Mart'a kadar. 31 Mart'ta benim milletim sizi sandıklara gömecek. Bürolarda paralarla kule yapıyorlar. Açıkla deyince sağa sola saldırıyorlar. Bunlar değişim diye bir şey başlatmışlardı. Sonuç. Tam fiyasko oldu. Genel Başkan değişti ama CHP'nin darbeci kodlarında zerre dönüşüm olmadı.

CHP GENEL BAŞKANI DARBESEVER ÇIKTI

CHP'nin yeni Genel Başkanı, darbesever çıktı. Televizyonda gülerek darbenin faziletlerinden bahsediyor. Neymiş, belli yaşın altındakiler milli iradeye kast ederse bu Türkiye için iyiymiş. Kafaya bak ya. Bunların eski genel başkanının 15 Temmuz'da tankların arasından Bakırköy Belediyesi'ne gittiği akşamı hatırlıyorsunuz değil mi? Bay bay Kemal'e Ankara'da daire tuttular. Orada istirahat ediyor. Aklı başında, demokrasiyi özümsemiş genel başkanlar böyle şeyler söylemez.

TÜRKİYE'DE DARBELER DÖNEMİ KAPANDI

Dünyanın hiçbir medeni ülkesinde ekranlarda darbe güzellemesi yapan genel başkana rastlayamazsınız. Sandıktan umutlarını her kestiklerinde buna sarılıyorlar. Özgür efendiye şu gerçeği hatırlamak istiyorum, Türkiye'de darbeler dönemi kapanmıştır. Her kim milletin iradesine kast ederse, karşısında bizi bulur. 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi 85 milyonu bulur.

ÖZGÜR EFENDİNİN ÖZÜR BORCU VAR

Siyasette değişim olacaksa bunun yolu darbe değil sandıktır. Özgür efendinin darbelerde acı çekenler başta olmak üzere tüm Türkiye'ye bir özür borcu vardır. Kendisinin çıkıp istismar ettiği gençlerden özür dilemelidir. Demokrasi adına biz bunun takipçisi olacağız. Buna hak ettiği dersi milletimizin sandıkta vereceğine inanıyorum.

'6'L MASA NE OLDU'

Çankırı mitingi öncesi Karabük'e gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Albay Karaoğlanoğlu Caddesi'nde düzenlenen mitingde halka seslendi. Enflasyonun yılın ikinci yarısından itibaren düşeceğini ifade eden Erdoğan, "Sırtlarında yumurta küfesi olmayanlar, diledikleri gibi atıp, tutabilir. Bunlar meydanlarda söz verip, göreve gelince unutmayı iyi bilirler. Bizse bir şeyi söylediğimiz zaman yapmakla mesulüz. Önce tüm hazırlıklarımızı tamamlayacağız ondan sonra çıkıp, sözümüzü söyleyeceğiz. Aksi takdirde ötekilerden bir farkımız kalmaz. Ülkemizin son 10 yıldır yaşadığı badireleri biliyorsunuz. Hepsinin üstüne bir de asrın felaketi 6 Şubat depremleri bindi. Depremin ekonomimize getirdiği ilave fatura, 104 milyar dolardır. Sadece bu yıl için deprem bölgesine 1 trilyon liradan fazla kaynak aktardık. İstanbul başta olmak üzere risk altındaki şehirlerimizin süratle depreme hazırlanmaları gerekiyor. Önümüzdeki en büyük problem olan enflasyon, Allah'ın izniyle yılın ikinci yarısından itibaren düşmeye başladığında, bunların hepsi için daha geniş bir hareket alanına sahip olacağız. İşte o zaman ülkenin imkanlarını, milletimizin tüm kesimlerine yansıtarak son dönemde yaşanan refah kayıplarını fazlasıyla telafi edeceğiz. Türkiye'yi geçtiğimiz 21 yılda nasıl 3 kat büyüttüysek, inşallah önümüzdeki dönemde 2 kat daha büyüterek, bunu başaracağız. Azimle ve sabırla çalışarak üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir mesele yoktur. Yeter ki birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sahip çıkalım. Yeter ki aramıza bozguncuları, fitne tüccarlarını sokmayalım. Gerisi sadece vakit ve planlama meselesidir" dedi.

Erdoğan, "Siyasetimiz; milletimizin birliği, vatanımızın bütünlüğü, devletimizin bekası çevresinde şeffaf ve erdemli bir tarzda şekillendi. Geçtiğimiz mayıs ayında karşımızda kurulan ittifakı hatırlıyorsunuz değil mi? Şimdi nerede bunlar? 6'lı masa ne oldu? Parlamentoda bunlardan bir kişi yok, hepsi gitti, dağıldılar; gittiler. Birisi de hani diyordum ya, o da Ankara'da daire tutmuşlar. Evet, imdi o dairede takip ediyor. Tüm suçu Bay Kemal'in sırtına yükleyip, hepsi de şimdi kendi keyfine bakıyor. 6'lı masa dediler, 16'lı masa dediler, birileri de masanın altına girdi. Şimdi bizim Karadeniz'in çayını demliyorlar. Bu ucube ittifaktan geriye kala kala masanın gizli ortağı DEM ile bir türlü adını koyamadıkları millete çıkıp, ne olduklarını anlatamadıkları tuhaf bir ilişki kaldı. Sorsan, 'İttifak yapmadık' diyorlar. Ama pek çok yerde ortak belediye başkan adayı, ortak belediye meclis üyesi listesi çıkartıyorlar, belediye bürokrasisi pazarlığı yapıyorlar. DEM'in hiçbir söz hakkı olmayan tabanının iradesini tek parti faşizminin günümüzdeki temsilcisi CHP ile pazarlık masasına sürdüler. Bedeli hala bilinmeyen bu kirli pazarlıkların gerisinden hangi pis kokular, hangi menfaat paylaşımları, hangi hain taktikler çıkacak inşallah hep birlikte göreceğiz. Şu anda yargı, bunları takip ediyor. Şimdiden bazı emareler ortaya çıkmaya başladı" diye konuştu.

'BUNUN ADI SİYASET DEĞİL'

CHP'de ortaya çıkan para sayma görüntülerini de hatırlatan Erdoğan, "Ülkenin gündemi deprem bunların umurunda değil, hatta depremzedelere hakaret ederek gerçek karakterlerini sergiliyorlar. Ülkenin gündemi sınırlarımızın terörden arındırılması ama bunların umurunda değil. Hatta ortaklarına yaranmak için utanmasalar terör örgütüne militan yazılıp, ideolojik eğitime girecekler. Ülkenin gündemi çalışanların refah kaybının telafisi ama bunların umurunda değil. Hatta istismar kabilinden ettikleri üç beş lafı saymazsak, buradan kendilerine çıkacak siyasi rantı düşünüp, el ovuşturuyorlar. Hangi meseleyi ele alırsak alalım, karşımıza benzer manzaralar çıkıyor. Şimdi bir de ortaya deste deste, valiz valiz para görüntüleri çıktı. Dolar mı dersin, avro mu dersin şimdi bunlar var. Türk siyasetini bu kadar kirletmeye, kendilerine oy verenler başta olmak üzere insanımızı bu kadar utandırmaya kimsenin hakkı yok, olmamalı. Nereden nerelere geldik. Tabii bunun için kızarmasını bilen bir yüz, utanmasını bilen bir yapı lazım. Allah'tan korkuları var mı bilmeyiz, ama kuldan utanması olmayanlardan uzak durmak lazım. Bunun adı siyaset değil, ortada eser ve hizmet namına zaten bir şey yok" dedi.

'AYAK OYUNU HİÇBİR GÜN EKSİK OLMUYOR'

Erdoğan, "İstanbul'da en ufak bir şey var mı? İstanbul'un karışını bilirim. İstanbul'da doğdum, orada büyüdüm, orada belediye başkanlığı yaptım ve ondan sonra İstanbullu aldı beni başbakanlığa gönderdi sonra da cumhurbaşkanı oldum. Tam tersi kendilerini hiçbir iş yapmamakla, hiçbir proje sahibi olmamakla övünecek kadar sefil bir duruma düşürmüş haldeler. Hiç değilse kabahatlerini kabul edip, bir kenara çekilme erdemini gösterseler; maalesef bunlarda o da yok. Milletimiz her seçimde bunlara sandıkta derslerini vermesine rağmen ısrarla ve inatla aynı şeyleri yaparak iktidara gelmeyi umut ediyorlar. Birbirlerine öyle gaz veriyorlar ki Türkiye'yi bilmeyen biri, baktığında hakikatten ortada bir şey var sanır. Dün ekranlarda ne diyorlardı, 'Aramızda kalsın, kazanıyoruz.' Bugün yine 'Aramızda kalsın, kazanıyoruz' diyorlar. Meydan meydan geziyorlar; aramızda kalacak bir şey yok herkes bilsin. Bu CHP'den, bu DEM'den ve maalesef duruşlarıyla onların değirmenlerine su taşıyanlardan hiçbir şey olmaz. Bunlar daha kendi içlerinde bir insicam sağlayamamışlar ki ülkeye ve millete hayırları dokunsun. Kavga, gürültü, didişme, ayak oyunu hiçbir gün eksik olmuyor. Demokrasinin güzel tarafı medya, sosyal medya, uluslararası medya ne derse desin, son sözü sandığın söylemesi, son noktayı milli iradenin koymasıdır" diye konuştu.

MİNNET BORCUMUZU DAHA FAZLA ÇALIŞARAK ÖDEYECEĞİZ

Siz ne güzel insanlarsınız böyle. Rabbim hepinizden razı olsun. Hamdolsun, Çankırı'ya bugüne kadar mahcup olmadık, yine olmayacağız. Kentsel dönüşüm bizden, TOKİ bizden, fabrikalar da Başkan Hüseyin Bey'den. Tamam. Sizlerin bu halini gördükten sonra Cumhurbaşkanı olarak sizlerin yanındayım. Çankırı'ya olan minnet borcumuzu daha fazla çalışarak, ter dökerek ödeyeceğiz. Bunun için 31 Mart çok ama çok önemli. Sizlerden 31 Mart'ta bir kez daha destan yazmanızı bekliyorum. Mart ayının başından beri 23 farklı ilimizi ziyaret ettim. Yabancı misafirlerimizin yanı sıra şehit ailelerinden sağlık personelimize, şoförlerimizden vakıf ve derneklerimize her kesimden insanımızla kucaklaştık. Burada 45 bin kişi, Karabük'te de 40 bin kişi meydandaydı.

ANKARA'DA TURGUT ALTINOK KARDEŞİMİZİ KAZANDIRACAĞIZ

Yarın Ankara, pazar günü İstanbul. Muhteşem mitinglerimizi yapacağız. Şehirlerimize kazandırdığımız eserleri ve yatırımların resmi açılışlarını gerçekleştirdik. Telefon diplomasisi ile bölgemizdeki krizlere ve savaşlara çözüm gerçekleştirmeye çalıştık. Ankara'da yarenler çok. Ankara'daki yarenleri Çankırılıları, benim Çankırılı kardeşlerim tek tek telefonla arayacaklar ve Ankara'da da Turgut Altınok kardeşimizi kazandıracağız. Mazlumlara el uzatmak, zalimlerin zulümlerine dur demek Gazze başta olmak üzere çalıştık, çalışıyoruz. Deprem bölgesinde 76 binden fazla konutun kuralarını çekerek depremzedelerimizi yeni yuvalarına yerleştirdik.