Gazete Vatan Logo

Gösterin kendinizi

TİKAD’ın Genel Kurulu’na katılan Başbakan Binali Yıldırım, iş kadınlarını Doğu’ya yatırıma çağırdı. Cazibe Merkezleri Programı’ndaki 23 ili işaret eden Yıldırım, “Hanımefendiler, gösterin kendinizi” diyerek her türlü desteği vereceklerini söyledi

Gösterin kendinizi

Başbakan Binali Yıldırım, iş kadınlarını Cazibe Merkezleri Programı’nda yer alan 23 ilde yatırım yapmaya davet etti. “Hanımefendiler, gösterin kendinizi” diyen Yıldırım, “100 milyar yatırım teklifi var, 23 il sizi bekliyor. Her türlü destek, her türlü teşvik var. İstanbul’da, Ankara’da, Kocaeli’de, İzmir’de iş yapmak kolay. Vatanseverlik; Türkiye’nin her köşesinde iş yapmaktır, her köşesine gidebilmektir. Biz bunun şartlarını sağladık. Güvenliğiniz bizden, her türlü desteğiniz bizden, yatırım sizden. Bunun için sizleri Nene Hatun’un torunlarını; Doğu’ya, Güneydoğu’ya yatırıma davet ediyorum” diye konuştu.

Türkiye İş Kadınları Derneği’nin (TİKAD) Olağan Genel Kurulu’nda iş kadınlarına seslenen Yıldırım, sözlerine “Kadınların karşısında konuşmak çok zordur” diyerek başladı. Hayatın her yerinde mutlaka kadınların çok daha etkin olarak yer almasına ihtiyaç olduğunu vurgulayan Yıldırım, konuşmasında kadın istihdamına ve kadınların ekonomiye katkısına yönelik rakamları paylaştı.

Geleceğin teminatı

Haberin Devamı

“Kadınlara pozitif ayrımcılık getirmek bir yöntemdir ama fırsat eşitliği sağlamak bence daha sağlıklı bir yöntemdir” diyen Başbakan Yıldırım, Türkiye’nin geleceğinin ve aydınlık yarınlarının teminatının kadınlar olduğunu vurguladı.

Binali Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti: “Siz olmazsanız biz perişanız. Yani bakan olabilirsiniz ama size de bir bakan olması lazım. Sizin sorumluluğunuz hanımlar olarak erkeklerden daha fazla. Hakikaten bir evin dirliği, düzeni, geleceği hep kadınlarla inşa ediliyor. ‘Osmanlı kadını’ diye bir tabir vardır. Osmanlı kadını demek ‘evi çekip çeviren, bütün bireyleri bir arada tutan, kaynakları birleştiren ve geleceği inşa eden akil bir insan’ demektir. Hem evi düzene koyan hem de ailenin geleceğini, vizyonunu çizen bir kadın profilimiz var. Sizlerin her alanda, hayatın her alanında daha etkin yer almanızdan büyük mutluluk duyarız. Hiç zerre kadar kıskançlığımız olmaz. Eşitiz, nüfusta eşitiz, seçmede eşitiz. Ama sorumluluk almada henüz eşit değiliz.”

Barış ve adaleti kadınlar getirecek

Haberin Devamı

TİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Bulut, açılış konuşmasında kadınların dünyaya merhamet ve vicdan elini uzatması gerektiğini vurguladı. Değişimin temellerini iş kadınlarının oluşturacağını, bu yolun uzun olduğunu ifade ederek, “O yola taşları döşerken ayağımıza takılacak taşların bilincindeydik. Çünkü dünya gerçekten erkek. Dünyayı ne yazık ki erkekler yönetiyor” diye konuştu. Bulut, dünyaya barış ve adaleti kadınların getireceğini vurguladı.

Türkiye’de sistem değişikliğine ihtiyaç olduğunu belirten Bulut, şunları söyledi: “Türkiye’deki sistem değişikliğinin yanındayız. İstihdam seferberliğinde biz iş kadınları da varız. Kadın yatırımcılara pozitif ayrımcılık rica ediyorum.”