Gazete Vatan Logo

Göstericileri linçten polis kurtardı!

Göstericileri linçten polis kurtardı!

Okmeydanı’nda korsan gösteri yapan ve polise taş atan gösteriler dağıldıkları ara sokaklarda eylemlerini sürdürürken, polisten kaçan 10 kişilik gösterici grubu Talatpaşa Mahallesi Keskingül Caddesi’nde esnaf tarafından çembere alındı. Mahalleli ve esnafın tartakladığı göstericileri olay yerine gelen çevikkuvvet polisleri kendilerine ait görev otobüslerine bindirerek çevreden uzaklaştırdı.

Cezaevlerinde süren açlık grevlerine dikkat çekmek için BDP’nin Okmeydanı’nda düzenlediği gösteriye polis müdahale etti.

BDP'LİLER YÜRÜYÜŞ YAPTI, ASKERLER SLOGAN ATTI

ADIYAMAN’da, açlık grevlerinin son bulması amacıyla BDP üyelerinin yürüyüş yaptığı cezaevi yakınında bulunan İl Jandarma Komutanlığı’ndaki askerler, ’Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ ve ’Vatan sana canım feda’ sloganları attı.


Adıyaman’da, BDP üyesi yaklaşık 500 kişilik kalabalık, öğle saatlerinde Atatürk Caddesi üzerinde bulunan parti binasında toplandı. Cezaevlerinde siyasi tutuklu ve hükümlüler tarafından başlatılan açlık grevlerine destek vermek isteyen aralarında BDP İl Başkanı Mehmet Varol’un da bulunduğu kalabalık, Adıyaman Kapalı Cezaevi’ne doğru yürüyüşe geçti. Polisin yoğun güvenlik önlemi eşliğinde yaklaşık 2 kilometre yürüyen BDP’liler, zaman zaman Abdullah Öcalan lehine slogan attı. Kalabalık, yarım saatlik yürüyüş ardından ulaşılan cezaevi önüne siyah çelenk bırakmak istedi. Bu sırada, cezaevi yakınında bulunan İl Jandarma Komutanlığı bahçesinde eğitim yapan bir grup askerin, ’Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ ve ’Vatan sana canım feda’ sloganları attığı duyuldu.


Bu gelişme ardından cezaevi önünde kalabalığa konuşan BDP İl Başkanı Mehmet Varol, açlık grevlerinin sona ermesini istedi. Kalabalık, basın açıklamasının ardından cezaevi önünden ayrıldı.



PATLAYICI ATTILAR

Zırhlı araç biber gazı sıkarak grubun arasına girerken, göstericiler de polise taş ve el yapımı patlayıcı madde atarak karşılık verdi. Ellerinde atacak başka malzeme kalmayan göstericilerden biri, kapalı olan kahvenin önünde duran sandalyeyi alarak zırhlı araca fırlattı. Çevik Kuvvet ekiplerinin bölgeye gelmesi üzerine, göstericiler ara sokaklara girerek dağıldı. Ova, Gülbahçe ve Dağlıoğlu Mahalleleri’nde de küçük çaplı gösteriler yapıldı.

MERSİN'DE GERGİNLİK

Mersin Merkez Akdeniz Belediyesi önünde toplanan yaklaşık 3 bin kişi, ölüm oruçlarının durdurulmasını istedi. Sık sık, ‘Faşizme karşı omuz omuza’, ‘Biji serok Apo’, ‘Katil Erdoğan’, ‘Siyasi tutsaklar onurumuzdur’, ‘PKK halktır halk burada’ sloganları attı.

BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü’nün de bulunduğu eylemde Halkların Demokratik Kongresi, Mersin Meclisi adına Müslim Tank ve BDP’lilerin siyah çelenkle AKP Akdeniz İlçe önüne yürümeye kalkması ile ortam gerildi. TOMA’lar çevik kuvvet müdahale pozisyonu aldı.

Göstericileri linçten polis kurtardı

BURSA'DA 4 GÖZALTI

Bursa’da, bir grup BDP’linin önceki gün, ”cezaevlerindeki açlık grevlerine destek vermek amacıyla” yürümesi üzerine çıkan olaylar nedeniyle 4 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşları sakin olmaya ve tahriklere kapılmamaya davet etti. Kahya, olaylar nedeniyle 4 kişinin gözaltına alındığını kaydederek, ”Emniyete konuyla ilgili mağduriyeti olanlar müracaatta bulunuyor ve bunları değerlendiriyoruz. Tüm ekiplerimizle iki gündür vatandaşları tahrike kapılmamaları konusunda uyarıyoruz.

Mahalledeki kanaat önderleriyle görüşmeler yaptık, vatandaşlarımızı sükunete davet ettik. Ekiplerimiz yeni tahrik olaylarına karşı bölgede kalmaya devam ediyor” dedi.

Müdahalenin ardından dağılan gruptan yaklaşık 15 kişi, E-5 Karayolu’nu Mecidiyeköy yönünde trafiğe kapattı. Okmeydanı Fatih Sultan Caddesi’nde eylemcilere polisin müdahalesinin ardından, farklı noktalarda toplanan 15-20’şerli gruplar eylemlerine devam etti. Darülaceze Caddesi’nden E-5 Karayolu’na çıkan yüzleri maskeli bir grup, trafiği Mecidiyeköy yönünde kapattı.

Göstericileri linçten polis kurtardı

Yaklaşık 20 dakika yol ortasında bekleyen grup, Haliç Köprüsü’ne kadar trafik oluşmasına neden oldu. Grup, polisin müdahalesinin ardından kaçarak dağıldı. Bu arada polisin attığı biber gazından çevredeki vatandaşlarda etkilendi. Dağılan eylemciler farklı yerlerde otobüs duraklarına zarar verdi. Bazı yerlerde Türk bayrağı asılı evlere taş atıldı. Polisin Okmeydanı ve çevresinde aldığı güvenlik önlemleri ve grupların yer yer ara sokaklardaki eylemleri devam ediyor.

EYLEMCİLER E-5 KARAYOLUNU 20 DAKİKA TRAFİĞE KAPATTI

CEZAEVLERİNDE süren açlık grevlerine dikkat çekmek için BDP’nin Okmeydanı’nda düzenlediği gösteriye polis müdahale etti. Müdahalenin ardından dağılan gruptan yaklaşık 15 kişi, E-5 Karayolu’nu Mecidiyeköy yönünde trafiğe kapattı.

Okmeydanı Fatih Sultan Caddesi’nde eylemcilere polisin müdahalesinin ardından, farklı noktalarda toplanan 15-20’şerli gruplar eylemlerine devam etti. Darülaceze Caddesi’nden E-5 Karayolu’na çıkan yüzleri maskeli bir grup, trafiği Mecidiyeköy yönünde kapattı. Yaklaşık 20 dakika yol ortasında bekleyen grup, Haliç Köprüsü’ne kadar trafik oluşmasına neden oldu. Grup, polisin müdahalesinin ardından kaçarak dağıldı. Bu arada polisin attığı biber gazından çevredeki vatandaşlarda etkilendi. Dağılan eylemciler farklı yerlerde otobüs duraklarına zarar verdi. Bazı yerlerde Türk bayrağı asılı evlere taş atıldı. Polisin Okmeydanı ve çevresinde aldığı güvenlik önlemleri ve grupların yer yer ara sokaklardaki eylemleri devam ediyor.



GREVCİLERE BDP ANTALYA’DAN DESTEK

BDP Antalya İl Teşkilatı, cezaevlerinde 49’uncu gününe giren ölüm oruçlarına düzenlediği yürüyüşle destek verdi. Yaklaşık 200 kişilik partili grup, yürüyüşte ’Yaşasın Öcalan’ sloganları attı.

BDP Antalya İl Başkanlığı’na mensup yaklaşık 200 kişi, saat 14.00’da il binasından Attalos Heykeli önüne doğru yürüyüşe geçti. ’Yaşamı uğruna ölecek kadar sevenlerin direnişini selamlıyoruz. Taleplerini sahipleniyoruz. 49’uncu gün’ yazılı pankart ve ’Yaşamak direnmektir’, ’Öcalan’a selam’ dövizleri taşıyan grup, yürüyüş boyunca ’Tutsaklara özgürlük, yaşasın Öcalan’ sloganları attı.

Yürüyüşün sonunda açıklama yapan İl Başkanı İhsan Nergiz, cezaevlerinde sürdürülen açlık grevinin 49’uncu gününde olduğunu hatırlattı. Nergiz, grevlerin bir halkın özgürlük ve bağımsızlık mücadelesi olduğunu söyledi. Nergiz, "Kendisine insan diyen herkes, Kürt halkının bu mücadelesine kulak vermek zorundadır. Grevler, siyasi tutukluların durumu daha da zora girmeden durmak zorundadır. Geçmişte darbecilere karşı yapılan açlık grevi bugün ise Ak Parti iktidarına karşı yapılmaktadır" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından, ’AKP şaşırma bizi dağa kaçırma’ sloganları atan grup, grevcilere destek için bir süre oturma eylemi yaptıktan sonra geldikleri gibi topluca il binasına döndü.

ESKİŞEHİR’DE YÜRÜYÜŞ YAPAN BDP’LİLERE VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERDİ

ESKİŞEHİR’de BDP cezaevlerindeki açlık grevlerine destek için düzenlediği yürüyüşe vatandaşlar tepki gösterdi.

Hamamyolu Caddesi’ndeki Saatli Park’ta toplanan BDP’li yaklaşık 50 kişi, cezaevlerinde başlatılan açlık grevlerine destek vermek için yürüyüş yaptı. Porsuk Bulvarı’na kadar yürüyen gruba yol boyunca bazı vatandaşlar tepki gösterdi, polisin araya girmesiyle olaylar büyümeden önlendi.

Yaklaşık 2 kilometre yürüyerek Porsuk Bulvarı’nda bir hipermarketin önüne gelen gruba hitaben BBP İl Başkanı Ayhan Tepe konuşma yaptı. Cezaevlerindeki açlık grevlerine destek vermek amacıyla kendilerinin de 3 günlük açlık grevi başlattıklarını açıklayan Tepe, "Türkiye hapishanelerinde 12 Eylül 2012 tarihinden beri devam eden açlık grevleri 50’nci gününü dolduracak. Birkaç hapishanede başlayan ve dalga dalga yayılan bu zindan direnişçilerinin sayısı bugün 700’e ulaşmıştır" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından gruptakiler yaklaşık yarım saat süreyle yerde oturdu. Oturma eyleminin sona ermesinin ardından yoldan geçen bir genç Türk Bayrağı açtı. Polisler bu genci grubun yanından uzaklaştırdı. Gruptakiler, çevik kuvvet polislerinin gözetiminde 300 metre kadar uzaklıktaki BBP il binasına gitti.

AK PARTİ’YE YÜRÜMELERİNE İZİN VERİLMEYİNCE SİYAH ÇELENGİ ÇÖP KUTUSU YANINA BIRAKTILAR

ÇANAKKALE’de Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ve bazı sivil toplum örgütü üyelerinden oluşan 100 kişilik grup, 49 gündür süren cezaevlerindeki açlık grevlerine destek vermek amacıyla toplandı. 100 metre ilerideki AK Parti İl Başkanlığı önüne yürümelerine izin verilmeyen gruptakiler, koymak istedikleri siyah çelengi eylem yaptıkları alandaki çöp kutusunun yanına bıraktı.

BDP’lilerin ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı basın açıklaması İskele Meydanı’nda yapıldı. Polis, olası bir gerginliğe karşı geniş güvenlik önlemi aldı. Grup adına basın açıklamasını okuyan BDP Çanakkale İl Başkanı Abdullah Güler, 12 Eylül 2012 tarihinde yaklaşık 70 cezaevinde 700’ü ölüm orucu olmak üzere 10 bin kişinin başlattığı açlık grevinin 49’ncu gününe ulaştığını söyledi. Ölüm oruçlarının hükümet tarafından uzun bir süredir görmezden gelindiğini ve artık ölüm sınırına dayandığını belirten Güler, "Günlerdir kamuoyunun dikkat çektiği ölümlerin yaklaştığı ve acilen çözüm bulunması çağrısı iktidar tarafından duyulmamaktadır. AKP hükümeti adeta cezaevlerinden tabutların çıkmasını beklemektedir. Tutukluların bugün ileri sürdükleri taleplerin birincisi bu görüşmelerin kalıcı bir barış için yeniden başlamasıdır. Yani hükümetin geçmişte kendi siyasi çıkarları için yaptığı Abdullah Öcalan ile görüşmeleri bugün halklarımızın barışı ve huzuru için yeniden başlatmasını istemektedirler. İkinci talepleri Abdullah Öcalan’ın tutukluluk koşullarının düzeltilerek ailesi ve avukatlarıyla görüşmesinin sağlanmasıdır. Üçüncü talepleri de evrensel bir insan hakkı olan anadilde eğitim ve anadilde savunma yapma hakkının tanınmasıdır. Saatler adeta ölüme ayarlanmıştır. Ölümler yaşanmadan, halklarımızın ortak umudu olan barış yolu tıkanmadan, tutuklularla görüşmeler başlatılmalıdır. Aksi halde cezaevlerinde yaşanacak ölümlerin ve çözümsüzlüğün sorumlusu iktidarınız olacaktır" dedi.

Basın açıklamasının ardından grup 100 metre ilerideki AK Parti İl Başkanlığı binasının önüne kadar yürüyüp siyah çelenk bırakmak istedi. Ancak polis, 2911 sayısı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu gereği buna izin verilmeyeceğini belirtti. BDP İl Başkanı Abdullah Güler ise sadece kendisi ve birkaç sivil toplum kuruluşu temsilcisinin AK Parti İl Başkanlığı önüne gidip siyah çelengi bırakmasını önerdi. Polis bu öneriyi de kabul etmedi. Bunun üzerine grup yarım saat süren oturma eylemi yaptı. Ardından harekete geçen grubu temsilen konuşan BDP İl Başkanı Abdullah Güler, "Biz AKP’yi muhatap almıştık. AKP gerçekten bir siyasi muhatapsa onun binasının önüne gitmemiz gerekiyordu. Arkadaşlar bize izin vermediler. Biz de AKP’yi çöp bidonu olarak muhatap aldık ve çelengi çöp bidonunun yanına koyarak ayrılıyoruz" dedi.

Siyah çelenk çöp kutusunun yanına bırakıldıktan sonra grup olaysız ayrıldı.

MERSİN’DE BDPLİLERİN SİYAH ÇELENK EYLEMİNE POLİS ENGELİ

MERSİN’de BDP’lilerin cezaevlerindeki açlık grevi yapan mahkumlara destek amacıyla AK Parti Akdeniz İlçe Başkanlığı’na siyah çelenk bırakma girişimini polis engelledi. Yaklaşık bin kişi, polis barikatını aşamayınca Akdeniz Belediyesi önünde oturma eylemi yapıp, dağıldı.

PKK’lı ve KCK’lı tutuklu ve hükümlülerin başlattığı açlık grevinin 49’uncu gününde Akdeniz Belediyesi önünde toplanan yaklaşık bin BDP’li ’Açlık grevlerine ses veriyoruz’ pankartı açtı. ’Ölüm değil, çözüm’, ’Siyasi tutsaklar irademizdir’, ’Baskılar bizi yıldıramaz’ yazılı dövizler taşıyan grup içinde BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ve Akdeniz Belediye Başkanı BDP’li M. Fazıl Türk de yer aldı.

Yaklaşık 500 metre uzaklıktaki AK Parti Akdeniz İlçe Başkanlığı binasına doğru yürüyüşe geçen gruba, polisler barikat kurarak, engel oldu. BDP’lilerle polis amirlerinin sert tartışmalarının ardından grup, yeniden belediye binası önüne döndü.

Burada ’Halkların Demokratik Kongresi Mersin Meclisi’ adına konuşan Müslim Tank, cezaevlerindeki açlık grevinin 49’uncu gününe girdiğini uzaklaştığını söyledi. Tank, "Grevciler kendileri için bir şey istemiyor. Talepleri, anadilinde savunma, eğitim ve Abdullah Öcalan’a sağlık, güvenlik ve özgürlüktür" dedi.

Daha sonra söz alan BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Türkiye’yi yönetenlerin, açlık grevlerindekilerin haklı taleplerini yerine getirmesi gerektiğini savunup, "Dışarıdakiler, BDP’liler, HDK’lılar ve milletvekilleri olarak, sizlerin taleplerinizi çok iyi anlıyoruz ve haklılığınızı kabul ediyoruz. Türkiye’yi yönetenlerden bu talepleri kabul etmelerini istiyoruz. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sesleniyoruz; bu halkın gururuyla oynama. Tutsaklarımızın onuruyla oynama. Yoksa bunu ödetiriz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından grup oturma eylemi başlattı. Zaman zaman yasa dışı slogan atan grubu polisler uyardı. Uyarılara rağmen sloganlar atılanca polis bu kez grubu dağıtacağını duyurdu. Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ve polis müdürleri arasında yine tartışmalar oldu. Gruptakiler, 10 dakika kadar oturduktan sonra dağılmaya başladı.

Bu sırada polisler siyah çelengi BDP’lilerin elinden alıp, götürdü. Eylem yoğun güvenlik önlemi altında olaysız son buldu.

TUNCELİ’DE PROTESTO YÜRÜYÜŞÜ OLAYSIZ SONUÇLANDI

BDP’nin çağrısı üzerine Tunceli Demokrasi Bileşenleri’nin düzenlediği ve saat 12.00’de başlayan protesto yürüyüşü olaysız sona erdi. Sanat sokağından yürüyüşe geçen yaklaşık 2 bin kişi, slogan atarak hastane caddesi ve Behice Boran Caddesi güzergahını kullanarak AK Parti İl Başkanlığı önünde toplandı. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı AK Parti il binası önünde toplanan kalabalık grup adına, Tuncelili sanatçılar Ahmet Aslan, Metin Kahraman ve BDP İl Başkanı Şerafettin Halis, siyah çelengi parti binasının kapısına bıraktı.

AK Parti il binasının önünde toplanan grup adına basın açıklaması metnini okuyan BDP İl Başkanı Şerafettin Halis, AK Parti’yi eleştirerek cezaevlerindeki ölüm oruçlarına karşı tepkisiz kaldığını belirtti. Halis, "AKP, bugün çözüm yerine ölümlere seyirci kalmayı yeğeliyor. Günlerdir Türkiye’nin birçok metropolünde insanlar ayakta. Yine bugün Türkiye’nin büyük bölümünde kitleler ayakta ve bu ölümleri durdurmak için hayatı durdurma kararı aldı. Bizler de Dersim’de binlerce insan ile birlikte ayaktayız ve alanlardayız" dedi. Kalabalık grup basın açıklamasından sonra olaysız dağıldı.

CİZRE’DE OLAYLAR ÇIKTI

Şırnak’ın Cizre İlçesi’ndeki BDP ilçe binası önünde toplanan yaklaşık bin 500 kişi, slogan atarak yürüyüşe geçti. Nuh Mahallesi’nde barikat kuran güvenlik güçleri, grubun yürümesine izin vermedi. Slogan atarak güvenlik güçlerine direnen gruba polis, gaz bombaları ve tazyikli su ile müdahale etti. Grup içerisinde bulunan ve yüzleri poşularla kapatan bir grup da taş, molotof kokteyli, havai fişek ve taşla karşılık verdi. Polis ile göstericiler arasında başlayan kovalamaca, Nuh Mahallesi, İdil Karayolu ve terminal çevresinde devam etti.

BDP’LİLER ELAZIĞ’DA AÇLIK GREVİ BAŞLATTI

BDP’nin çağrısı üzerine BDP’liler Elazığ’da yaptığı basın açıklamasının ardından 2’şer günlük, dönüşümlü açlık grevi başlattı. 50 kişilik BDP’li grup, Hozat Garajı’ndaki BDP Elazığ İl Binası’nın önünde toplanarak basın açıklaması ve oturma eylemi yaptı. BDP Elazığ Merkez İlçe Başkanı Sinan Kaya, yaptığı konuşmada, ölümlerin olması halinde devlet dahil hiç kimsenin bu sorumluluğun altından kalkamayacağını belirterek, "Partimizin tarihi ve insani sorumluluğunu yerine getirmek ve sorunun çözümüne katkı sunmak amacıyla bugünden itibaren ikişer günlük dönüşümlü açlık grevi başlayacaktır" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından BDP’li grup, parti binası önünde oturma eylemi yaparak, ’Ölüm değil çözüm olsun, ölümler olmasın mücadele başlasın, devrimci tutsaklar onurumuzdur’ sloganlarıyla alkışlı ve ıslıklı protesto gösterisi yaptı. BDP’li grup daha sonra parti binasına geçerek açlık grevini başlattı.

AK PARTİ BİNASINA GİDEMEYİNCE, SİYAH ÇELENGİ ÇÖP KUTUSUNA BIRAKTILAR

BDP Mardin İl Binası önünde toplanan 100 kişilik grup, yaklaşık 200 metre mesafedeki AK Parti il binasına siyah çelenk bırakmak için yürüyüşe geçti. Yaklaşık 30 metre kadar yürüyen BDP’lilerin önünü kesen güvenlik güçleri, yürüyüşe izin vermedi.

Bunun üzerine BDP Merkez İlçe Başkanı Abdulaziz Şimdi’nin yaptığı basın açıklamasının ardından oturma eylemi yaptılar. Kısa süren oturma eyleminden sonra BDP’liler AK Parti binasına bırakamadıkları siyah çelengi, en yakındaki çöp kutusuna bıraktı.

BDP’Lİ MİLLETVEKİLİ BULDAN AK PARTİ ÖNÜNE SİYAH ÇELENK BIRAKTI

CEZAEVLERİNDEKİ ölüm oruçlarına dikkat çekmek için esnafın bir bölümü kepenk kapatırken BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, AK Parti İl Başkanlığı önüne siyah çelenk bıraktı. Buldan, "Her an ölümler yaşanabilir. Adım atmak için acaba cezaevlerinden tabutların çıkmasını mı bekliyorlar?" dedi.

Kapan Sokak’taki BDP İl Başkanlığı önünde toplanan yaklaşık 40 kişi, Milletvekili Pervin Buldan önderliğinde Hürriyet Cadesi’ndeki AK Parti İl Başkanlığı’na yürümek istedi. Polis, partililere yürüyüş izni vermedi. Pervin Buldan, TBMM’den sekreteri aracılığı ile Vali Ahmet Pek’i arayarak telefonla görüştü. Buldan, Vali ile yaptığı telefon görüşmesi ardından seçtiği 4 kişi ile birlikte AK Parti İl binası önüne giderek siyah çelenk bıraktı. Burada basın mensuplarına bir açıklama yapan Pervin Buldan, şunları söyledi:

"AKP il binasının önüne kitlesel bir şekilde gelmek isterdik. Ama ne yazık ki bütün illerdeki valilerin tutumunu bugün Iğdır valisi de aynı şekilde uygulayarak kitlesel gelişimiz engellendi. Temsili olarak AKP önüne siyah bir çelenk koyduk. Bugün bu eylemi bu yürüyüşü yapmamızın nedeni 49 gündür cezaevlerinde bedenlerini ölüme yatıran arkadaşlarımıza destek olmak adınaydı. Türkiye’de barışın sağlanması ve demokrasinin gelebilmesi için bugün bedenlerini açlığa yatıranlar, bedenlerini ölüme yatıranlar sadece ve sadece bu ülkede savaşın bitmesi için bunu yaptılar. Bunu sadece yaşanan bu savaşın bitmesi için yaptılar. Bugün çok ciddi bir şekilde sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalmışlar. Her han ölümler yaşanabilir. Şunu AKP’ye sormak istiyoruz. Acaba cezaevlerinden tabutların çıkmasını mı bekliyorlar? Adım atmak için acaba insanların ölmesini mi? Arkadaşlarımızın bizimde arkasında durduğu ve savunduğu iki talepleri var. Birincisi ana dilde savunma hakkının sağlanması. İkincisi Sayın Öcalan üzerindeki tecritin biran önce kaldırılması ve Sayın Öcalan’ın sağlık güvenlik ve özgürlük koşularının yaratılmasıdır. İşte bu meşru ve haklı taleplerin arkasında bizde duruyoruz, bu talepleri savunuyoruz . Tek bir tabut çıkarsa ceza evinden bunun sorumluluğu iktidar partisinedir. Tek bir ölüm çıkarsa ceza evinden AKP bu ölümlerin altında kalacaktır. Yarın çok geç olabilir. 21’inci yüzyılda Türkiye’ye yakışan adım atmaktır. Müzakere sürecini başlatmaktır. Yaşanacak ölümlerden AKP ne kadar sorumluysa MHP ve CHP’de bir o kadar sorumludur. Arkadaşlarımızda kanama, halsizlik, görme problemi, zayıflama başlamıştır. Elinizi çabuk tutun."

BDP İl binası ününe giden Millvetikili Buldan, Belediye Başkan vekili Hüseyin Malk ve partililer düzenlenen oturma eylemi ardından sessizce dağıldı.

Haberin Devamı