Gazete Vatan Logo

CHP'nin başını ağrıtacak kare!

İşte Reyhanlı’daki saldırıları planladığı öne sürülen rehber!

CHP'nin başını ağrıtacak kare!

Başbakan Erdoğan, CHP heyetinin Suriye ziyaretine rehberlik eden kişinin Reyhanlı’daki saldırının planlayıcısı olduğunu iddia etmişti. Heyetin o rehberle çekilen fotoğrafı ortaya çıktı

Başbakan Erdoğan, CHP heyetinin Suriye ziyaretine Reyhanlı’daki saldırının, mülteci kamplarının bombalanmasının ve muhalif liderlerin kaçırılması eylemlerinin başaktörü olduğu öne sürülen Ebu Firas’ın rehberlik ettiği iddiasını dün de tekrarladı. Heyetin Faris’le çekilen fotoğrafını ise Star gazetesi yayınladı.

CHPnin başını ağrıtacak kare

İsmini Mahmut K. verdi

CHP Milletvekili Hasan Akgöl başkanlığındaki heyet, 7 Mart’ta Suriye’nin başkenti Şam’da Esad’la bir araya gelmişti. Görüşmede Ebu Firas da vardı... Ebu Firas’ın adını veren kişi ise, Reyhanlı saldırısının ardından gözaltına alınan, ancak daha sonra serbest bırakılan Mahmut K.. Bu kişi aynı zamanda CHP’yi Şam’a götüren isim. Mahmut K.’nın ifadesinde, “Görüşmeyi Şam’daki ortağım Anas Asalıeh ayarladı” dediği ve Ebu Firas kod adlı Asalıeh’ın da Reyhanlı’daki saldırının, mülteci kamplarının bombalanmasının ve muhalif liderlerin kaçırılması eylemlerinin başaktörü olduğunu öne sürdüğü öğrenildi.

CHPnin başını ağrıtacak kare

Firas hâlâ Suriye’de

Bunun üzerine 4 gün önce Başbakan, konuyu gündeme getirdi. VATAN’ın edindiği bilgilere göre Ebu Firas’ın Nisan’dan önce Türkiye’ye sürekli girip çıktığı, ancak bu tarihten sonra hiç giriş yapmadığı tespit edildi. Firas’ın halen Suriye’de olduğu öğrenildi.

CHPnin başını ağrıtacak kare

SAVCILIKTAN REYHANLI AÇIKLAMASI: 300 kilo RDX’i, Suriyeli N. temin etti

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, Reyhanlı saldırılarıyla ilgili basında yer alan farklı bilgilere açıklık getirdi. Yazılı açıklamada, patlamada kullanılan RDX tipi 300 kilo patlayıcının balıkçı tekneleriyle Samandağı Çevlik Mevkii’ndeki balıkçı barınağına getirtildiğini, buradan da araçların gizlendiği depoya götürülerek araçların özel bölmelerine yerleştirildiği belirtilirken, patlamadan 3 gün önce istihbarat geldiği bilgisi de verildi. Açıklamada ayrıca, RDX tipi 300 kilo patlayıcının Suriye uyruklu N. tarafından Lazkiye’den temin edildiği söylendi.

Haberin Devamı