Gazete Vatan Logo

Başkan Demir’e fahri doktora

İstanbul Üniversitesi halkla ilişkilere verdiği önem ve başarıları nedeniyle Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’e fahri doktora ünvanı verdi

İstanbul Üniversitesi, halkla ilişkilere verdiği önem ve başarıları gerekçesiyle Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’e fahri doktora diploması verdi. Demir, diplomasını İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi içinde bulunan Cemal Birsel Konferans Salonunda düzenlenen törenle aldı. Törene tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, sanatçı Petek Dinçöz ve eşi Serkan Kodaloğlu, AK Parti MKYK Üyesi Prof. Dr. Edibe Sözen, sinema oyuncusu Tamer Yiğit, eski Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt ile akademisyenler katıldı.

Mustafa Demir’e cübbesini giydiren İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, “Biz iki meslektaş, iki aynı üniversite mezunu, iki Fatihdaş, iki dost, iki kardeş olarak birbirimizi tanıdık. Benim ilk izlenimim şu oldu.

Ne kadar güzel iletişim kurabilen bir insan, onun için iletişimle ilgili fahri doktora vermemizin çok doğru bir yaklaşım olduğuna yürekten inanıyorum. Mustafa Demir ve Fatih Belediyesi’nin İstanbul Üniversitesi’ne çok büyük katkısı oldu” dedi.

‘Bilimselliğin sonucu’

Haberin Devamı

Mustafa Demir ise, “Her biri kıymetli akademisyenlerden oluşan İstanbul Üniversitesi Senatosu’nun şahsıma layık gördükleri halkla ilişkiler bilim dalı fahri doktora ünvanı şüphesiz ki seçilmiş bulunduğumuz makamın gereği olan görev ve sorumluluklarımızı layıkıyla yapıyor olmanın yanı sıra insanlarımızla kurduğumuz iletişimin sizler tarafından bilimsel bir gözle değerlendirilmesinin neticesi olsa gerek.

Ben Mustafa Demir olarak bu yüce onura layık olmaya çalışacak ve ömrüm oldukça bunun gereğini yerine getireceğim” diye konuştu.