Gazete Vatan Logo

Cizre ve Silopi’de 25 terörist öldürüldü!

Pazartesi gecesi sokağa çıkma yasağı ilan edilen iki ilçede 3 gündür süren operasyonlarda 25 terörist etkisiz hale getirildi, 6 asker yaralandı.

Cizre ve Silopi’de 25 terörist öldürüldü!

Şırnak’ın Silopi ve Cizre ilçelerinde teröristlerin yakalanması, el yapımı patlayıcı, bomba ve mayınlarla tuzaklanmış hendek ve barikatların bertaraf edilmesi için başlatılan operasyon güvenlik güçleri tarafından titizlikle yürütülüyor. Silopi’deki operasyona “Şehit Polis Muhammet Onur” adı verilirken Cizre’deki operasyon “Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demir” olarak adlandırıldı. Güvenlik güçleri iki operasyonda 25 teröristi etkisiz hale getirdi.

Barikatlar imha ediliyor

Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının yanı sıra polis özel harekat birimlerinin de katıldığı Silopi’deki operasyonda teröristlerce tuzaklanan barikatlardan bazıları imha edildi. Bu arada Nuh Mahallesi’nde güvenlik güçlerine bombalı saldırı düzenlendi. Teröristlerin yola döşediği bombanın zırhlı araç geçtikten sonra patlaması sonucu can kaybı yaşanmazken çevredeki araç ve evlerde hasar meydana geldi.


Cizre’de silah sesleri

Teröristler ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar sokağa çıkma yasağı bulunan Cizre’de de devam etti. Çatışmalar bazı mahallelerde yoğunlaşırken ilçeden zaman zaman silah ve patlama sesleri geldi, bazı noktalardan duman yükseldi. Terör eylemleri nedeniyle birçok kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığı ilçede teröristler, vatandaşların ilçeyi terk etmelerine engel oluyor. Terör örgütü üyeleri, ilçeden giden bazı ailelerin evlerini ise ateşe veriyor.

Haberin Devamı

Okul çatılarını ateşe verdiler

Cizre’de teröristler, iki okulun çatısını ateşe verdi. Teröristler, Reşha Sağlık Meslek Lisesi ile Atatürk Anadolu Lisesi’nin çatılarındaki yangına müdahale etmek için gelen itfaiye araçlarına da ateş açtı.

‘Sağlıkta aksama yok’

Teröristlerin attığı roketler Cizre Devlet Hastanesi’nin ikinci katı ile bahçe duvarına isabet etti. Ancak buna rağmen sağlık hizmetlerinde aksama yaşanmadı. Evlerinden özel araçlarla alınan diyaliz hastalarının tedavileri devam ederken hastanede ameliyatlar da sürüyor. Hamilelerin kontrol altında tutulduğu hastanede acil sağlık hizmetleri de karşılanıyor.