Gazete Vatan Logo

Böyle bahane olur mu?

3 yaşındaki oğlunun cansız bedenini çuvalda taşıyan Abdulvahap Taş, “Muharrem son nefesini kucağımda verdi” dedi. Van Valisi ise, 3 yaşındaki Muharrem’in ölümüyle ilgili “Devletin kurduğu sistem arıza yapınca sorun oluşturuyor” dedi.

Böyle bahane olur mu?

3 yaşındaki oğlunun cansız bedenini çuvala koyarak sırtında taşıyan baba Abdulvahap Taş, “Muharrem son nefesini kucağımda verdi” dedi .

Van’ın Gürpınar ilçesine bağlı Yalınca Köyü Çeli Mezrası’nda 3 yaşındaki oğlu Muharrem’in cansız bedenini çuvala koyup sırtında taşıyarak kar üstünde kilometrelerce yürüyen baba Abdulvahap Taş VATAN’a konuştu:

“3 yıldır bu mezrada yaşıyoruz. Yazın çalışmak için köye gidiyoruz. Mezrada ise çobanlık yapıyorum. Kar buralarda 6 ay kalkmaz. Yiyeceklerimizi yollar kapanmadan alıyoruz. Mezrada iki aile yaşıyoruz. Biçtiğim otların karşılığında aldığım parayla geçiniyorum. Muharrem saat 14.00 sularında öksürmeye başladı. Akşam ise ateşi yükseldi. Nefes alıp verememeye başladı. Oğlumun durumu kötüleşince akrabalarıma Yalınca Köyü’ndeki Jandarma Karakol Komutanı’nı arattırdım. Yolun açılmasını, helikopterle oğlumun hastaneye yetiştirilmesini istedik. Ağabeyim komutana, “Acilen bir helikopter gönder komutanım. Çocuk ölüyor, bir şeyler yap” dedi. Komutan bütün kurumları aradığını söyledi. Van’daki akrabalarımızdan önce devletimizi aradık. Bizi ilk o kurtarır diye.”





Gelen giden olmadı

Abdulvahap Taş, oğlunun vefat ettiği anı ise şöyle anlattı: “Saat 22.00 sularıydı. Yardım için gelen giden olmadı. Kar nedeniyle helikopterin iniş yapamayacağı söylendi. Muharrem’in ateşi iyice yükseldi. Nefesi bitmek üzereydi. Hiçbir müdahelede bulunamadık. Gece saat 02.00’de oğlumun başı yere düştü, kucağımda can verdi.” Bu arada Muharrem’e yapılan otopside ilk bulgulara göre zatürreden öldüğü tespit edildi. Çocuktan alınan numune, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Trabzon Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.



Minik Muharrem’in ortaokul öğrencisi olan ablası Remziye Taş, kardeşinin mezarında dua okuyup gözyaşı döktü.

Acılı Baba Abdulvahap Taş, daha önce herhangi bir rahatsızlığı olmayan oğulları Muharrem’in aniden hastalandığını belirtti.





Sistem arıza verdi bedeli ağır oldu

Van Valisi Aydın Nezih Doğan, 3 yaşındaki Muharrem’in ölümüyle ilgili “Devletin kurduğu sistem arıza yapınca sorun oluşturuyor” dedi

VAN Valisi Aydın Nezih Doğan küçük Muharrem’in ölümüyle ilgili olarak önce şu açıklamayı yaptı: “Olayda koordinasyon sıkıntısı yaşandı. Bizim çağrı merkezimize dört milyon 300 bin çağrı düşüyor, bunun 49 bini doğru çağrı. Arkadaşlar sanki her çağrıyı doğrulatma alışkanlığı kazanmışlar. Bunun giderilmesi gerekiyor. 1 Şubat tarihinde 15 bin çağrı 141 tanesi gerçek çağrı. Bu tip durumun bahanesi olamaz bunlar. Ama bu konuda da yurttaşlarımızın daha dikkatli davranmasını istiyoruz. Üç kurumumuzdan bahsettim. Jandarma, il özel idaresi, il sağlık müdürlüğü. Bu üç birimle ilgili soruşturma başlattık. Bunun hiçbir şekilde devlet açısından izah edilemeyeceğini ifade ettim. Ama son tahlilde önümüzdeki dönemlerde de kış şartları nedeniyle oluşabilecek durumlar için, bu konuda bir önem arz ettiğini ifade etmeye çalıştım. Bu durum sonucun bahanesi sayılamaz.” Vali Doğan, daha sonra “Devletin kurduğu bir sistem var, karla mücadele araçları, hava ambulansları ve haberleşme sistemi. Bu sistemde çalışanlardan birisi küçük bir hata yapınca sistem büyük sorun oluşturuyor. Bunun bedeli ağır oldu” dedi. Bu arada Sağlık Bakanlığı soruşturma başlattı ve olayla ilgili bir müfettiş görevlendirdi.

Haberin Devamı