Gazete Vatan Logo

‘31 Mayıs’ta meydandayız’

Taksim Dayanışması, Gezi Parkı olaylarının birinci yıldönümü 31 Mayıs’ta meydanlarda olacaklarını açıkladı

Taksim Dayanışması üyeleri, Gezi olaylarının yıldönümünde basın toplantısı düzenledi. Toplantıya mimar Mücella Yapıcı, avukat Can Atalay, İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu, Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Sekreteri Akif Burak Atlar katıldı.

Gezi bitmiş değil

Mücella Yapıcı, Gezi Parkı’nın park olarak kalmasının ciddi bir kazanım olduğunun altını çizerek şunları söyledi: “Park ve meydanlar tamamen halka açılmalı. Gençlerin ölmesinde sorumlu olanlar cezalandırılmalı. Bu şiddete neden olanlar yargılanmalı. Biber gazı yasaklanmalı. Gezi döneminde tutuklananlar hiçbir şekilde yargılanmamalı. Bütün kamusal alanlarda toplantı ve gösteri yasaklamaları, fiili engellemelere son verilmeli. Gezi bitmiş bir süreç değildir.”

Yapıcı daha sonra Taksim Dayanışması adına yapılan basın açıklamasını okudu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Taksim Dayanışması’nın “sağlıklı kentleşme ve yaşanılır kent” talebi, ülkenin milyonlarca yurttaşının daha fazla özgürlük ve daha fazla demokrasi talebiyle birleşmiştir. Gezi Direnişi” ülkemiz toplum, kent ve demokrasi tarihinde ortadan kaldırılamayacak onurlu bir iz bırakmıştır. Taksim Dayanışması olarak taleplerimizden ve kazanımlarımızdan vazgeçmediğimizi tekrar hatırlatmak için 31 Mayıs’ta Taksim’de, meydandayız.”

Gezi’de 47 kişiye yakalama kararı

Gezi Parkı eylemleri kapsamında 7’si yabancı uyruklu 255 tutuksuz sanığın yargılandığı İstanbul 55. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada savunması alınamayan 47 sanık hakkında savunmalarının tespiti için yakalama kararı çıkarıldı. Mahkeme davaya gelmeyen 4 şikayetçi için zorla getirilme kararı vererek duruşmayı 14 Kasım’a erteledi.

Haberin Devamı