Gazete Vatan Logo

Google Play yeni güncellemeleri ile neler değişecek?

Google Play yepyeni simgeleri ile mağazaya renk katacak. Google, Google Play yeniliklerini duyurdu. Google Android tarafındaki uygulama mağazası, müzik, kitaplık ve film gibi servislerini kapsayan Google Play uygulamalarının simgelerini güncelledi. İşte detaylar...

Google Play yeni güncellemeleri ile neler değişecek?

Google resmi Android blogu üzerinden yaptığı açıklamayla Google Play uygulmalarının simgelerini değiştirdiğini duyurdu. Aralarında Play Store, Play Müzik, Play Kitaplar gibi Play'le başlayan bütün uygulamaların simgelerini değiştiren firma bu işi daha önce de yapmıştı.

Aralarında en çok kullanılan Play Store uygulamasının simgesini daha parlak hal getiren firma üzerindeki renkleri de daha canlı olarak güncellemiş. Diğer Play uygulamalarına Play "Oynat" butonu tabanı ekleyen yazılım devi uygulamaların asıl simgelerini bu oynat butonunun üzerine yerleştirmiş. Şimdilik sadece simge değişikleriyle ilgili bilgi veren firma uygulama içeriklerine güncelleme gelip gelmeyeceğinden bahsetmemiş.

Simgelerin önümüzdeki haftalarda dağıtıcaları blog üzerinde bilidirilirken güncellemelerle ilgili net bir tarih verilmiyor.

Kaynak: Donanım Haber

Google Play Nedir?
Google Play (eski adıyla Android Market), Google'ın Android için geliştirdiği bir paket yöneticisi ve elektronik medya dağıtım/satış platformudur.
Müzik, film, kitap ve Android için uygulamalar ve oyunlar için çevrim içi satış hizmeti ve aynı zamanda bir de Cloud ortam oynatıcısı içerir. Bu servise web üzerinden, Android'lerde Play Store telefon uygulamasından ve Google TV'den ulaşılabilir. Satılan içeriklere de tüm bu uygulama ve platformlardan erişilebilir. Google Play, 2012 Mart'ında Android Market ve Google Müzik servislerinin birleştirilmesi ve marka değişimi ile duyuruldu.

Haberin Devamı