Konut Kredisi

Konut Kredisi

Son dakika konut kredisi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan konut kredisi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını konut kredisi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Konut Kredisi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan konut kredisi gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.380 konut kredisi haberi bulunmuştur. Tüm konut kredisi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kredi çekmek isteyenler dikkat! Konut, ihtiyaç ve taşıt kredisinde hesap değişti
Kredi çekmek isteyenler dikkat! Konut, ihtiyaç ve taşıt kredisinde hesap değişti Kredi çekecek herkesi yakından ilgilendiriyor. TL mevduat faizi ile ticari, ihtiyaç ve konut kredisi faizleri frene, taşıt kredisi faizleri ise gaza bastı. Merkez Bankası (TCMB) verileri, tüm kredi faizleri ile TL mevduat faizindeki rekor yükselişin hız kestiğini; ancak bu kez de taşıt kredisi faizlerinin son 22 yılın zirvesine ulaştığını ortaya koydu.
27.04.2024 Ekonomi
Konut satışları 8 yılın en düşük seviyesinde
Konut satışları 8 yılın en düşük seviyesinde Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER)'in Ziraat GYO'nun katkılarıyla hazırladığı 'GYODER Gösterge' 2023 4. Çeyrek Raporu’na göre, 2023 yılı dördüncü çeyrek konut satışları bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yaklaşık yüzde 23,9 oranında gerileme kaydederek son sekiz yılın en düşük seviyesine indi.
22.03.2024 Ekonomi
Satışlar artınca hesap değişti! Konut kredisi faizleri ne zaman düşecek? Uzmanlar tarih verdi
Satışlar artınca hesap değişti! Konut kredisi faizleri ne zaman düşecek? Uzmanlar tarih verdi Konut fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmeleri yaşanıyor. TÜİK Şubat ayında konut satışlarının yüzde 17 arttığını açıkladı. Gayrimenkul uzmanları konut fiyatlarındaki gerilemenin ev almak isteyenleri bu dönemde harekete geçirdiğini, konut kredi faizlerindeki düşüş ile ev satışlarının artacağını belirtti. Uzmanlar ayrıca kredi faizlerinin düşeceği ve sektörün canlanacağı tarihle ilgili tahminde de bulundu. İşte son dakika haberin detayları...
14.03.2024 Ekonomi
Konut kredisi kullanacaklar dikkat! Uyarı geldi: Zorunlu değil
Konut kredisi kullanacaklar dikkat! Uyarı geldi: Zorunlu değil Ev almayı planlayanları doğrudan ilgilendiriyor. Ticaret Bakanlığı, bankaların uymakla yükümlü olduğu konularda vatandaşı uyardı: Tüketicinin açık talebi olmaksızın kredi ile ilgili DASK harici sigorta yaptırılamaz. Vatandaşlar kesinlikle hayat sigortası yaptırmaya zorlanamaz.
10.03.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek neden tek haneli enflasyonu işaret etti? Konut kredisi alımı nasıl kolaylaşır? Dikkat çeken açıklama
Bakan Şimşek neden tek haneli enflasyonu işaret etti? Konut kredisi alımı nasıl kolaylaşır? Dikkat çeken açıklama Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek milyonlarca vatandaşın beklediği konut kredisi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek, enflasyonun tek haneye düşmesiyle birlikte konut kredilerinin daha rahat kullandırılacağını söyledi. Öte yandan ekonomistler konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.
6.03.2024 Ekonomi
Piyasaların gözü Merkez Bankası'nın faiz kararında!
Piyasaların gözü Merkez Bankası'nın faiz kararında! Piyasalarda gözler Merkez Bankası'nın şubat ayı faiz kararında. Bugün saat 14.00'te faiz kararı açıklanacak.
22.02.2024 Ekonomi
Evi olmayana güzel haber! Düşük faizli konut kredisi geliyor, detaylar belli oluyor
Evi olmayana güzel haber! Düşük faizli konut kredisi geliyor, detaylar belli oluyor Son yıllarda hem kiralık hem de satılık konut fiyatlarındaki artış vatandaşların büyük çoğunluğunun gündeminde yer alıyor. Özellikle yükselen kiralardan dolayı, satılık ev arayan kiracıların sayısı bir hayli arttı. Ancak satılık evde fiyatların yüksek seyretmesinin yanında konut kredisi faiz oranlarındaki artış satılık eve olan talebin düşmesine yol açtı. Bu noktada yeni konut kredi paketleri gündeme gelirken kiralarda uygulanan yüzde 25 sınırının kaldırılıp kaldırılmayacağı da merak konusu oldu. Önümüzdeki dönem için konuta verilmesi planlanan uygun faizli kredi ve Temmuz ayından itibaren yürürlükten kalkacak olan kira artış sınırını uzmanlar değerlendirdi. İşte ev sahibi ve kiracıların yakından takip ettiği konun ayrıntıları...
22.02.2024 Ekonomi
TÜİK'ten doğal gaz açıklaması! Yüzde 48.3 oldu
TÜİK'ten doğal gaz açıklaması! Yüzde 48.3 oldu 2022 yılında konutların enerji tüketiminde yüzde 48.3 ile doğalgaz, yüzde 17.1 ile elektrik ve yüzde 14.3 ile kömür en çok tüketilen enerji kaynakları oldu. 2022’de hanelerde tüketilen doğalgazın parasal karşılığı ise 103.9 milyar lira...
21.02.2024 Ekonomi
Düşük faizli konut kredisi geliyor! İlk kez ev alacaklar yararlanacak
Düşük faizli konut kredisi geliyor! İlk kez ev alacaklar yararlanacak Ev almak isteyenlere kredi müjdesi geliyor! Avantajlı faiz oranları ile ev sahibi olmayı mümkün kılan kampanya detayları belli olmaya başladı. Geçen yıl hükümet tarafından duyurulan ilk kez ev alacaklara yönelik uygun koşullu konut kredisi kampanyası için piyasada bekleyiş sürüyor. Peki yeni kredi kampanyası ne zaman duyurulur? İşte detaylar...
21.02.2024 Ekonomi
Ev fiyatları düştü, kredilerde hesap değişti! Oran verildi tek tek açıklandı
Ev fiyatları düştü, kredilerde hesap değişti! Oran verildi tek tek açıklandı Ev almak isteyenlere güzel haber geldi. Yatırım için ev alımı kısıtlanarak piyasanın rahatlatılması hedeflenen ortamda ihtiyaç için alım yapmak isteyenlerin önünde ise konut kredilerinin yüksek faiz oranları var. Mevcut durumda en düşük konut kredisi faiz oranı yüzde 2.80 olarak görülüyor. Ancak bu oran bankalarca oldukça seçici bir prosedürle sunuluyor. Ortalama faiz oranı ise yüzde 3.50’yi aşıyor.
16.02.2024 Ekonomi
Ev alacaklara düşük faizli kredi imkanı! Geri ödemede 'asgari ücret' detayı
Ev alacaklara düşük faizli kredi imkanı! Geri ödemede 'asgari ücret' detayı Ev almayı planlayanlara güzel haber geldi. Düşük faizli ve avantajlı kredi imkanı ev sahibi olmayı bekleyenler için devreye alınıyor. İlk kez evini alacaklara yönelik geçtiğimiz yıl hükümet cephesinden uygun koşullu kredi desteği verileceği açıklanmıştı. Yeni yılın gelmesiyle birlikte piyasada bir beklenti oluştu. Yeni kredi kampanyası ne zaman gelir, faiz oranı ne olacak? İşte merak edilen tüm ayrıntılar...
14.02.2024 Ekonomi
Bankada parası olanlar dikkat! Mevduat faiz oranları değişti, işte güncel faiz oranları...
Bankada parası olanlar dikkat! Mevduat faiz oranları değişti, işte güncel faiz oranları... Kredi faizleriyle ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), parasal aktarım mekanizmasının güçlendirilmesi, TL mevduat payının artırılması ve Kur Korumalı Mevduat’tan (KKM) TL mevduata geçişin desteklenmesi amacıyla belirlenen koşulları sağlayan mevduat bankalarının 1 aydan uzun vadeli TL mevduat ve KKM hesapları için tesis edilen zorunlu karşılıklarına 3 ayda bir faiz uygulanacağını duyurdu. Bu kararın ardından kredi faiz oranlarının düşmesi mevduat faizlerinin yükselmesi bekleniyordu. Bankalarda faiz oranlarına ilişkin son durum belli oldu.
7.02.2024 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan 'mevduat faizi' açıklaması
Merkez Bankası'ndan 'mevduat faizi' açıklaması Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada, "Kredi arzında ve mevduat faizinde gözlenebilecek oynaklıklara karşın makroihtiyati kararlarla parasal aktarım mekanizması desteklenmeye devam edilecek" denildi.
1.02.2024 Ekonomi
Kredi faiz oranları yenilendi! En uygun kredi veren bankalar belli oldu
Kredi faiz oranları yenilendi! En uygun kredi veren bankalar belli oldu Kredi faiz oranları yenilendi. Bankalar tarafından kredi faiz oranları listesi yayımlandı. Kredi çekmek isteyen vatandaşlar ihtiyaç, taşıt ve konut kredisi faiz oranları için araştırmaya girdi. İhtiyaçlarını karşılamak isteyen vatandaşlar en uygun kredi veren bankalar listesini yakın takibe aldı. İşte kredi çekmek isteyen vatandaşları ilgilendiren tüm detaylar...
25.01.2024 Ekonomi
Ev almanın tam zamanı! Piyasa hareketlenecek, fiyatlar artacak
Ev almanın tam zamanı! Piyasa hareketlenecek, fiyatlar artacak Ev sahibi olmak isteyenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Yükselen kiralar nedeniyle tasarruflarını konuta yönlendirmeye başlayanların sayısı düşüşe geçen fiyatlarla artabilir. Uzmanlar konut alımı için tam zamanı olduğunu, fiyatların ilerleyen zamanda hızla yükseleceğini ve ev almayanların pişman olacağını belirtti. Düşük faizli kredi için de faiz oranının iddia edilenlerden yüksek olabileceğine yönelik detaylara yer verildi.
17.01.2024 Ekonomi
Düşük faizli konut kredisi müjdesi! Ev alacaklara güzel haber geldi
Düşük faizli konut kredisi müjdesi! Ev alacaklara güzel haber geldi Ev almak isteyen milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Yeni konut kampanyası başlıyor. Yeni konut kampanyasında vatandaşlar uygun faiz oranlarıyla kredi verilmesi planlanıyor. Peki ev almak isteyen vatandaşı ilgilendiren faiz oranları hangi seviyede olacak? İşte ev almak isteyen herkesi kapsayan detaylar...
11.01.2024 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan konut ve taşıt kredisi açıklaması
Merkez Bankası'ndan konut ve taşıt kredisi açıklaması Banka kredileri eğilim anketine göre, 2024 yılının ilk çeyreğinde bankaların beklentisi, konut kredi talebindeki azalış yönlü seyrin daha da zayıflayacağı, diğer bireysel kredi talebinde de azalış yönlü seyrin güçleneceği yönünde olurken yılın ilk çeyreğinde taşıt kredi talebinde de belirgin bir azalış bekleniyor.
5.01.2024 Ekonomi
Düşük faizli konut kredisi ne zaman açıklanacak? İlk defa ev sahibi olacaklar için kredi şartları neler, 1.20 konut kredisi başladı mı?
Düşük faizli konut kredisi ne zaman açıklanacak? İlk defa ev sahibi olacaklar için kredi şartları neler, 1.20 konut kredisi başladı mı? İlk defa ev sahibi olmak isteyenler düşük faizli konut kredisi ile ilgili haberleri ilgiyle takip ediyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada kamu olarak ilk konut edinimini destekleyici çalışmalar yapılacağını açıklamış, Merkez Bankası ve BDDK bir karar alarak yüksek vadeli ve düşük faizli konut kredisinin yakın zaman içerisinde yürürlüğe gireceğini duyurmuştu. Kredi oranı belli olmasa da ilk kez ev alacaklara ise yüzde 1.20 oranında faiz oranı uygulanması bekleniyor. Peki, 1.20 konut kredisi ne zaman açıklanacak, yürürlüğe girip başlayacak? İlk evim 1.20 faizle konut kredisi nasıl hesaplanır, 1.20 konut kredisi şartları neler?
8.12.2023 Ekonomi
Ev alacaklara düşük faizli kredi imkanı! Aylık ödeme yüzde 50'den fazla düşecek
Ev alacaklara düşük faizli kredi imkanı! Aylık ödeme yüzde 50'den fazla düşecek Düşük faizli konut kredisi kampanyasının detayları netleşiyor. İlk defa ev sahibi olmak isteyenlerin heyecanla beklediği konut kredisi kampanyası için başvuruların ne zaman başlayacağı merak ediliyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı önemli detaylar anlattı. BDDK’nın konut kredileri ile ilgili ilk defa ev alacaklara ve mevcutta evi olanlar için uyguladıkları kredilerde farklılıklar var. Bugün ilk defa konut alacak bir kişi için 1 milyon TL kredi çekilmek istendiğinde 120 ay vade ile aylık yüzde 2.85 oranında faiz oranı ile yaklaşık 29 bin 500 TL seviyesinde aylık ödeme yapılması gerekiyor. Yeni kampanya ile birlikte aylık ödemenin ne kadar olacağıyla ilgili bilgi verildi.
7.12.2023 Ekonomi
Depremzede askeri personel, ‘bu fiyata ev bulamazsın' vaadiyle 250 bin lirasını kaptırdı
Depremzede askeri personel, ‘bu fiyata ev bulamazsın' vaadiyle 250 bin lirasını kaptırdı Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası memleketi Konya'ya tayini çıkan askeri personel, satın almak istediği daire için görüştüğü ve kendisini emlakçı olarak gösteren kişilere 250 bin lirasını kaptırdı. Konut kredisi çekmek için bankaya gittiğinde tapu kaydıyla ilgili sorun yaşayınca durumu anlayan askeri personel N.Y., geri istediği kaporayı 3 aydır alamayınca avukatıyla savcılığa şikayetçi oldu.
9.11.2023 Yaşam
BİST'te geri dönüş başladı mı? Yatırımcıya işaret verildi
BİST'te geri dönüş başladı mı? Yatırımcıya işaret verildi Borsa, haftanın ilk gününü yükselişle tamamladı. Endeks yüzde 2,10 değer kazancıyla 7.868,02 puanda. Öte yandan Türkiye'nin 5 yıllık CDS primi Ağustos 2021 değerlerine geri döndü. Analistler, dünya genelinde risk odaklı ürünlerdeki yükselişe dikkat çekerek BİST'te de olumlu havanın etkili olabileceğini söylüyor.
7.11.2023 Ekonomi
Düşük faizli konut kredisi müjdesi! Dar gelirli vatandaşlara özel kampanya detayları açıklandı: İşte aylık ödeme ücreti
Düşük faizli konut kredisi müjdesi! Dar gelirli vatandaşlara özel kampanya detayları açıklandı: İşte aylık ödeme ücreti Ev sahibi olma hayali kuran dar gelirli vatandaşlar için sevindirici haberler gelmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın duyurduğu düşük faizli konut kredisi çalışmalarında detaylar netleşiyor. İlk kez ev sahibi olacaklar için sunulacak olan bu kredide faiz oranları, kimlerin yararlanabileceği ve vade oranları gibi kritik bilgiler kamuoyu ile paylaşıldı. Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı'nın açıklamalarıyla piyasada oluşan beklentiler ve potansiyel şartlar hakkında önemli ipuçları verildi.
7.11.2023 Ekonomi
Konut kredisi vadesi kaç ay olacak? 1.20 düşük faizli konut kredisinden kimler yararlanacak? İşte şartlar...
Konut kredisi vadesi kaç ay olacak? 1.20 düşük faizli konut kredisinden kimler yararlanacak? İşte şartlar... Konut kredisiyle ilgili detaylar gelmeye devam ediyor. Düşük faizli konut kredisi almak isteyen ve ilk kez ev sahivi olacakların yararlandığı kampanya daha önce duyuruldu. Kampanyada 1.20 faizin uygulanması bekleniyor. İlgilerin düşük faizli konut kredisi ne zaman çıkacak? Konut kredisinden kimler yararlanacak? İşte detaylar...
5.11.2023 Ekonomi
Ev alıp satacaklar dikkat! Süre uzadı, tüketici kampanya bekliyor
 Ev alıp satacaklar dikkat! Süre uzadı, tüketici kampanya bekliyor  Artan fiyatlar, yüksek faiz oranları ve krediye erişim sorunu ev sahibi olmayı zorlaştırıyor.  İkinci el piyasada ilan sayısı artarken, konutlara alıcı bulmak zorlaşıyor. Ülke genelinde son bir yılda ortalama konut pazarlama süresi 60 günden 86 güne, İstanbul’da 61 günden 91 güne çıktı. Peki bugün gelinen noktada yeni bir ev için aylık hane geliri ne kadar olmalı? TSKB Gayrimenkul Değerleme’nin yaptığı araştırmada bu soruya yanıt verildi.
31.10.2023 Ekonomi
Ev alacaklar dikkat! Hane geliri 34 bin TL olanlar yeni kampanyadan yararlanacak
Ev alacaklar dikkat! Hane geliri 34 bin TL olanlar yeni kampanyadan yararlanacak  Artan fiyatlar, yüksek faiz oranları ve krediye erişim sorunu ev sahibi olmayı zorlaştırıyor. Peki bugün gelinen noktada yeni bir ev için aylık hane geliri ne kadar olmalı? TSKB Gayrimenkul Değerleme’nin yaptığı araştırmada bu soruya yanıt verildi. İlan sitelerindeki en ucuz 2+1 yeni konutu satın almak için, İstanbul’da aile geliri en az 88 bin ila 373 bin TL arasında olmalı. Beklenen düşük faizli konut kampanyası başlarsa, hane geliri beklentisi 34 bin ila 143 bin TL bandına gerileyecek. Bugün Ankara’da merkez ilçelerde yeni bir konut almak için hanehalkı en düşük aylık gelir beklentisi 149 bin TL civarında. İzmir’de ise en ucuz 2+1 için aile gelirinin 80 bin ila 355 bin bandında olması gerekiyor.
26.10.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Konut Kredisi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki konut kredisi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.