Gazete Vatan Logo

Evrak kavgası!

Evrak kavgası!

Antalya’da seçimi kazanan Ak Parti adayı Menderes Türel ve partililer, Büyükşehir Belediyesi’nin Boğaçayı’ndaki tesisine baskın yaptı. Belediyeye ait evrakların yakıldığını iddia eden Türel, “CHP’li eski başkan Mustafa Akaydın ABD’ye, kızının yanına kaçacak” dedi.

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi’nin Boğaçayı’ndaki tesisinde belediyeye ait evrakların yakıldığı iddiasıyla polisin inceleme başlattı. Kesin olmayan sonuçlara göre seçimi kazanan Ak Parti adayı Menderes Türel ve partililer, tesise baskın yaptı. Şantiyede polis belediye tarafından yakıldığı iddia edilen evrakın bulunduğu alana, şerit çekerek güvenlik altına aldı. Ak Partililerin sloganlar atarak CHP’li Mustafa Akaydın’a tepki gösterdiği şantiyede Türel, Köse ve yanındakiler bir kısmı yanan evrakı inceledi.


‘İmar ve bütçeye ait evraklar’

Gazetecilere açıklama yapan Menderes Türel, en az 5 sene saklanması gereken imar ve bütçeye ait evrakların yakıldığını ileri sürdü. İhbar üzerine geldiklerini belirten Türel, şunları söyledi: İhbar üzerine gelen emniyet güçleri, evrak yakıldığıyla ilgili olay yerinde müdahalede bulundu. Ben de intikal ettim. CHP’nin yaptığı itirazların arkasında bizim göreve başlamamızı ertelemeye yönelik gayret ve bu gecikmeden kaynaklanan kendi usulsüzlüklerini yolsuzluklarını örtmek için bazı evrakların yok edilmesi girişimleri, suçüstü yapılarak ortaya çıktı. Sayın Akaydın’ın bu evrakları yaktıktan sonra yurtdışına kaçacağı, ABD’de kızının yanına kaçacağı ile ilgili ihbar geliyor. Güvenlik güçlerini uyarıyorum. Gereken tedbirler alınmalı.”

AKAYDIN’DAN JET CEVAP:

Aptal mıyım evimde yakardım!

Eski CHP’li başkan

Mustafa Akaydın ise Boğaçayı tesislerinde yakılan evrakın belediyenin resmi evrakı olmadığını, kendi makam odasında bilgi amaçlı bulunduğu kağıtlardan oluştuğunu söyledi: “Yakılan evrak içinde iş başvurusu CV’leri, belediye meclisi notları gibi kağıtlar var. Bunlar bürokratik sistem içerisinde yer alan evrak değil, makam odamda, çalışma amaçlı kullandığım kağıtlardır. Baskın yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Ben salak mıyım yolsuzluk evraklarını neden onlarca işçinin olduğu bir yerde yakayım? Böyle bir şey olsa kır evim var götürür, başında da durur yakarım.”

‘Kır evi basıldı’

Akaydın’ın bu sözleri üzerine Türel’den yeni iddia geldii: “Akaydın kır evine de evrak kaçırmış oraya da baskın yapılıyor şu an.”

CHP: Antalya’da seçim yeniden yapılsın

Antalya’da kesin olmayan sonuçlara göre seçimi Ak Partili Menderes Türel’in kazanmasının ardından CHP, 19 ilçeye ait 21 ilçe seçim kurulu ile İl Seçim Kurulu’na itirazda bulunarak Büyükşehir Belediyesi için kullanılan oyların yeniden sayımını istedi. CHP İl Başkanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın tarafından İl Seçim Kurulu Başkanlığı’na verilen itiraz dilekçesinde, seçiminin iptali ve tümden yenilenmesi de istendi.

YSK BAŞKANI GÜVEN:

‘Rahat bırakın’

ANKARA - Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, sonunda isyan etti. Yüksek Seçim Kurulu binasından çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Güven, “194 bin sandıkta seçim yaptık. Kısmi hatalar olabiliyor. Bu hatalar nedeniyle zaten kurallar, itiraz müessesesi var. İnsanlarımızın ilçe seçim kurullarımızı rahat bırakması gerekir. Kimse çok bağırıyor diye bir hak elde etmez” dedi.

Haberin Devamı