Gazete Vatan Logo

300 lira ödeyebilseler ölmeyecekti!

300 lira ödeyebilseler ölmeyecekti!

Oğlu Muharrem’in çuvala koyduğu cansız bedenini saatlerce sırtında taşıyan baba Abdulvahap Taş ve ailesinin deprem mağduru olduğu ortaya çıktı.

Van’da 2 yıl önce meydana gelen büyük depremde tek katlı evleri ağır hasar olan Taş ailesi 300 TL’lik kirayı ödeyecek paraları olmadığı için TOKİ’ye başvuramadı.

Baba Muharrem Taş, depremden sonra ağır hasar alan evi için oturulamaz raporu verildiğini söyledi, “Bir süre konteynerda kaldık. Sonra bir akrabamız mezradaki evinde kalabileceğini söyledi. TOKİ tarafından da ev verileceği söylendi ancak aylık 300 TL ödemesi vardı. Bunu ödeyecek gücüm olmadığı için mezraya gitmeye karar verdim. Kızım Remziye (13), oğlum Rahmi (11) ve Dilan’ı (10) okul okudukları için Van’da oturan annemin yanına bıraktım. Hayat bu işte, çocuklarımı buraya bırakarak Muharrem (2) ve Bahar (3) küçük oldukları için onları da yanıma alarak eşim Halise (33) ile birlikte Çeli Mezrası’na gittik. Köylülerin hayvanlarına bakarak geçimimi sağladım. Elime ayda bin TL ya geçiyordu ya geçmiyordu. Bununla hem geçiniyor hem de çocuklarımızı okutuyoruz. Van’da bir iş imkanı olsaydı inanın ki yine gitmeyecektim köye. Çünkü zaten köye giderken kışlık erzaklarımızı da yazdan alıyoruz. Köyün yolları kapalı olduğu zaman ekmek bile yoksa alamazsınız. Tüm bu zorlukları bildiğim halde mecbur olmasam gider miydim?”







Muharrem’in ölüm yolu açılamadı

Van’ın Gürpınar İlçesi’nde, ulaşım sağlanamadığı için hayatını kaybeden 1.5 yaşındaki Muharrem Taş’ın cenazesinin çuval içinde sırtta taşındığı Yalınca Köyü’nün Çalık Mezrası’nın yolunu açma çalışmalarına, çığ tehlikesi nedeniyle gece ara verildi.



Bakana göre nedeni sahte çağrılar

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, olay günü Van’dan 10 bin 300 civarında çağrı aldıklarını bunun 141’inin gerçek çağrı olduğunu ifade ederek, asılsız çağrılara para cezası verilmesiyle ilgili çalışma yaptıklarını söyledi. Bakan Müezzinoğlu, şöyle konuştu, “Cumartesi Van’da yaşadığımız hadisenin temel sebeplerinden birisi de bu. Aynı gün Van’da 10 bin 300 civarında çağrı var.

İhmaller de var

141’i reel çağrı. Bu hadisede bırakılan telefona yeniden ulaşılma sorunu yaşandığı için biz de tabii bir mezra ve bu mezra da yaşayan tek bir aile ve 7 kilometrelik yol tamamen kapalı ve gece. Telefon irtibatı da kurulamadığı için muhtemelen bazı teknik eksiklikler ve ihmaller de var. Onları da soruşturuyoruz. Temel sorun bu hadiselerde asılsız çağrılar. “

Haberin Devamı