Gazete Vatan Logo

BAĞKUR - GSS ve SGK borç sorgulama nasıl yapılır?

BAĞ-KUR, GSS ve SGK borç sorgulama işlemlerinizi E-Devlet üzerinden yapabilirsiniz. Böylelikle tek bir platformdan hem sorgulamanızı hem de ödemenizi yapabilirsiniz. Ayrıntıları haberimizde.

BAĞKUR - GSS ve SGK borç sorgulama nasıl yapılır?

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet hizmetleri ile birlikte artık sadece birkaç dakika içerisinde sigorta ve emeklilik işlemlerini gerçekleştirebilme fırsatı vatandaşa sunuluyor. Son yıllarda hızla gelişen internet teknolojileri sayesinde bulunulan her yerden kolay ve hızlı bir şekilde internete erişim sağlanabiliyor olması günümüz modern Türkiye’sinde kamu kurumlarının internet altyapısını aktif olarak kullanmaya başlamasına yol açıyor. Son yıllarda gelişen teknolojiyi vatandaşa sunduğu kamu hizmetlerinde en aktif şekilde kullanan kamu kurumlarının başında kendisine yer bulan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerinde yer alan geniş online hizmetleri vatandaşlara sadece birkaç dakika içerisinde sigorta işlemlerini gerçekleştirebilme imkanı sunuyor.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!!

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

GSS BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından internet üzerinde oluşturulan geniş online hizmet ağı ile birlikte sigorta mükellefleri sadece dakika içerisinde güncel sigorta bilgilerini öğrenebiliyor ki b online hizmetler arasında vatandaşlar tarafından SGK borç sorgulama işlemleri en sık gerçekleştirilen hizmetler arasında yer alıyor. Dijital platform üzerinde Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından oluşturulan dijital SGK web tahsilat uygulaması ile birlikte vatandaşın artık kuruma olan herhangi bir prim borcunun bulunup, bulunmadığını öğrenebilmesine yardımcı oluyor. Bu yüzden de günümüz modern Türkiye’sinde vatandaşın internet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun geniş online hizmet ağı içerisinde en sık kullandığı ve işlem gerçekleştirdiği uygulamaların başında SGK web tahsilat uygulaması öne çıkıyor.

Haberin Devamı

İnternet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun SGK web tahsilat uygulaması üzerinden kuruma olan tüm prim borçlarını her bir ayrıntısı ile en güncel şekilde öğrenebilme şansına sahip olunabiliyor ki bu durum günümüz modern çağında vatandaşın günlük yaşamını aksamaya uğratmadan tüm SGK borçlarını öğrenebilmelerini sağlıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerinde yer alan dijital hizmetleri sayesinde sigorta mükellefleri artık kurumun ile ve ilçelerde bulunan kurum binalarına gitmek zorunda kalmıyor ki bu durum vatandaşa sigorta işlem ve sorgulamalarında önemli zaman tasarrufları ve kolaylıklar sağlıyor.

Haberin Devamı

SGK web tahsilat uygulamasına kolaylıkla ulaşarak SGK borç sorgulama işlemlerini dakikalar içerisinde gerçekleştirebilmesine yardımcı oluyor. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından gerçekleştirilen ve tüm ülkede her vatandaşın sosyal güvence kapsamı altına alınmasını amaçlayan Genel Sağlık Sigortası dahilinde kuruma yapılması gereken prim ödemelerine ilişkin olarak da GSS borç sorgulama yapılabiliyor. Özellikle Genel Sağlık Sigortası kapsamında gelir tespiti yaptırmaması nedeniyle en yüksek GSS prim oranından borçlandırılan veya GSS primi devlet tarafından karşılanmayan vatandaşların GSS prim ödemelerini yapmamaları veya gecikmeleri durumunda oluşan GSS prim borcunu SGK web tahsilat uygulama sayfasında yapacakları GSS borç sorgulama işlemi ile öğrenebiliyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde yer alan SGK web tahsilat uygulama sayfasında sadece SSK sigortasına ilişkin olarak değil aynı zamanda da Bağkur borç sorgulama işlemleri de Bağkur sigorta mükellefleri tarafından kolaylıklar gerçekleştiriliyor. Özellikle Bağkur sigortalısının aylık olarak düzenli şekilde ödemeleri gereken Bağkur prim ödemelerinde yaşadıkları aksaklıklar ve gecikmelerde yüksek faiz oranlarına maruz kalmaları ve ücretsiz sağlık hizmetlerinden yararlanamamaları nedeni ile Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerinde yer alan dijital Bağkur borç sorgulama uygulaması SGK web tahsilat uygulaması oldukça önemli bir avantaj sağlıyor.