Gazete Vatan Logo

47 günlük bebeği vardı...

PKK’lılar Nusaybin’de polis aracına roketli saldırı düzenledi, Özel Harekat polisi Mustafa Çetin şehit oldu. İstanbul’dan geçici görevle Nusaybin’e gönderilen Çetin’in 47 gün önce bebeği doğmuştu.

47 günlük bebeği vardı...

Mardin’in Nusaybin ilçesinde PKK’lı teröristler dün saat 05.45 sıralarında, Dicle Mahallesi Çağ Çağ Bulvarı’nda konumlanmış polis zırhlı aracına roketatarlı saldırı düzenledi. Ağır yaralanan Özel Harekat polisi Mustafa Keskin, kaldırıldığı hastanede tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Yaralı polisler Halil Arı ve Hurşit Kelsoy’un Nusaybin Devlet Hastanesi’nde tedavileri sürüyor.

17’nci şehit

Şehit Keskin için dün öğle saatlerde Mardin İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde cenaze töreni düzenlendi. Törende konuşan Vali Ömer Faruk Koçak, son olaylarla birlikte Mustafa Çetin’in Mardin’in 17’inci şehidi olduğunu söyledi. Vali Koçak, “Gafillere bir kere daha gösteriyorum, dönün Cizre’ye bakın sonunuz belli, Silopi’ye bakın sonunuz belli. Sur’da bitmek üzeresiniz, sonunuz belli. Dargeçit’te ve Derik’te sonunuz belli. Bir kez daha o gafillere diyorum ki; bu işin sonu yok. Biran önce teslim olun” diye konuştu. Şehit Mustafa Çetin’in cenazesi, dua ve gözyaşları arasında toprağa verilmek üzere memleketi Konya’nın Yukarı Çiğil Mahallesi’ndeki babasının evine gönderildi.

Haberin Devamı

Mustafa Çetin’in cenazesi, uçakla Konya’ya getirildiğinde, 3 yaşındaki kızının “Ben de gideceğim” diyerek koşmaya başlaması, ardından “Babam nerede” diye ağlaması, herkesi hüzne boğdu.

Kızı 3 yaşında

Altı yıllık polis olan şehit polis memuru Mustafa Çetin’in İstanbul’dan Mardin’e geçici görevle geldiği, evli ve 47 günlük bir bebeği olduğu ifade edildi. Acı haber memleketi Konya’nın Ilgın ilçesine bağlı Yukarıçiğil Mahallesi’ndeki annesi 59 yaşındaki Kezban ve 52 yaşındaki babası Süleyman Çetin’e yetkililer tarafından verildi. 3 kardeş olan şehit Çetin’in, 3 yaşında Fatma Sema Çetin isminde bir kızının olduğu ve 25 yaşındaki eşi Ayşe Çetin’in de İstanbul’da oturduğu belirtildi.

Sur’da astsubay Kanas’la şehit

DİYARBAKIR’IN Sur İlçesi’nde PKK’lı teröristlerin keskin nişancı tüfeği Kanas ile açtığı ateşte ağır yaralanan Astsubay Can Çalışkan, kaldırıldığı hastanede şehit düştü. 2 Aralık’tan beri sokağa çıkma yasağının sürdüğü Sur İlçesi’nde güvenlik güçleri, hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK’lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için operasyonlarını sürdürüyor. Operasyonlarda dün öğlen saatlerinde PKK’lıların Kanas’la açtığı ateşle vurulan Astsubay Can Çalışkan ağır yaralandı. Diyarbakır Asker Hastanesi’ne kaldırılan Astsubay Çalışkan, doktorların yaptığı tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Şehit Astsubay Çalışkan’ın cenazesi, bugün Diyarbakır’da düzenlenecek törenin ardından memleketi Ankara’nın Polatlı İlçesi’ne gönderilecek.

Haberin Devamı