Gazete Vatan Logo

2015 YGS Sınav Sonuçları Açıklandı - Tıkla Sorgula

YGS sınavının yapılmasının ardından gözler YGS sınav sonuçları açıklanmasına çevrilmişti. Merakla beklenen açıklama geldi. YGS sınav sonuçları ÖSYM'nin resmi sitesi üzerinden açıklandı. YGS sınav sonucunuzu verilen sistem üzerinden öğrenebilirsiniz.

15 Mart’ta yapılan ve yaklaşık 2 Milyon öğrencinin girerek üniversite için ter döktüğü YGS sınavında artık sıra sonuçların açıklanmasında. ÖSYM tarafından yapılan ilk açıklamalarda sonuçların mümkün olan en kısa sürede açıklanacağı belirtilirken, öğrenciler şimdiden puan hesabı yapmaya başladı. ÖSYM Başkanı Demir tarafından yapılan açıklamalarda geçen sene 6 gün içerisinde açıklanan sonuçların kısa sürede sınava giren öğrencilere duyurulduğuna vurgu yapılırken, YGS sınav sonuçlarının bu hafta içerisinde açıklanması bekleniyor.

YGS SINAV SONUÇLARI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Detaylı Bir Şekilde Çalışmalar Sürüyor!

YGS sınav sonuçları ile ilgili izlenen prosedür hakkında bilgi veren Demir, 2 Milyon öğrencinin girdiği sınavdaki tüm optik sınav kağıtları, okuyuculardan geçirilerek okunduğunu ve ardından kontrol amaçlı tekrar değerlendirildiğini belirtti. Bunun yanında sonuçların açıklanmasından tutanaklara kadar her konuda titiz bir çalışmanın yürütüldüğünü de açıkladı.

YGS Sınav Sonuçları Erken Açıklanacak

Haberin Devamı

Bazı sınavların gece geç saatlerde açıklanması ile vatandaşlardan gelen tepkileri de değerlendirdiklerini hatırlatan Demir, YGS sınav sonuçlarının mesai bitimine doğru ya da öğle saatlerinde açıklanacağını söyleyerek, öğrencilere müjde verdi.

YGS Sınav Sonuçları İnternetten Açıklanacak

Önceki yıllarda sınavların sonuçları öğrencilere posta yolu ile iletilirken, artık online olarak anlık sonuçlar öğrenilebiliyor. YGS sınav sonuçları, resmen açıklandıktan sonra ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden erişime açılacak. Sınava giren tüm öğrenciler ve yakınları, bu sayfa üzerinden sınav sonuçlarını kolay bir şekilde öğrenebilecek. Bunun için sınava giren öğrencinin T.C. kimlik numarasının bilinmesi yeterli olacak.

YGS sınav sonuçlarının yanında YGS soru kitapçıkları ve cevap anahtarları için adayların aday işlemleri sistemine giriş yapması ve bu bölümden cevaplarını karşılaştırması da mümkün olacak. Bu imkandan isteyen tüm öğrenciler yararlanabilecek.

Tüm bu bilgiler ile birlikte, merak edilen sorulara cevap veren Demir, öğrencilerin sınav sonuçlarının açıklanması konusunda her an hazırlıklı olmalarını ve çalışmaların son aşamalarda olduğunu söyleyerek açıklamalarını sonlandırdı.

Haberin Devamı