Gazete Vatan Logo

2. El Araç Alımlarında Araç Hasar Sorgulama nasıl yapılır?

Araç hasar sorgulama olarak sunulan hizmetlerden tüm vatandaşlar yararlanabilir. Araç hasar kaydı sorgulama hizmetleri sigorta bilgi merkezi üzerinden sms yolu ile verilmektedir. Araç sorgulama detaylarına bakalım.

2. El Araç Alımlarında Araç Hasar Sorgulama nasıl yapılır?

Araç piyasalarının yoğun bir işlem hacmine sahip olması ile birlikte özellikle ikinci el araç sektöründe çeşitli mağduriyetler yaşamaya başlamıştır.Yaşanan bu mağduriyetler ile birlikte vatandaşların almayı düşündüğü araçlar üzerinde herhangi bir borç ya da kaza gibi durumların olup olmadığını öğrenmek istemesi bu konuda devletin yetkili kurumlarını harekete geçirmiş ve bu işlemlerin yapılabileceği uygulamaların oluşturulmasını sağlamıştır.Oluşturulan araç hasar sorgulama uygulamaları sayesinde araçlar hakkında merak edilen tüm detaylara erişim sağlanabilir.Bu açıdan vatandaşların almak istedikleri bilgilere göre araç hasar kaydı sorgulama uygulamalarından birini tercih etmesi yeterli olacaktır.

Araç sorgulama uygulamalarından en çok kullanılan isim e devlet kapısı üzerinden sunulan araç sorgulama hizmettir.Araç sorgulama hizmetinden yararlanan vatandaşlar bu konuda araçların ruhsat bilgilerine ulaşmaktadır.Ruhsat bilgilerinin yanında aracın herhangi bir şekilde çalındığı ya da rehin tutulduğu hallerde bu konuda da bilgi alınması mümkündür. Bu sayede vatandaşlar çalıntı araç almaktan ve aynı zamanda mağdur olmaktanda kurtulabilmektedir.

Haberin Devamı

E devlet kapısı üzerinden yapılacak olan araç sorgulama işlemlerinde herhangi bir ücret alınmamaktadır.Bu sayede vatandaşların sadece üyelik bilgileri ile giriş yaparak yapabileceği sorgulamalar büyük bir kolaylık sağlayacak vatandaşları önlem almasını kolaylaştıracaktır.Yeni araç almadan önce araç hasar sorgulama yaparak araçlar hakkında bilgi almak ve alınan bu bilgiler doğrultusunda işlemler tamamlanabilir.Araçhasar sorgulama için e devlet kapısı dışındapek çok seçenek bulunmaktadır.Yapılan açıklama ve tanıtımlar doğrultusunda vatandaşların Emniyet Genel Müdürlüğü resmi internet sitesi, Gelir İdare Başkanlığı internet vergi dairesi, Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi üzerinden araç sorgulama yapmak mümkündür. Üstelik belirtilen tüm siteler üzerinden yapılacak işlemler de ücretsiz. Ücretli olan işlemler sadece Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi SMS servisi üzerinden yapılacak olan işlemlerdir.

Haberin Devamı