Gazete Vatan Logo

Balyoz avukatı, Karaca'yı reddetti

Ergenekon ve Balyoz sanıklarını savunan avukat Ülgen, 14 Aralık operasyonunda tutuklananların teklifini reddetti

Cemaate yönelik 14 Aralık operasyonunda tutuklanan Samanyolu Grup Başkanı Hidayet Karaca'nın danışmanları geçtiğimiz günlerde Avukat Celal Ülgen'in kapısını çaldı. Ülgen'den Karaca ve bazı sanıkların savunmasını üstlenmesi talep edildi. Ülgen hemen bir yanıt vermedi ancak incelemek için dava dosyalarını aldı. Ülgen yakın arkadaşları ile bazı Balyoz ve Ergenekon sanıklarından da fikir aldı. Sanıklara ait polis ve savcılık tutanaklarını da alan avukat Ülgen dosyaları inceledikten sonra Hidayet Karaca'nın danışmanlarına ve avukatına kararını açıklayacağını belirtti.

Bu teklifin VATAN'da haber olmasının ardından Balyoz ve Ergenekon sanıklarının, "Bizi içeri atanlarla aynı safta bulunan kişileri savunamazsınız" tepkileri üzerine Ülgen, 10 günlük bekleme süresinin ardından Hidayet Karaca'nın danışmanlarına olumsuz yanıt verdi.

Ulusalcıları çok kızdırmıştı

Balyoz, Ergenekon, Askeri Casusluk, Devrimci Karargah ve KCK davalarında birçok sanığın tutuklanmasında rol alan polis şefleri Yurt Atayün, Ömer Köse, Erol Demirhan gibi isimlerin gözaltına alınması ve tutuklanmasının ardından Samanyolu TV'ye çıkıp operasyonları ve gözaltı uygulamalarını eleştiren Ülgen'e özellikle ulusalcı kanattan eleştiriler gelmişti. Avukat Celal Ülgen şu isimlerin avukatlığını yapmıştı: Yarbay Mustafa Dönmez, emekli Orgeneral Çetin Doğan, Teğmen Mehmet Ali Çelebi, emekli Kurmay Kıdemli Albay Süha Tanyeri, emekli Albay Dursun Çiçek, emekli Albay Levent Göktaş, emelkli Binbaşı Levent Bektaş, emekli Albay Zeki Üçok, Bedrettin Dalan, Soner Yalçın ve Cem Uzan.

Haberin Devamı