Gazete Vatan Logo

Banka kredi kampanyaları devam ediyor! Konut kredisi erteleme kampanyası da var mı, ertelendi mi? Konut kredisi faiz oranları düştü mü?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından atılan adımdan sonra kamu bankaları peş peşe açıklamalarda bulundu. Kamu bankalarından sonra kampanyaya, birçok özel banka da destek verdi. Corona virüsü salgını nedeniyle bankalar kredi ertelemesi yapıldığını duyurmuştu.

Banka kredi kampanyaları devam ediyor! Konut kredisi erteleme kampanyası da var mı, ertelendi mi? Konut kredisi faiz oranları düştü mü?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak geçtiğimiz hafta açıklamalarda ‘konunun takipçisiyiz’ ifadelerinin ardından bu hafta ile başvurular başladı. Sektörlerdeki ticari kredilere 12 aya kadar erteleme imkânı sunan bankalar bireysel müşterilerinin taşıt kredisi, konut kredisi ve ihtiyaç kredisi borçları için üç, altı ve on iki aya kadar erteleme imkanı sunuyor.

KONUT KREDİSİ ERTELEM VAR MI?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) yeni bir adım attı ve ihtiyaç kredilerinde 60 ay konut kredisinde ise bankalara göre 120 ile 180 aya kadar olan maksimum kredi vadesinde ertelemeye ilişkin bir istisnaya gitti.

Kredisini yeni çeken, 60 ay vadeye takılarak erteleme imkânı bulamayan tüketiciler için maksimum kredi vadesinin üstüne erteleme vadesi eklenebilecek.

Ziraat Bankası, HalkBank ve VakıfBank’tan konut kredisi erteleme yapmak isteyen tüketici erteleme süresi boyunca hiçbir ödeme yapmayacak ve erteleme faizi kredinin geri kalanına eklenerek vadeye eşit taksitli olarak bölünecek.

Özel bankalardan bazıları da yüksek tutarlı konut kredisi taksitlerine ek bir faiz uygulanmayacağını ve kredi faiz oranı üzerinden ertelenen ay kadar faiz uygulanacağını bildirdi. Bazı bankalar da salgının nedeniyle oluşabilecek tehdide karşı SMS ile çağrı merkezi aracılığıyla ya da online bankacılık sistemi üzerinden şubeye gitmeden kredi yapılandırmaya ve kredi erteleme yapmaya başladı.

Haberin Devamı