Gazete Vatan Logo

Fransa'da olağanüstü hal ilan edildi

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'ın açıklamasına göre Fransa'daki saldırıların ardından ülke genelinde olağanüstü hal ilan edildi. Bütün sınırlar kapatıldı. Bu durum Fransa'da İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra ilk kez oluyor.

Fransa'da olağanüstü hal ilan edildi

FRANSA Cumhurbaşkanı Francois Hollande, Paris’teki terör saldırılarının ardından saldırıyı düzenleyenlerin kaçmaması ve başka teröristlerin girmemesi için Fransa sınırlarını kapattı. Hollande, tüm Fransa’da olağanüstü hal ilan edildiğini açıkladı.
Paris’teki terör saldırılarının ardından açıklama yapan Fransa cumhurbaşkanı François Hollande, teröristlerin Fransa’dan çıkamaması, yeni teröristlerin Fransa’ya girmemesi için sınırlarının kapatıldığını ve tüm Fransa’da olağanüstü hal ilan edildiğini açıkladı. Fransız ordusunun stratejik bölgelerde konuşlandırıldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Hollande, şu andan itibaren Fransa’nın tüm imkanları seferber ettiğini bildirdi.

Fransa'da İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra ilk kez olağanüstü hal edildi.

ASKER SOKAĞA İNDİ
Paris'te yeni saldırıların olmasından endişe ediliyor. Paris polisi yoğun güvenlik önlemleri alırken, yeni saldırılara karşı asker de sokağa indi.
TÜM MAÇLAR İPTAL EDİLDİ
Fransa'nın başkenti Paris bölgesinde oynanacak tüm müsabakalar ileri bir tarihe ertelendi.
HOLLANDE ANTALYA'DAKİ G20 ZİRVESİNE KATILMAYACAĞINI AÇIKLADI
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Paris'teki terör saldırıları nedeniyle Antalya'da düzenlenecek G20 Zirvesi'ne katılmayacağını açıkladı.
Hollande, Paris'te farklı noktalarda düzenlenen ve toplam 121 kişinin hayatını kaybettiği saldırılar nedeniyle 15-16 Kasım tarihlerinde Antalya'da düzenlenecek olan G20 Zirvesi'ne katılmayacağını açıkladı. Hollande'ın şu sıralarda saldırılardan birinin düzenlediği yerde incelemelerde bulunduğu bildirildi.

Haberin Devamı