Gazete Vatan Logo

GİB Borç Sorgulama Ve İnternet Vergi Dairesi İşlemleri

GİB borç sorgulama ekranı üzerinden resmi borçlarınız hakkında bilgi alabilirsiniz. GİB borç sorgulama detaylarına ulaşmak ve internet vergi dairesi hizmetleri hakkında bilgi almak için yazımızı incelemeye devam edebilirsiniz.

GİB; devletin ödemeleri konusunda hizmet veren önemli kurumlar arasında yer almaktadır ve oluşturduğu internet portalı aracılığı ile bu konuda tüm ödeme işlemlerini daha kolay hale getirmiş durumdadır. Bu bakımdan sizler de GİB borç sorgulama yaparak borç durumunuzu görüntüleyebilir ve GİB borç sorgulama sonrasında ödeme adımlarını takip ederek tüm borçlarınızı ödeyebilirsiniz.

GİB BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

VERGİ BORCU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

İNTERNET VERGİ DAİRESİ İÇİN TIKLAYINIZ

GİB Borç Sorgulama

GİB borç sorgulama işlemleri için genel olarak hazırlanan sayfanın yanında, menü üzerinden seçim yaparak tek tek borç sorgulaması da yapabilirsiniz. Bu bakımdan seçim vatandaşlara bırakılmış durumdadır. Yapacağınız işlemlerde, ilk olarak menü üzerinden seçim yapmanız gerekmektedir. Ardından menüde yer alan hizmetlerin seçilmesi ile birlikte açılacak olan ekrandaki formu doldurmanız gerekmektedir. Formu dolduktan sonra ise GİB borç sorgulama işlemleri tamamlanmış olacaktır. İlgili hizmete ait ne kadar borcunuz bulunuyorsa, sistem tarafından borç durumunuz ekrana getirilecektir.

Haberin Devamı

GİB borç sorgulama ekranlarında yeni hizmetler de eklenecek sürekli geliştirilmektedir. Böylece vatandaşların ödeme konusunda tüm işlemlerini online olarak yapabilmesi ve bilgi alabilmesi sağlanmaya çalışılmaktadır. Bu doğrultuda online platforma eklenen son hizmet cep telefonu harcı ödeme hizmeti olmuştur.

GİB Cep Telefonu Harcı Ödeme

GİB borç sorgulama ekranlarında yer alan menüye yeni eklenen cep telefonu harcı ödeme hizmeti sayesinde yurtdışından getirdiğiniz telefonları Türkiye’de kullanmanız için ödemeniz gereken harcı ödeyebilirsiniz. Cep telefonu harcı ödeme imkanı ile birlikte, cep telefonununuz için ödemeniz gereken harç miktarını öğrenebileceğiniz gibi online olarak ödeme yapacağınız için bu işlemleri kısa süre içerisinde halledebilir ve cep telefonunuz Türkiye’de kullanmaya başlayabilirsiniz. Sunulan hizmet tek bir telefon için 131.50 TL ile ücretlendirilmektedir ve hizmette yer alan formdaki bilgilerin doldurulması gerekmektedir. T.C. kimlik numarası, ad, soyadı ve cihazın IMEI bilgilerinin girilmesinin ardından kredi kartınız ile ödeme adımlarını tamamlamanız yeterlidir.

Haberin Devamı