Gazete Vatan Logo

Buzlar eridi!

Erdoğan o görüşmede neler söyledi?

Buzlar eridi!

Prof. Acar görüşmeler sonrası ‘Başbakan, ODTÜ’nün yıpranmasını istemediğini söyledi. Gerilimin sürmeyeceğini düşünüyorum’ dedi.

ODTÜ’de 18 Aralık’ta Göktürk 2 uydusunun uzaya fırlatma töreni sırasında bir grup öğrencinin Başbakan Erdoğan’ı protesto etmesi üzerine çıkan olaylar sonrasında başlayan gerilimi azaltmak için dün iki kritik görüşme yapıldı. ODTÜ Rektörü Prof. Dr.Ahmet Acar Başbakan Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Gül tarafından kabul edildi.

Görüşmelerden sonra VATAN’a konuşan Prof. Acar, Erdoğan ile 1 saat, Gül ile 45 dakika görüştüğünü ve her iki görüşme için de kendisinin talepte bulunduğunu söyledi. Olaylar sonrası Başbakan’ın yaptığı açıklamaları TV’de görmesinin hemen ardından arayarak randevu talep ettiğini ifade eden Acar, “Doğrudan kendisini bilgilendirmeyi tercih ettim. Anlaşılan bazı bilgi eksiklikleri ve yanlışlıklar vardı. Bunları düzeltmek için kendisine direkt konuyu açmak istedim. Görüşmede de olayların nasıl yaşandığı konusunda kendisine bilgi verdim nasıl çıktığını anlattım. Elimizdeki bilgileri paylaştım” dedi.



“Olumlu havada geçti”

Görüşmede Erdoğan’ın kendisine karşı çok nazik bir uslüp kullandığını söyleyen Acar, “Görüşme olumlu havada geçti. Beklentim bundan sonra gerginliğin devam etmeyeceği yönünde. Sayın Cumhurbaşkanı da Sayın Başbakan da ODTÜ isminin çok önemli olduğunu ve yıpranmasını istemediklerini ilettiler” dedi. Üniversitede yaşanan olayların hemen ardından öğrenci-akdemisyen olmak üzere büyük tepki olduğunu ve atılan gazlardan çok sayıda üniversite personelinin de etkilendiğini anlattığını ifade eden Acar “Spesifik bir konu konuşmadık. Yaşananları değerlendirdik” diye konuştu.

“Biz de inceleme başlattık”

Erdoğan ile görüşmede Rektör Acar’ın önemli bir bilgiyi daha paylaştığı ortaya çıktı. Prof. Acar şunları söyledi: “Yaşanan olaylara ilişkin inceleme yapıldığı bilgisini paylaştım. Bu olaylarla ilgili ben öğrencilere de ifade ettim şiddet eylemini kabule etmediğimi söyledim. Yapılan inceleme sonucunda öğrenciler arasından şiddet içeren bir eyleme katılan tespit edilirse disiplin işlemi yapılacağını da öğrencilere ifade etmiştim. Sayın Başbakan ile Cumhurbaşkanı’na da bilgi olarak verdim. Şiddet içeren eylemleri kabul edemeyiz. Protesto herkesin hakkıdır elbette bu konuda kimsede sıkıntı yok zaten. Bizim bu konudaki çağrımız çok açık. Şiddet içermeyen eylemlere destek veriyoruz. Polisin sert tutumu konusunda da görüşlerimizi ilettik.”

Başbakan çevresini anlattı

Başbakan Erdoğan da görüşmede ODTÜ’ye ilişkin övücü ifadeler kullandı ve şöyle konuştu: Arkadaşlarımın arasında çok sayıda ODTÜ mezunu var. ODTÜ’nün zarar görmemesi için ben hassasiyet gösteririm ama buradaki olayı savunmak mümkün değil. Burada demokratik bir eylem olmadığını düşünüyorum. İncelemeler sonucu da bu ortaya çıkarılacaktır, görülecektir.” Başbakan Erdoğan’ın bir süredir sert şekilde yüklendiği ODTÜ’ye bundan sonraki konuşmalarında çok sert çıkmaması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Gül’ün de görüşmede “Üniversiteler gergin olursa toplum da gerilir. Bu konuda hassas olmalıyız. ODTÜ de Türkiye’nin en önemli üniversitesi” dediği belirtildi.

Haberin Devamı