Gazete Vatan Logo

Erdoğan ile Poroşenko görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko ile görüştü. İki lider daha sonra Mabeyn Köşkü'nde yapılan Yüksek Düzeyli Stratejik İş Birliği Konseyi Toplantısı'na başkanlık ediyor.

Erdoğan ile Poroşenko görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ile Mabeyn Köşkü'de görüştü. Erdoğan ve Poroşenko'nun Mabeyn Köşkü'ndeki baş başa görüşmesi, basına kapalı 1 saat 15 dakika sürdü.Öte yandan Mabeyn Köşkü'nde, Türkiye ve Ukrayna bayrakları göndere çekildi.

"Türkiye-Ukrayna Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Yedinci Toplantısı" kapsamında düzenlenen "Yüksek Düzeyli Stratejik İş Birliği Konseyi Oturumu", Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko başkanlığında başladı. Görüşmelerin ardından iki liderin ortak basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.
ÜLKE HEYETLERİ
Türk heyetinde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak,Ticaret Bakanı Ruhsat Pekcan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Ukrayna heyetinde ise Ukrayna Başbakan Yardımcısı Stepan Kubiv, Ukrayna Başsavcısı Yuriy Lutsenko, Başbakan Yardımcısı Gennadiy Zubko, Dışişleri Bakanı Pavlo Klimkin yer aldı.

Haberin Devamı