Gazete Vatan Logo

Bugün bırakılıyorlar!

İmralı sürecinde ilk somut adım atılıyor

İçişleri Bakanı Güler, PKK’nın elindeki rehinelerin bugün kendilerine teslim edileceğini söyledi.BDP heyetinin İmralı’ye gitmesinden önce BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken’e PKK’nın elindeki kamu görevlilerinin listesini vermesi ile başlayan süreçte son aşamaya gelindi. PKK’nın kaçırdığı 8 kamu görevlisi ve askerin ailelerine teslim edilmesi için oluşturulan, BDP Milletvekilleri Sebahat Tuncel, Hüsamettin Zenderlioğlu, Adil Kurt, İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, Mazlum-Der Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal’ın yer aldığı 6 kişilik heyet dün Diyarbakır’dan Şırnak’a gitti.

Grubun bugün PKK’dan gelecek telefonun ardından Kuzey Irak’a geçerek, kendilerine bildirilecek teslimat noktasına gidecekleri belirtildi. Heyetin Erbil’de basın mensuplarına açıklama yapabileceği ifade edilirken, serbest bırakılanların aileleri ile buluşmasının ise Habur’da olacağı belirtildi.

“Devlet heyeti” Habur’da

İçişleri Bakanı Güler, “Kaçırılan kamu görevlileri ile ilgili bir heyetin teşkil edildiği, heyetin yarın (bugün) gideceği ve yarın bize teslim edileceği ifade edildi. Cuma gününden itibaren bir müsteşar yardımcı başkanlığındaki heyet Habur’da bulunuyor. Habur’da Müsteşar Yardımcısı başkanlığında Şırnak Vali Vekili, Habur Mülki İdare Amiri, Silopi Kaymakamı, gümrük yetkilileri ile diğer yetkililer olayı koordine etti. Ailelerini de haberdar ettik” dedi.

Şova dönüşmesin

Başbakan’ın, “Yeni bir Habur istemiyoruz, şova dönüşmesin” sözlerinin hatırlatılması üzerine de İçişleri Bakanı Muammer Güler, “Kesinlikle böyle bir şeye fırsat verilmeyecek. Kendilerinin de bu anlayışı göstermelerini bekliyoruz. Tedbirlerimizi almış durumdayız” dedi.

Sürece zarar vermesin

İçişleri Bakanı Güler, Nevruz kutlamalarına ilişkin olarak ayın 17’si ile 21’i arasında yapılacak kutlamalara izin verildiğini belirterek “Geçmiş yıllarda yaşanan olumsuzlukların, şiddet hareketlerinin yaşanmasına izin vermemek anlamında rutin tedbirlerimizi sürdürüyoruz. Bu sürece zarar vermeyecek şekilde gerçekleşmesini de bekliyoruz. Buna uygun da tedbirlerimiz sürdürdük” dedi.

Haberin Devamı