Gazete Vatan Logo

Flaş!.. Flaş!.. Polisler isyan etti!

Gezi Parkı'nda günlerdir devam eden olaylar sırasında İstanbul dışından gelen takviye kuvvetleri isyan etti.

İstanbul Gezi Parkı'nda günlerdir devam eden olaylar için takviye olarak Uşak, Urfa, Edirne, Kayseri, Adana, sivas Artvin, Rize ve Trabzon'dan gelen yaklaşık bin 500 polis isyan etti. Facebook'taki 'Polis Memurları Dayanışma Grubu' platformunda bir açıklama yapan polisler, görev yaptıkları 5 gün boyunca parklarda, çevik kuvvet bahçesinde ve banklarda yattıklarını belirttiler. Bu sabah yapılan o açıklama şöyle:

BANKTA YATTIĞIM İÇİN ŞANSLIYIM

'İstanbula takviye kuvvet olarak geçici görevli geldik. Bugün 5.günümüz. Bayrampaşa çevikteyiz. Personelin yatıp dinlenmesi için İstanbul gibi imkanlari bol bir ilde ( polis okulları,polisevleri vs.) doğru düzgün bir yer verilmedi. Millet yerlerde yatıyo. Bende bankta yatacağım için şanslıyım yine. 4 gündür sabahlara kadar görev yaptık ama o kadar polis okulu, polisevi v.s. varken yerde yatmayı layık gördüler.' Bize bu ve buna benzer bir çok bilgi ulaşmaktadır. Hepsini buradan paylaşmanın doğru olmadığını düşündüğümüzden aşağıdaki uyarılarımızı iyi niyet çerçevesinde değerlendirerek gereğini yapmasını yetkililerden, müdürlerimizden, meslektaşlarımızdan ve sağduyulu halkımızdan rica ve talep ediyoruz."

YETKİLİLERİN DİKKATİNE!

-Polis Memurları yorgun, uykusuz ve gergin...
-Polisin bireysel hatalar yapmaması için gerekli istirahat sağlanmalı
-Ağır çalışma şartları ve günlerce süren müdahaleler sonucu otokontrolünü kaybeden meslektaşlarımız eylem yerlerinden dinlenmeye çekilmeli
-Sokakta, kaldırım üstlerinde, yeşil alanlarda uyumak zorunda kalan meslektaşlarımız için polisevleri, polis okulları gibi yerlerin tahsis edilmesini istiyoruz.

MEZUNİYET TÖRENİNDE DİKAKT ÇEKEN AYRINTI!

PMYO'da 12'nci dönem mezuniyet töreninde Vali Vekili Naci Aktaş, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Ahmet Küçükler, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık, İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Akgün, İran'ın Erzurum Başkonsolosu Rıza Kılıçhan, kaymakamlar, akademisyenler, kurum müdürleri, polisler ile aileleri hazır bulundu.

ŞEYH EDEBALİ’NİN OSMAN GAZİ’YE NASİHATİ

PMYO Müdürü Abdullah Şahin, Osmanlı Devleti'nin kuruluş yıllarında yaşamış İslam ilahiyatçısı, din bilgini Şeyh Edebali'nin Osman Gazi'ye nasihatını polislere uyarlayarak okudu. Abdullah Şahin mezun olan polislere şu nasihatları yaptı:

"Şeyh Edebali sizlere, polislere şöyle seslenmektedir: Ey oğul artık polissin. Silahın, üniforman var güçlüsün. Oğul yükün ağır, işin çetin, devlet gücünü kullanmak ince bir ayara bağlı. Allah yardımcın, polisliğin hayırlı olsun. Oğul unutma bundan sonra öfkelenmek vatandaşa/ uysallık size. Suçlamak vatandaşa/ katlanmak size. Gücenirlik vatandaşa/ gönül almak size. Acizlik, yanılgı vatandaşa/ hoş görmek size. Bölmek, ayırmak vatandaşa/ tarafsızlık, bütünlemek size. Kötü söz, şom ağız, haksız yorum vatandaşa/ bağışlamak size. Geçimsizlikler, çatışmalar, uyumsuzluklar, anlaşmazsılıklar vatandaşa/ adalet size. Üşengeçlik vatadaşa/ uyarmak, gayretlendirmek, destek bulmak size. Oğul unutma gençsin, güçlüsün, silahlısın, üniformalısın. Eğer bunları nerede ve nasıl kullanacağını bilmezsen sabah rüzgarlarında savrulur gidersin. Öfkenle nefsin bir olup aklını ve kalbini mağlup eder. Onun için sabırlı idarene sahip olasın. Oğul ümit ve inancını hiç kaybetme. Açık sözlü ol. Her sözü üstüne alma. Güç bir gün tükenir ama bilgi hep yaşar, yaşatır. Gerçek dostların nefsini yenenler olsun. Daima çalışkan ol. Geçmişini nereden geldiğini unutma ki geleceğe sağlam basasın."

Mezuniyet töreninde dereceye girenlere başarı belgeleri ile çeşitli hediyeler verildi. Etkinlik sırasında PMYO öğrencileri silah takımı gösteri yaparken, halk oyunları ekibi de zeybek oynadı. Aikido takımının gösterisinin ardından okul birincisi Murat Turan, yaş kütüğüne ismini çaktı. Mezunlar için kurban kesiminin ardından yemin töreniyle program sona erdi.

Haberin Devamı