Gazete Vatan Logo

Erdoğan grup toplantısında konuştu!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Partisi TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada CHP, MHP ve BDP’ye sert sözlerle yüklendi

Başbakan Erdoğan, CHP liderinin ekonomi politikalarını eleştirmesinden birkaç saat sonra Türkiye’nin kredi notunun yükseltildiğini anımsattı ve “Hani var ya tam bahtsız bedevi misali” dedi

İNANMAYACAKTIN: CHP Genel Başkanı, ekonomi gazetecileriyle yaptığı söyleşide, ekonomiyle ilgili çok sorunlu bir tablo çizdi. Allah’tan ki bu görüşmeyi sabah kahvaltıda yaptı. Adeta hükümetin ekonomik performansını yerden yere vurdu. Birkaç saat sonra da Fitch gibi çok önemli bir uluslararası kuruluş, 18 yıl sonra Türkiye’nin notunu bu seviyeye çıkartarak, Türkiye ekonomisinin ne denli başarılı olduğunu ortaya koydu. Bunu ben söyleseydim dün yine inanmayacaktın. Allah’tan Fitch böyle bir açıklama yaptı...

HANİ VAR YA: Doğrusu Kılıçdaroğlu ne zaman Hükümeti yerse dünyadan Türkiye’ye övgüler geliyor. Ülkesine bu kadar yabancı, bu kadar ilgisiz bir ana muhalefet partisi olabilir mi? Buna önünü görememek mi denir, okuma körlüğü mü denir, kendi ülkesine şaşı bakmak mı denir; bunu ben milletimin takdirlerine bırakıyorum. Hani var ya tam bahtsız bedevi misali.

GÜZEL GELİŞME: Sayın Kılıçdaroğlu, her ne kadar sonuçları konusunda tereddütlü olsa 2023 hedeflerini benimsemiş gibi görünüyor. Bu güzel bir gelişme. 2023 ifadesinin patentine sahip çıkmaya çalışan Sayın Bahçeli’nin de aynı şekilde bu hedefleri benimsediğini görüyoruz. Bu da güzel gelişme.

BAHÇELİ’YE TEBRİK: MHP lideri Devlet Bahçeli’yi, parti kongresinde yeniden genel başkan seçilmesiyle ilgili telgraf mesajıyla tebrik ettim, bu vesileyle bir kez daha kutluyorum.

SOMUT HEDEF YOK: Kongre konuşmasında 2023 vizyonunun patentine sahip çıkmaya çalıştı. Ama hiçbir somut hedef, milletin geleceğine dair somut tek bir öneri göremedik. Bir de somut olarak ’şu yapılmalıdır, şunu yapacağız’ de. Kongreler, siyasi partilerin ortaya bir siyaset tasavvuru, bir program, bir proje koydukları, ülkenin önemli konularına yönelik siyasi duruşlarını deklare ettikleri toplantılardır. Maalesef MHP Kongresi’nde hamasetten, retorikten, tutarsız laf kalabalığından başka bir siyasi duruş, program, proje göremedik.

BİZİ İZLEYİN: Milletim, söz konusu partilerin bu yönünü çok iyi görüyor ve anlıyor. Bu ülkenin, bu milletin geleceğine dair hiçbir perspektif sahibi olmayanlara diyoruz ki, ‘bizi izlemeye devam edin’. AK Parti olarak Türkiye’ye kazandırmaktan şeref duyduğumuz 2023 vizyonunun artık milli bir hedef haline gelmesinden dolayı memnunuz. Tabi muhalefetin bu tavrı, aynı zamanda AK Parti iktidarının 2023’e kadar süreceğinin zımni olarak da kabul edildiği anlamına geliyor. Bir başka ifadeyle, muhalefet partilerinin en azından önümüzdeki 11 yıl boyunca konumlarını korumaya çalıştıklarını söyleyebiliriz.

HİÇ YOKTAN İYİ: Muhalefet partileri AK Parti iktidarıyla değil, artık birbiriyle yarışıyor. Çünkü bu söylemler, bu siyaset tarzı, bu üslup bunları en fazla anamuhalefet yapar. Eh bu da bir hedeftir, amaçtır, hiç yoktan iyidir.

NEKROFİLİ: Meselelerimizi demokrasi içinde çözebiliriz. ’Artık terör bitsin, terör örgütü silah bıraksın’ dedikçe, bunlar cana, kana, ölüme daha çok sarılıyor. Adeta hepsi, nekrofili hastalığına kapılmışlar.

Yerel seçimler zamanında

Başbakan Erdoğan 13 ilin büyükşehir olmasını öngören kanun tasarısının, TBMM Genel Kurulu’nda görüşüleceğini anımsattı ve “Bu tasarıyla büyükşehirlerin hizmet anlayışı tümüyle yeniden düzenlenecek. Tasarı ile getirilecek düzenlemenin ilk provası, 2008 yılında İstanbul ve Kocaeli’nde yapıldı ve başarılı neticeler alındı. Bu sistemin verimli işlediğini gördüğümüz için şimdi bu uygulamayı, 750 bin ve üzeri nüfusa sahip 29 ilimizin tamamına yaygınlaştırıyoruz” dedi.

Başbakan yerel seçimlerin de zamanında yapılacağını söyledi: Artık biz 27 Ekim olayını geride bıraktık. Ve yerel seçimi de zamanında yapacağız. 2014 Mart. Madem ki böyle isteniyor, öyleyse 2014 Mart’ında yapılacak. Bizim endişemiz yok. Ama muhalefetin neden böyle şeylere karşı çıktığını, yalan yanlış şeyler söyleyerek, özellikle Anamuhalefet Partisi, bunu da izah edemeden bu işe karşı çıktılar. Ama bizim için bu noktada bir rahatsızlık yok. İnşallah 2014 Mart’ında normal zamanında yerel seçimi yapacağız. Büyükşehir statüsü elde eden illerdeki il özel idarelerini de kaldıracağız.

Şimdilik gülüyorlar

Başbakan Almanya ziyaretiyle ilgili de grusa şu bilgiyi verdi: “Başbakan Angela Merkel ile bir araya gelerek, gündemdeki bazı konuları değerlendirdik. Avrupa’da 5 milyon civarında kardeşimiz yaşıyor. Biz aslında fiili olarak AB üyesiyiz zaten. Ama AB bunun farkında değil. Olsa da olmasa da biz yola devam ediyoruz. 5 milyonun 3 milyonu Almanya’da bulunuyor. Sayın Merkel ile görüşmemizde kendilerine şunu hatırlattım: Artık lütfen mavi kartlardan filan bu milleti kurtarın. Bunlar buraya gelmişler. 1960’lı yıllardan itibaren buradalar. Bunlara vatandaşlık yolunu açın. Bize ne kadar Alman gönderirseniz gönderin, biz onları vatandaşlığa alırız. Şu anda bize müracaat eden Almanları biz vatandaşlığa alıyoruz. Tabii şimdilik gülüyorlar. İnşallah daha sonra da imzayı atarlar.”

Haberin Devamı