Gazete Vatan Logo

'64. Akil Adam Kerry'

CHP'li Tamaylıgil'den akil insanlar yorumu

'64. Akil Adam Kerry'

CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin kendisini, “AKP’nin 64. akil adamı” olarak yazdırdığını ifade etti.

Tamaylıgil yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’yi ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin, daha önce hem kendisi, hem de selefi Hillary Clinton tarafından kullanılan “Türk halkı” (Turkish nation/Turkish people) ifadesini “Türkiye vatandaşları” ifadesi ile değiştirdiği iddialarını anımsattı. Kerry’nin bu ifadeyi Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüştükten sonra düzenlenen ortak basın toplantısında kullanmasının çok manidar olduğunu belirten Tamaylıgil şöyle devam etti:

64. Akil Adam Kerry

“Çünkü, İmralı süreci devam etmekte, anayasa konusunda ise Türk, Türk Milleti, Türklük ifadelerinin kullanılıp kullanılmaması tartışılmakta ve bu konuda Başbakan Erdoğan tarafından görevlendirilen 63 AKP Akili propaganda kampanyası yürütmektedir. Öyle anlaşılıyor ki, bu kampanyaya en güçlü destek ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’den gelmiştir. Kerry 63 AKP akilin arasına, hatta en başına kendisini 64. akil adam olarak yazdırmıştır. Dost ve müttefikimiz ABD’nin Dışişleri Bakanı John Kerry’i programını kesmeye ve diğer AKP akilleriyle birlikte psikolojik propaganda kampanyasına katılmaya davet ediyorum. Katılsın ve Türklükle, Türk Halkı veya Türk Milleti ile problemi olanların nasıl karşılandığını görsün.”

Haberin Devamı