Gazete Vatan Logo

‘Cemaat taciz atışı yaptı...’

BDP lideri Demirtaş, Gülen cemaatinin iktidarın kendileriyle paylaşılması için operasyon yaptığını savundu, “Bunlar da panik halinde tasfiyeye başladı” dedi.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dün Konya’nın Kulu ilçesinde seçim bürosu açılışı ve aday tanıtımı yaparken, hükümet ile cemaat krizine değindi. Demirtaş, 17 Aralık operasyonuyla ilgili, şöyle konuştu: “Cemaat bir taciz atışı yaptı. Yani ‘iktidarı benimle paylaşmassan bunu bu şekilde yaparım ve senin hırsızlıklarını ortaya çıkarırım’ diye bir taciz atışı yaptı. Bunlar da panik halinde cemaate yakın bütün görevlileri, bütün yetkilileri soruştumadan el çektirip, görevsizleştirip tasviyeye başladılar.”

Bediüzzaman övgüsü

Said-i Nursi’ye de değinen Demirtaş, “Bediüzzaman’ın hırkasının cebi yoktur. Tek bir kuruş serveti ve parası yoktur. Cenazesini kaldırabilecek kefen parasından başka bir şeyi de yoktur. Siz onun takipçisi olamazsınız. Siz, ’Hz. Muhammed’in yolundan gidiyorum’ diyemezsiniz. 10 yıldır bunlar hırsızlık yapıyor. Cemaat de göz yumuyor, ortak oluyor. Şimdi çıkarları çatışınca, hırsızları ortaya çıkarmaya başladı. Bu mudur dürüstlük?” dedi.

Haberin Devamı